Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η πεζοπορία των Δρομέων Υγείας στη Μακρινίτσα..

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο για την άσκηση σε εξωτερικό χώρο, παρά τον κινδύνο να τους επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμη και να συλληφθούν όπως πρόσφατα είχε γίνει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγεία Βόλου Κώστα Παλάντζα, δεκαπέντε άτομα που χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, έστειλαν μήνυμα για το δικαίωμα να αθλούνται χωρίς τον κίνδυνο διασποράς του ιού. Ημέρα γιορτής για τον αθλητισμό χαρακτήρισε τη σημερινή, ο πρόεδρος του ΣΔΥΒ Κώστας Παλάντζας ο οποίος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

«Ημέρα γιορτής για τον Αθλητισμό σήμερα. Μπροστά στην επιλογή, να συνεχίσουμε όλοι τις δράσεις μας με ασφάλεια και βάση των κανόνων, ή να σταματήσουμε από τον φόβο συλλήψεων και προστίμων, όλοι, επιλέξαμε το πρώτο” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετά την ατομική πεζοπορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μακρινίτσα.  Όπως αναφέρει, καθένας έκανε την ατομική του διαδρομή με αφετηρία από τη Μακρινίτσα, εκεί όπου ακριβώς δύο βδομάδες πριν εκτυλίχτηκαν πρωτόγνωρες εικόνες σε βάρος του Αθλητισμού. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες πριν ξεκινήσουν, έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία, και κατόπιν χώρισαν για να κάνει καθένας την προπόνησή του. Ο Σύλλογος ευχαριστεί  πολύ κάθε αθλητή και γιατρό που έδωσε το παρών, κάθε αθλητή και πολίτη από όλη την Ελλάδα που ήταν νοερά μαζί τους” Αυτή ήταν η ανακοίνωση πάρα πολλών αθλητών που έκαναν σήμερα το πρωί την προπόνησή τους όπως και κάθε μέρα ατομικά. Επέλεξαν να έχουν για σημείο αναφοράς το πάρκινγκ της Μακρινίτσας, όπου ακριβώς δύο βδομάδες πριν υπήρξαν συλλήψεις, δικογραφίες, ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ, πέντε πρόστιμα των 300, και αρνητική αντιμετώπιση προς τον αρχαιότερο επαρχιακό Σύλλογο Δρομέων της Ελλάδας, Υγείας Βόλου.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ικανοποιητικές, αλλά όλοι ήταν αποφασισμένοι να δώσουν το παρών ακόμη κι αν αυτές ήταν οι πλέον χειρότερες. Άλλοι ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα, άλλοι έφτασαν εκεί πεζοί ή τρέχοντας από τον Βόλο. Πολλοί κορυφαίοι trail runners επέλεξαν να περάσουν από το άτυπο σημείο εκκίνησης στις 10.00 το πρωί και να σταματήσουν για λίγο την πολύωρη προπόνησή τους για να δηλώσουν τη συμπαράσταση. Και όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν δήλωσαν σαν ήταν εκεί, όπως ο Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης, ο Νίκος Μαγγίτσης, η Σόνια Αθανασίου, ο Φιλάρετος Μπούκης, ο Κώστας Τσαντός, η Μάρθα Ξηροφώτου, και κυριολεκτικά 4ψηφιος ακόμη αριθμός αθλητών. Μαζί ήταν και οι γιατροί, είτε παρόντες, είτε εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, όπως την εξέφρασε και ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Κώστας Γουργουλιάννης.  Σε κάθε ατομική, ή παλιότερα ομαδική, δράση, κάθε αθλητής με υψηλό αίσθημα ευθύνης τηρεί επακριβώς και με το παραπάνω τους κανόνες ασφαλείας, με συνέπεια εδώ και ένα χρόνο, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο covid-19, να μην έχει παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα από αθλητική δραστηριότητα οποιουδήποτε μέλους του ΣΔΥ Βόλου. Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και ο Βασίλης Ηλιόπουλος επέβλεψαν τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών και την τήρηση των αποστάσεων, και όλοι οι συμμετέχοντες τους ευχαριστούν πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: