Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Παπαχρήστο

Το τελευταίο αντίο θα πουν οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, στον 50χρονο Δημήτρη Παπαχρήστο, που σκοτώθηκε μετά από παράσυρση στον περιφερειακό Βόλου. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 17.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ανακασιάς. Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 16.30μ.μ.. Ο εκλιπών αφήνει πίσω του την γυναίκα του Αλεξάνδρα, την κόρη του Μυρτώ, γονείς, αδέλφια, ανήψια. Παράκληση της οικογένεια αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ίδρυμα Φλόγα..  Ο Δημήτρης Παπαχρήστος 50 ετών από τον Βόλο, εργαζόταν ως λογιστής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», παιδί διαμάντι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος. 

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί σε παράδρομο στη Λαρίσης. Στις 11:20 το πρωί στον δρόμο εξόδου στην εθνική οδό Λάρισας – Βόλου προς τον περιφερειακό ποδηλάτης έπεφτε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο, με τον ασυνείδητο οδηγό, εκπαιδευτικό από τον Βόλο, να τον εγκαταλείπει και να απομακρύνεται από το σημείο. Ο 50χρονος παρασύρθηκε από το ΙΧ, που τον έσερνε στο οδόστρωμα επί πολλά μέτρα. Σε απόσταση τουλάχιστον 20 - 30 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν το ποδήλατό του υπήρχαν αίματα στο οδόστρωμα.

Στο σημείο λίγη ώρα αφού έγινε το κακό ηχούσαν σειρήνες του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να διαπιστώνουν δυστυχώς ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός. Αναφορά για παράσυρση από αυτοκίνητο και εγκατάλειψη του αιμόφυρτου ποδηλάτη κινητοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Ο οδηγός του ΙΧ, που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το θύμα του, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα μετά. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ότι σκότωσε άνθρωπο, ωστόσο συνελήφθη έξω από συνεργείο αυτοκινήτων, σε μικρή απόσταση από το θανατηφόρο δυστύχημα.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος κατηγορείται ο 54χρονος εκπαιδευτικός που οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ενώ θα οριστεί σε βάρος του ρητή δικάσιμος.  Από τις πρώτες καταθέσεις εκτιμάται πως ο οδηγός του αυτοκινήτου είτε μπήκε στον παράδρομο με ταχύτητα , είτε αφηρημένος δεν πρόσεξε τον ποδηλάτη και τον παρέσυρε. Το τροχαίο είδε μια παρέα γυναικών που επέβαινε σε αυτοκίνητο και επέστρεφε από το Κοιμητήριο . Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ καθώς είδανε τον ποδηλάτη να ψυχορραγεί και τον οδηγό που τον παρέσυρε να εξαφανίζεται. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν αργά και ο ποδηλάτης είχε «σβήσει» στην άσφαλτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: