Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Βοήθεια στην μητέρα που θέλει να αφήσει τα παιδιά της

Σοκ έχει προκαλέσει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Βόλου η ενέργεια απόγνωσης της 30χρονης πολύτεκνης αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας, προχθές στα Δικαστήρια Βόλου, να επισκεφτεί την Εισαγγελία Βόλου ζητώντας να δώσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της.
Η 30χρονη μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, είναι άνεργη και μένει με τη μητέρα της. Σε κατάσταση απόγνωσης από τα οικονομικά προβλήματα, ζήτησε από την Εισαγγελία να δώσει την επιμέλεια των δύο παιδιών της, να τα παρατήσει, ζητώντας να βρεθεί μία λύση, καθώς δεν μπορεί άλλο, δεν αντέχει… Η αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας προσανατολίζεται να καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο προκειμένου να αναθέσει τη φροντίδα των παιδιών σε τρίτα πρόσωπα.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη, έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για την 30χρονη. Το ίδιο έπραξε και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Ρούλα Τζανέτου, ενώ ευαισθητοποίηση υπήρξε και από μεμονωμένους πολίτες που προσφέρονται να βοηθήσουν.
Η κ. Μορφογιάννη τόνισε ότι η 30χρονη, παρά τα προφανή οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν είναι γνωστή ούτε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ούτε στην Πρόνοια.
«Εμείς δεν γνωρίζουμε την 30χρονη ούτε έχουμε κάποιο τρόπο επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή. Θέλουμε να τη βοηθήσουμε. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου όλα όσα χρειάζεται για το σπίτι της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δηλώνοντας συγκλονισμένη, η αντιδήμαρχος τόνισε ότι «δεν θέλουμε να παραδώσει τα παιδιά της. Δεν θέλουμε να χωρίσουμε τα παιδιά από τη μητέρα», είπε και επισήμανε ότι «με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την αντικειμενικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να τη βοηθήσουμε και στο κομμάτι της εργασίας, θα βρούμε από κοινού μία λύση στο πρόβλημά της».
Η αντιδήμαρχος καλεί την 30χρονη να έρθει σε επικοινωνία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας ή τον Δήμο Βόλου ώστε να μπορέσει και η δημοτική αρχή Βόλου να προβεί στις δέουσες ενέργειες.
Έκπληξη και προβληματισμό δήλωσε από την πλευρά της η κ. Ρούλα Τζανέτου για την κίνηση απόγνωσης της νεαρής πολύτεκνης μητέρας. «Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έσπευσε στις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου πριν φτάσει στην Εισαγγελία. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, να καθοδηγούμε. Η γυναίκα είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και μάλιστα πολύτεκνης. Χρειάζεται στήριξη. Είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου