Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Γιορτάζεται η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στό Βόλο

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο Μέγας Πατριαρχικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄
.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ’ ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πατριαρχική πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄. Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση. Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων του Iερού Ναού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος..

Την εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:
Αναλήψεως Χλόης
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Αναλήψεως Αχιλλείου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.
Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: