Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

ΣΥΚΗ ΠΗΛΙΟΥ Παραδοσιακή γιορτή αφιερωμένη στην Πηλιορείτικη πίτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής, σε συνεργασία με τον φορέα Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», διοργανώνει την Κυριακή 18 Αυγούστου 2018
, στην κεντρική πλατεία της Συκής,  την παραδοσιακή γιορτή προϊόντων της Συκής, αφιερωμένη στην Πηλιορείτικη πίτα, υπό τον τίτλο «Του Πηλίου τα ζυμώματα…της Συκής τα ανταμώματα».....  (Το γραφικό χωριό Συκή βρίσκεται σε απόσταση 38xλμ. από τον Βόλο, ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στο Νοτιοανατολικό Πήλιο, σε μια μαγευτική θέση, αφού από εκεί έχετε τη δυνατότητα να αγναντέψετε τις Βόρειες Σποράδες (Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόννησο) και το απέραντο Αιγαίο Πέλαγος)... Οι πηλιορείτικες πίτες θα παρουσιαστούν από τις νοικοκυρές του χωριού, αλλά και από άλλες περιοχές της Μαγνησίας που τις ετοίμασαν, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού στις 18.30 το απόγευμα και η «Επιτροπή Γευσιγνωσίας», που την αποτελούν έγκριτοι γευσιγνώστες, με περγαμηνές στον χώρο, θα δοκιμάσουν και θα αναδείξουν τις καλύτερες από γεύση, πρωτοτυπία, παρουσίαση και περιεχόμενο υλικών.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 20.00 και θα ακολουθήσει η βράβευση. Βέβαια, όσοι παρευρεθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν, να γνωρίσουν από κοντά τις παρασκευάστριες και να ….ζητήσουν τεχνικές και συνταγές!!! Ένα σημαντικό μέρος από τις πίτες που θα διαγωνιστούν θά πάνε στα παιδάκια του Ορφανοτροφείο Βόλου.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα:
Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης»
Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα»
Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου
Συλλόγου «Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου Φερών
Για να κλείσει με λαϊκό Πηλιορείτικο πανηγύρι με την παραδοσιακή ορχήστρα στην οποία συμμετέχουν οι Μουσικοί:
Νίκος Κερασιώτης (κλαρίνο), Φανή Μπαρμπή (τραγούδι), Γιάννης Σκαμπαρδώνης (Βιολί), Κωνσταντίνος Μούτος (λαούτο – τραγούδι) και Αναστασία Λύτρα (κρουστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: