Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Στέγαση προσφύγων σε Παιδόπολη και στο Κέντρο Αυτιστικών Ν. Ιωνίας

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ
Και στον Βόλο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακαινίζει με γρήγορους ρυθμούς δημόσια κτίρια για να φιλοξενήσουν άμεσα ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες. Για την φιλοξενία των ανηλίκων θα χρησιμοποιηθούν κτίρια στην Παιδόπολη και στό κέντρο Αυτιστικών στη Νέα Ιωνία..
  1.. Τρία ακίνητα από το συγκρότημα είκοσι συνολικά κτιρίων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς στον Δήμο Βόλου, νομού Μαγνησίας. 2.. Δύο πτέρυγες κτιρίων στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία, στον δήμο Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προωθεί την ανακαίνιση δομών που είναι εγκαταλειμμένες, όπως κτίρια της πρώην Παιδόπολης στην Αγριά και του Κέντρου Αυτιστικών παιδιών στη Ν. Ιωνία, όπου προτίθεται να φιλοξενήσει δεκάδες παιδιά μεταναστών-προσφύγων.   
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες ημέρες ο διοικητής της «206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών» υπέγραψε σειρά αποφάσεων απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών οικοδομικών εργασιών και την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση-ανακαίνιση κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων στην Αγριά και στη Ν. Ιωνία Βόλου. Ο υπεύθυνος του Κέντρου Αυτιστικών,  δήλωσε  πως ο χώρος των 250 περίπου τετραγωνικών μπορεί να στεγάσει μέχρι 22 παιδιά, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα στατικότητας (ρηγματώσεις) του κτιρίου, καθώς έχει ανεγερθεί σε επιχωμάτωση…