Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Δήλωση Αχιλλέα Μπέου
«Με έκπληξη και οργή πληροφορήθηκα τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Δήμος Βόλου, δίνει ένα σκληρό και επίπονο αγώνα, σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να προβάλλει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και να προσελκύσει επισκέπτες, προκειμένου να υπάρξει επιτέλους μια τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.
Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αντί να χαριεντίζονται δεξιά και αριστερά και να φωτογραφίζονται δίκην ξεπεσμένων σταρ, έχουν την υποχρέωση να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύσεις, ξεπερνώντας το μπάχαλο που έχουν προκαλέσει, δυσφημώντας την περιοχή μας.
Οι γελοιότητες περί σαμποτάζ, που είχαν ακουστεί σαν δικαιολογία, δεν πείθουν κανένα, άλλωστε τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν την Κυριακή, με τα λίφτ είτε να υπολειτουργούν, είτε να είναι εκτός λειτουργίας, δίνουν το μέγεθος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας αυτών που, υποτίθεται, οφείλουν να φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου και για την οποία, όπως είπαν, διέθεσαν 60.000 ευρώ!!!
.
Μέχρι την απίστευτη δικαιολογία ότι τα μηχανήματα είναι παλιά ακούσαμε, όταν οι ίδιοι διοικούν επί μια εξαετία τώρα!
Οι δε χειρόγραφες αποδείξεις παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και σίγουρα θα πρέπει να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των εισαγγελικών και οικονομικών Αρχών, προκειμένου να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον περιφερειάρχη της Λάρισας, να αφήσει την εχθρότητα και την αδιαφορία του προς την περιοχή μας και να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ευθύνες του έναντι της Μαγνησίας. Αν δεν μπορεί και δεν θέλει ας εκχωρήσει την αρμοδιότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Δήμο Βόλου, που και τα στελέχη, και τις υποδομές και .κυρίως, τη βούληση έχει να προχωρήσει στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, προς όφελος της περιοχής και των συμπολιτών μας.
Ο κ. Αγοραστός ας ασχοληθεί με την αγαπημένη του Λάρισα και εμείς είμαστε εδώ για να ασχοληθούμε με την πόλη μας και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
Κλείνοντας στέλνω τις ευχές μου για τις γιορτές και περιμένω μια παραμυθένια φωτογραφία από το πανέμορφο Χιονοδρομικό μας, π.χ μία με τη Χιονάτη και το νάνο…»
Δήλωση Δωροθέας Κολυνδρίνη
Κληθείσα το μεσημέρι να σχολιάσει το περιεχόμενο της δήλωσης του Αχιλλέα Μπέου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΤRT:
«Η συντήρηση έχει γίνει. Εχει ολοκληρωθεί και έχουν ελεγχθεί ως προς την καταλληλότητα χρήσης. Χθες λοιπόν εμφανίστηκαν δύο προβλήματα: στο Πήλιο 1 και στο Πήλιο 3. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Πήλιο 3, που είναι το διπλό για να καταλάβει ο κόσμος, έμεινε κόσμος κρεμασμένος στα καρεκλάκια μέχρι να επισκευαστεί. Ηταν όμως κάτι που ήταν απρόβλεπτο. Ηταν ένα γεγονός που συνέβη ενώ άρχισαν και λειτουργούσαν τα καρεκλάκια. Μετά από δύο ώρες λειτουργίας. Και ήταν μία βλάβη η οποία θα μπορούσε να συμβεί. Το Χιονοδρομικό ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968, κοντεύει 50 χρόνια. Είναι φυσικό κι επόμενο όπως ένα παλιό μηχάνημα όσο κι αν το συντηρείς να εμφανίζει προβλήματα πέραν της συντήρησης. 
Η Κενταύρων Ορος είναι ανώνυμη εταιρεία και στις εταιρείες συμμετέχουν εταίροι. Από τους εταίρους λοιπόν η μόνη που πληρώνει είναι η Περιφέρεια που συντηρεί ένα χιονοδρομικό με πενταετή συντήρηση, με ετήσια συντήρηση, με παθητικό στη λειτουργία του, με τους περιφερειακούς συμβούλους να πληρώνουν κάθε μήνα το ΙΚΑ και την εφορία, 9000 ευρώ, με το άγχος βνα μαζευτούν τα χρ’ήματα. Αρα κάποιοι δεν δικαιούνται να μιλούν. Οι εταίροι λοιπόν όταν έγινε τρεις φορές αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που σήμερα τυρβάζουν περί της λειτουργίας του χιονοδρομικού, δεν έβαλαν ούτε μισό ευρώ. Πού ήταν όλοι αυτοί που σήμερα επικρίνουν λοιπόν;
Όταν ετέθη το θέμα επί της συνδρομής του δικαιώματος και του επιβεβλημένου δικαιώματος που είχαν να συμμετάσχουν και σήκωναν τα χέρια τα ψηλά. Σήμερα έγιναν θεοί; Εχουν εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούν ας τις κοιτάξουν λίγο και μάλιστα καλύτερα γιατί έχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Μαθήματα δεν θέλουμε και νουθεσίες από ανθρώπους που είναι άσχετοι με το αντικείμενο.»
Ανταπάντηση από το δήμο Βόλου
«Θαυμάσαμε το πάθος και τη λάμψη της κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, συνεργάτιδος του Περιφερειάρχη Λάρισας, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, όπου είπε πολλά, χωρίς, ως συνήθως, να είναι σε θέση να πει κάτι επί της ουσίας. Τα ποσοστά είναι αληθή, όπως αληθείς είναι και οι τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της ίδιας και του Περιφερειάρχη της Λάρισας για την εγκατάλειψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
Όσο η περιφέρεια έχει το 77%, κατά δήλωσή της, της εταιρίας που διαχειρίζεται το Κέντρο, φυσικά ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ. Αν θέλει να της πληρώνουμε προσωπικό φωτογράφο για να ακίζεται στο φακό, ευχαρίστως να το δούμε ανθρώπινα. Προς το παρόν ας εξηγήσει στους πολίτες:
Πρώτον που πήγαν τα 60.000 που υποτίθεται ότι διατέθηκαν για συντήρηση των μηχανημάτων του Κέντρου, αλλά δεν λειτουργούν τα λιφτ. Και αν όντως έγινε παράδοση από τον εργολάβο ή όχι.
Δεύτερον, γιατί κόβονται χειρόγραφες αποδείξεις (!) σε χρήστες-επισκέπτες κι αν αυτό συνιστά ποινικό - φορολογικό αδίκημα
Τρίτο αν θα επενδύσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός πολύτιμου εργαλείου για την οικονομία της περιοχής μας, ή θα παραμείνουν στην κοροϊδία των πολιτών της Μαγνησίας, με την προστασία των γνωστών διακονάρηδων της τοπικής δημοσιογραφίας.
ΥΓ Αν θέλει η Ένωση Συντακτών ονόματα και διευθύνσεις για το αίσχος της διαπλοκής, ας εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση. Σίγουρα θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: