Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Νεαρή Βολιώτισσα θέλει να δώσει δύο από τα παιδιά της

Η ζωή τα έφερε στραβά ή μήπως πάλι οι επιλογές της; Μια αληθινή ιστορία ζωής με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά και μια νεαρή μητέρα, που επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση της και να απαρνηθεί τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της!
Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο γεγονός, που προκαλεί αίσθηση και τούτο, γιατί  προχθές  30χρονη έφτασε στο σημείο να απαρνιέται τα δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της.

Η νεαρή μητέρα από το Βόλο απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας λύση ώστε να απαλλαγεί απ’ αυτά, πιθανόν λόγω των συνεπειών της κρίσης, καθώς είναι άνεργη και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Η μητέρα τεσσάρων παιδιών, από τα οποία τα δύο είναι αγνώστου πατρός, ενώ τα άλλα δύο έχει αναγνωρίσει ένας άνδρας, απευθύνθηκε σε εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε να της βρει λύση για να «απαλλαγεί» από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της και να κρατήσει τα άλλα δύο μικρότερα.
Παρότι η μάνα έχει δείξει εδώ και αιώνες ότι μάχεται σαν λύκαινα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αντιξοότητες προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά της, η συγκεκριμένη «πρωταγωνίστρια» προχωρά σε επιλογές, άγνωστο με ποια κριτήρια, θέλοντας να αποφορτιστεί από τα δύο της τέκνα. 
«Βρείτε μου μία λύση» προέτρεπε η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι άνεργη και τα μόνα έσοδα που έχει για να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά της είναι τα επιδόματα που παίρνει ως πολύτεκνη και ως αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, αλλά προφανώς αυτά δεν φτάνουν.
Απηυδισμένη η νεαρή μητέρα διατύπωνε φωναχτά κάθε προβληματισμό της, εγκλωβισμένη σε προφανή οικονομικά και προσωπικά αδιέξοδα, που την κατέστησαν σε θέση απόγνωσης.
Λειτουργός της Εισαγγελίας Βόλου της απάντησε ότι εφόσον θέλει να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των ανηλίκων παιδιών της, πρέπει να κάνει τη σχετική αίτηση που προβλέπει η διαδικασία, αλλά να βρεθεί συγγενικό της άτομο πρώτου βαθμού, όπως η μητέρα της, που μένουν μαζί, που θα αναλάβει την επιμέλειά τους.
Η συγκεκριμένη αίτηση – αν κατατεθεί τελικά – θα εξεταστεί από το Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου