Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΠΑΖΑΡΙ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΠΑΖΑΡΙ ΒΟΛΟΥ
Πέρυσι η συμμετοχή στο παζάρι δεν ήταν τόσο ικανοποιητική. Περίπου 90 περίπτερα είχαν λειτουργήσει, αριθμός μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές λόγω του μικρού ενδιαφέροντος από εμπόρους για να συμμετέχουν. Η μικρή κίνηση φαίνεται να δημιούργησε σκέψεις για τη χρονική μετάθεση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον εξετάζεται η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης μέσα στο φθινόπωρο κι εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι άλλες εμποροπανηγύρεις της χώρας σε μία προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων συμμετεχόντων. Σημειώνεται ότι ο χώρος της εμποροπανήγυρης του Βόλου μπορεί να φιλοξενήσει 300 πάγκους στο εμπορικό τμήματα, 20 θέσεις για χαλβά και λουκουμάδες, εννέα θέσεις για ψησταριές καθώς και λούνα παρκ, ενώ πέριξ του χώρου υπάρχει πάρκινγκ χωρητικότητας 400 περίπου αυτοκινήτων.
ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΜΥΡΟΥ
Αρχές Αυγούστου θά ξεκινήσουν οί εργασίες τού Δήμου με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα. Η εμποροπανήγυρη θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 του ίδιου μήνα.
Ηδη η δημοτική αρχή έχει ολοκληρώσει τις δημοπρασίες για τις παράγκες, το λούνα παρκ και την ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη. 
Κάθε χρόνο η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκεπτών που περνούν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Πιστοί στο ραντεβού τους είναι και οι επαγγελματίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αιτήσεις έχουν υποβληθεί από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Κοζάνη.
Στην εμποροπανήγυρη υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την έκθεση τοπικών προϊόντων την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν ντόπιοι παραγωγοί και να προβάλλουν έτσι τα προϊόντα τους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το παζάρι είναι ένα εργαλείο ανάδειξης και προβολής του Αλμυρού και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: