Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τα Θεοφάνεια στη Μαγνησία

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εορτάσει και φέτος την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στο κλίμα των οποίων θα εισέλθουμε είδη από σήμερα 4 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το λατρευτικό πρόγραμμα της εορτής θα εξελιχθεί ως εξής:
Σάββατο 5 Ιανουαρίου
6-9π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Αμέσως μετά, οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες τους, για τον αγιασμό των οίκων.
6.μ.μ. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτ. Δημήτριος Καρακώστας, Αρχιερατικός Επίτροπος Βελεστίνου.
Κυριακή 6 Ιανουαρίου
7.30 – 11.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Αμέσως μετά θα εκκινήσει λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού».
To πρόγραμμα εορτασμού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ο Αγιασμός των Υδάτων θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, μετά τη Θεία Λειτουργία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου & Ελένης Βελεστίνου. Ειδικότερα: Ώρα 10:00 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία. Ώρα 10:30 π.μ: Καθαγιασμός των υδάτων.
Το πρόγραμμα εορτασμού στον Αλμυρό
Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων, στο οποίο καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλες οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές, οι Οργανισμοί, οι διάφοροι Σύλλογοι, τα Εργατικά Σωματεία, οι Οργανώσεις και όλοι οι πολίτες.
Στις 10 το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019 θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου και θα ακολουθήσει η προσέλευση των επισήμων και του κόσμου στο χώρο της γέφυρας «Ξηριά» όπου θα τελεσθεί ο Αγιασμός των Υδάτων.
Στις 12 το μεσημέρι, θα τελεστεί ο καθαγιασμός των υδάτων στην παραλία Αλμυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: