Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...  Τη συμπαράστασή τους στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Βόλου, «αυτής της απίστευτης ντροπής για την πόλη μας που συσπειρώνεται γύρω από το έκπτωτο υπόδικο», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και οι τοπικοί βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής.
Στην κοινή ανακοίνωση τονίζεται ότι η απόπειρα δικαστικής τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τον πρώην Δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του, αποδεικνύουν ότι στην πορεία φασιστικοποίησης της τοπικής πολιτικής ζωής το βαρέλι δεν έχει πάτο. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη από τις δημοτικές παρατάξεις, τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους μαζικούς φορείς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης. Οι ίδιοι, μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συμβάλλουν στη δημιουργία και τη δράση αυτού του μετώπου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 20/12/20156


=ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ...  Υπό κατάληψη τελούν από χθές εννέα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.  Οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις αντιδρώντας στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν φέτος τον Ιούνιο και όχι τον Μάιο, όπως γινόταν μέχρι τώρα.  Ειδικότερα, σε κατάληψη τελούν τα 1ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο Λύκεια Βόλου, 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

=ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφανοτροφείου Βόλου ζητά εθελοντές ψυχολόγους, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα φιλοξενούμενα παιδιά.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ορφανοτροφείου, στη διεύθυνση 2ας Νοεμβρίου 10, τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή, 12:00 – 19:00 ή στο τηλέφωνο 2421023264. 

=ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ... Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.   Η εκδήλωση θα λάβει χώρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Ξενία» Βόλου, αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 17.30μ.μ.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει πολλά δώρα, events και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά, υπό τους ήχους του Μουσικού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Την εκδήλωση θα διανθίσουν τα χορευτικά τμήματα της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ίωνες».  «Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον, στηρίζουμε με κάθε τρόπο, Ιδρύματα, Συλλόγους και κοινωνικά αδύναμες ομάδες» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

= ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΖΑ...  Δώρα στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε., προσέφερε χθές Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.  Πιο συγκεκριμένα η κ. Τοκαλή επισκέφθηκε χθές τις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. όπου και φιλοξενούνται 65 πρόσφυγες, όλοι Συριακής καταγωγής, εκ των οποίων 30 παιδάκια και αφού μοίρασε δώρα, όλοι μαζί στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.   Στην συνέχεια ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο της δομής στις εγκαταστάσεις αλλά και στον χώρο, ο οποίος είναι υπό διαμόρφωση, στον οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει νηπιαγωγείο.  Όπως επισήμανε η Αντιδήμαρχος από την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διαπίστωσε την άρτια λειτουργία της δομής αλλά και τις καλές συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν συγκριτικά και με τις αντίστοιχες δομές που λειτουργούν πανελλαδικά.

=ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΚΟ... Την έκπληξη και οργή του για τις δυσλειτουργίες στο Χιονοδρομικό εξέφραζε το πρωί χθές με γραπτή δήλωσή του ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ασκώντας σφοδρή κριτική στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και στον περιφερειάρχη. Σε έντονο ύφος αντέδρασε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, λέγοντας ότι όσοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά στην προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, τώρα έγιναν θεοί.  Ανταπάντηση δόθηκε από το δήμο Βόλου, αυτή τη φορά. Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες .ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΓΓΛΕΣΗ...  Ανακοίνωση μετά τις βλάβες που σημειώθηκαν στα lift στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου εξέδωσε ο Πρόεδρος της Κενταύρων Όρος ΑΕ Γρηγόρης Ιγγλέσης, απαντώντας στις κριτικές για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «βλάβες συνέβαιναν και θα συμβαίνουν» ενώ σημειώνει πως οι βλάβες στα lifts αυξάνονται καθώς είναι παρωχημένης τεχνολογίας. Απαντώντας στις κριτικές, επισημαίνει πως ο Δήμος Βόλος κάνει κριτική, την ίδια ώρα που ενώ διαθέτει το 10% της εταιρείας, δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ.

= ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΗΛΙΟΥ... Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Ιγγλέση, η βλάβη που σημειώθηκε στο δεύτερο λιφτ του Χιονοδρομικού Κέντρου και όλα λειτουργούν πλέον κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η βλάβη που σημειώθηκε την Κυριακή. επιδιορθώθηκε χθες το μεσημέρι από ειδικό συνεργείο και έτσι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι πανέτοιμο και πάλι να υποδεχθεί τους φίλους του. Η λειτουργία του μέχρι και τέλος της εβδομάδας έχει καθοριστεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

= ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΜΠΕΟΥ... Τήν γνωστή πλέον πατέντα αποφυγής να δώσει λόγο, ο Αχιλλέας Μπέος, χρησιμοποίησε και χθές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου... Ζήτησε πάλι αναβολή, λόγω κωλύματος της δικηγόρου του, κ. Κασσιανής Μιχοπούλου και σύμφωνα με το Νόμο του δόθηκε αναβολή της δίκης  για τις 20 Φεβρουαρίου 2017. Ο Αχιλλέας Μπέος, επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ύστερα από μήνυση που του υπέβαλλε ο διευθυντής της εφημερίδας «Μαγνησία», Γιώργος Καρεκλίδης, στις 8 Απριλίου 2016 και την σύλληψη του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, προσδιορίζοντας την δίκη για τον Ιούνιο και κατόπιν στις 19 Δεκεμβρίου, λόγω αποχής των δικηγόρων. H υπόθεση αφορά δηλώσεις του κ. Μπέου μέσω των οποίων κατηγόρησε τον κ. Καρεκλίδη για εκβίαση εργολάβων και πολιτικών.


= ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΟ...Ο Μπέος έλαβε πλακέτα στο κλειστό της Πορταριάς όπου διεξήχθη Κύπελλο Καράτε Κ.Ελλάδος αλλά και στον σημερινό φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε για φιλανθρωπικό σκοπο μεταξύ Μικτής Ενόπλων Δυνάμεων – Μικτής ΕΠΣΘ. Εμείς αναρωτιόμαστε ως τι τον τίμησαν; Ποια είναι η θεσμική του ιδιότητα; Είναι δυνατόν ένας σε αργία δήμαρχος πού τού έχει απαγορευτεί ή είσοδος σέ αθλητικούς χώρους να τιμάται από έναν αξιωματικό του Π.Ν. που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Βίτσα; Η κυβέρνηση ακούει ή πάλι βρίσκεται σε λήθαργο σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στην πόλη;

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής από την πρώτη φάση του Κυπέλλου Γ' Εθνικής. Την αναμέτρηση ανάμεσα στην Πύδνα Κίτρους και τη Νίκη Βόλου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Κίτρους την Τετάρτη 21/12 στις 14:00, θα διευθύνει ο κ. Ιωάννης Χανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργύρη Νταβέλα και Αθανάσιο Μποζατζίδη όλοι από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Μετά την ανακοίνωση των δύο πρώτων μεταγραφών από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου (Ερβέμ Μουκάμ και Ούγκο Μασάντο), ήρθαν και οι πρώτες αποχωρήσεις από την ομάδα. Συγκεκριμένα, παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελούν οι Φελίπε Ντα Κόστα, Γκουστάβο Μπρίτος και Δημήτρης Στασινόπουλος.Ο Ντα Κόστα δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω τραυματισμού, ενώ η επιστροφή του δεν ήταν αυτοί που περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.Όσον αφορά τον Μπρίτος, δεν ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στην ομάδα, όπως οφείλουν να κάνουν οι ξένοι. Το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό, λόγω του τραυματισμού του στο φιλικό με τη Βέροια.Ο Δημήτρης Στασινόπουλος αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν έδειχνε να τον υπολογίζει και αυτόν η τεχνική ηγεσία.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛ... . Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ προχώρησαν από χθες ουσιαστικά σε απεργία διαρκείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα άνω των πέντε μηνών, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται και εκατοντάδες εργαζόμενοι σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης ενός χρεοκοπημένου συστήματος, που βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε εξέλιξη, αργούν επικίνδυνα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ποιότητα της ενημέρωσης.

= Ν.Δ. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική 'Αυγή' με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

= ΣΥΡΙΖΑ... .Σε μια ανακοίνωση 117 λέξεων, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν βρέθηκε να πει ούτε μια λέξη για την ″ταμπακιέρα″. Δεν μας κάνει καμιά απολύτως εντύπωση, αφού ακόμα αναμένουμε πειστικές απαντήσεις για την προηγούμενη δανειοδότηση του ″Κήρυκα Χανίων″», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

= Ν. ΘΕΟΤΟΚΑΣ... Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ο καθηγητής Ν.Θεοτοκάς. Ο ίδιος είχε στο παρελθόν και επί υπουργίας του Ν.Φίλη, απειλήσει με παραίτηση, εκφράζοντας την διαφωνία του επειδή δεν συνεδρίαζε το Συμβούλιο.

= Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.... Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ (για ένα χρόνο) στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το Πτωχευτικό Δίκαιο, που ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

= ΚΥΠΡΙΑΚΟ... Με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό, για δεύτερη φορά φέτος, θα συνεδριάσει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

= ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ... Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η οικογένεια και η εκκλησία μέσα στην κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, καλύπτοντας τα κενά που δεν μπορεί να προσφέρει η πολιτεία μέσω του κοινωνικού κράτους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας τον ανακαινισμένο παιδικό σταθμό «Ιωνική Αγωγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στη Νέα Ιωνία.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ...Σε λουτρό αίματος και τυφλής βίας πνίγεται η κεντρική Ευρώπη, η Κωνσταντινούπολη αλλά και εμμέσως η Μόσχα, μόλις μερικά 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα. Στο Βερολίνο, μέσα στην έδρα της ηγέτιδας δύναμης της Ενωμένης Ευρώπης, της Γερμανίας, ένα τρελό φορτηγό «αλέθει» ανύποπτους και αθώους. Με έναν πρόσφυγα από το Πακιστάν στο τιμόνι, η νταλίκα άφησε πίσω της 12 νεκρούς και 48 τραυματίες,

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Δολοφονήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, στη διάρκεια ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής στην Άγκυρα. Αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων ο δράστης, ο οποίος  «εξουδετερώθηκε».

= ΑΓΓΛΙΑ...  τις οποίες έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων, των σιδηροδρόμων και της British Airways, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης που χαρακτηρίζει την κατάσταση «απαράδεκτη».

= ΣΥΡΙΑ... Περισσότεροι από 4.500 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει από τα ξημερώματα της Δευτέρας το ανατολικό Χαλέπι παράλληλα με την απομάκρυνση αμάχων από τα δύο σιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ. Από το Χαλέπι απομακρύνθηκαν δεκάδες παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί σε ορφανοτροφείο, καθώς και η Μπάνα Αλαμπέντ, το επτάχρονο κορίτσι των tweets από το μέτωπο του πολέμου. Συνολικά 20.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής αφότου το ανατολικό Χαλέπι ανακαταλήφθηκε από το καθεστώς Άσαν. Στο ΣΑ εγκρίθηκε η συμβιβαστική πρόταση για αποστολή παρατηρητών.

= ΓΑΛΛΙΑ... Ένοχη για αμέλεια κρίθηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με την υπόθεση Ταπί. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε ποινή. Οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.

= ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ... Νέες έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, ότι επιθυμεί να επαναφέρει την θανατική ποινή και να εκτελεί «πέντε με έξι» εγκληματίες την ημέρα. Φιλιππινέζοι καθολικοί ιερείς και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων εξέφρασαν την οργή τους για το σχέδιο του Ντουτέρτε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΕΣΠΑ... Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (escrow account). Με τη λειτουργία του εξασφαλίζει αποκλειστικά στους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται. Το ποσό αποδεσμεύεται σταδιακά για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής.

= Β ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ... «Η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης είναι το σημείο καμπής που θα αλλάξει την ατζέντα», τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. «Σήμερα είμαστε ακόμα στην άχαρη συζήτηση των δημοσιονομικών και των μέτρων. Κακά τα ψέματα, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Αμέσως μετά θα μπούμε στη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης», είπε. Ανακοίνωσε επίσης, ότι τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το Διοικητικό Συμβούλιο του υπερταμείου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.... Επιστροφή στην πτωτική πορεία σήμερα, Δευτέρα, για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο υπέκυψε και πάλι στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 627,91 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,83%.

= ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ... Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση προκαταβολής για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου 3908/2011.

= ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ... Δεν θέλω να δω και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, δηλώνει στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, οι τράπεζες βαρύνονται με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη. Αυτό ξεπερνά την δυνατότητά τους να δώσουν νέα δάνεια στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, επισημαίνουν οι FT. Η περίπτωση δε της Ελλάδας λόγω των ιδιαιτεροτήτων και της ύφεσης είναι πιο δύσκολη.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΠΑΟΚ... Την απαλλαγή του Θοδωρή Ζαγοράκη από τις ποινικές ευθύνες που του καταλογίζονταν, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα προέδρου στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αποφαίνεται, με βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε εταιρία ορκωτών λογιστών στα ταμεία της ΠΑΕ. Η πορισματική έκθεση των ορκωτών λογιστών διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ, το οποίο πραγματοποίησε νέο έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε άνοιγμα, που ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ.

= ΠΑΟΚ.... Γνωστή εταιρεία δημοσιοποίησε ότι ανέλαβε την ανακαίνιση, βελτίωση και τοποθέτηση στεγάστρου στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, συνόδευσε την ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της με φωτογραφία από μακέτες που παρουσιάζουν τη νέα όψη του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Η εταιρεία AETER architects ανακοίνωσε ότι «έχει αναλάβει την ανακαίνιση, βελτίωση και τοποθέτηση στεγάστρου στο γήπεδο της Τούμπας».

= CHAMPIONS LEAGUE... Αριθμοί που προκαλούν δέος: 10.197.600.000 ευρώ, είναι η συνολική αξία των 16 ομάδων που συνεχίζουν στο Champions League και των 32 που θα εξακολουθήσουν την διαδρομή τους στο Europa League. Αριθμοί που προκύπτουν από την ιστοσελίδα transfertmarct (τελευταία δημοσίευση), το χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου, που αναλύει την αξία ομάδων και παικτών σε όλο τον κόσμο. Δικαιολογώντας τις απαιτήσεις 9,6 δισ. ευρώ που αξιώνει η UEFA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης τριετίας, από 2018 έως 2021.

= ΓΑΛΛΙΑ... Ο Μάριο Μπαλοτέλι οδήγησε τη Νις στη νίκη με 2-1 απέναντι στη Ντιζόν και στο +4 από τη Μονακό, που υπέστη ήττα-σοκ στο «Λουί ΙΙ» από τη Λιόν με 3-1, κι ενώ φαινόταν να διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας. Στο παιχνίδι που δεν διεξήχθη το Σάββατο λόγω ομίχλης, η Καέν επικράτησε της Μετς με 3-0 και ελπίζει στην παραμονή καθώς ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ η Μαρσέιγ του Ρούντι Γκαρσιά έφτασε τις τρεις σερί νίκες (2-0 τη Λιλ) και «βλέπει» Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: