Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Δύσκολες μέρες στην εστίαση λόγω αντικαπνιστικού και κορωνοιού

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Μειωμένος έως και 30% καταγράφεται ο τζίρος των καταστημάτων στην εστίαση, ενώ το 25% αγγίζει στα κέντρα διασκέδασης της Μαγνησίας, μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
 Μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες βλέπουν μείωση στα έσοδα από τους καταναλωτές και ελπίζουν στον καλό καιρό προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Παρατηρείται επίσης μείωση στον χρόνο που παραμένουν οι πελάτες στα καταστήματα εστίασης. Δεν κάθονται πολλές ώρες όπως γινόταν παλιά. Βγαίνουν και μπαίνουν για να καπνίσουν..
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ
Σκληρά μέτρα με περιορισμό των συναθροίσεων προτείνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης και τονίζει πως οφείλει η χώρα πρέπει να λάβει οριζόντιες αποφάσεις για την προστασία των πολιτών. Όπως είπε σε δηλώσεις του  σωστά έκλεισαν τα σχολεία, αλλά το πρόβλημα δεν πρέπει να μετατεθεί στις καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης. Το ζήτημα, όπως είπε, είναι να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και σημείωσε πως το μέτρο μπορεί να είναι σκληρό αλλά πρέπει να κλείσουν καφετέριες και κέντρα διασκέδασης όπως συνέβη στην Αλβανία.
Δήλωσε επίσης πως η Εκκλησία πρέπει να καταλάβει πως ο συγχρωτισμός είναι ο μεγάλος κίνδυνος.  «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Λαμίας που κάλεσε τον κόσμο στην εκκλησία γιατί εκεί υπάρχει πολύ αγάπη και θα προστατευτούν.  Από την πολύ αγάπη μπορεί να πνίξεις τα παιδιά σου».  Τέλος, σημείωσε πως αν υπάρξει διασπορά θα καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, που είναι υποστελεχωμένο.