Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Στην «κατάψυξη» απο σήμερα και την Παρασκευή Βόλος και Μαγνησία

Στην «κατάψυξη» μπαίνουν από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ο Βόλος και η Μαγνησία, με χιόνια ακόμη και στα πεδινά και πολικό κρύο, με το θερμόμετρο να πέφτει ακόμη και στους -11 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις από σήμερα το πρωί, μετά τις 5 ξημερώματα θα αρχίσει να εξελίσσεται το φαινόμενο, από τις 10 θα χιονίζει μέχρι τη θάλασσα (μηδενικό υψόμετρο) και θα βρίσκεται σε πλήρη έξαρση μέχρι το βράδυ, ενώ για αύριο Παρασκευή αναμένεται αραιή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά λιγότερη, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Λόγω των έκτακτων φαινομένων, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη συγκάλεσε έκτακτα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που δήλωσαν ετοιμότητα. Όπως επισημάνθηκε, στο εθνικό δίκτυο θα βρίσκονται 60 εκχιονιστικά μηχανήματα που θα κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους και θα ρίχνουν αλάτι, για ν’ αποφευχθεί ο παγετός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Η κα. Κολυνδρίνη υπογράμμισε πως οι θερμοκρασίες στο νομό σήμερα θα κινηθούν κάτω από το μηδέν, καθώς στα ορεινά θα φτάσουν ακόμα και στο -11, ενώ στα πεδινά ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς κελσίου, ενώ έτοιμα είναι 60 μηχανήματα.

Συνέστησε στους Δήμους να έχουν έτοιμα μηχανήματα για τους επαρχιακούς και τους αγροτικούς δρόμους και να μεριμνήσουν για τις κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ απευχήθηκε η ένταση των καιρικών φαινομένων να θυμίσει τις αντίστοιχες χιονοπτώσεις του 2014, αν και τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν κάτι τέτοιο. Ήδη από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακό οδό Χανίων – Κισσού, από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου – Αγριόλευκες Πηλίου έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) Η αντιπεριφερειάρχης στην ενημέρωση που έκανε προς τους φορείς, τόνισε ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο, για να γίνουν προσπάθειες, ώστε να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ ζήτησε από την Τροχαία να υπάρχουν περιπολικά γιατί κολλούν αυτοκίνητα στα χιόνια και κλείνει ο δρόμος. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης ζήτησε να εξασφαλιστεί προσβασιμότητα στο σταθμό του Πανθεσσαλικού, για να μπορούν να κινούνται τα ασθενοφόρα.
Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και του Χιονοδρομικού Κέντρου Γρηγόρης Ιγγλέσης είπε ότι υπάρχουν παράπονα που δεν άνοιξε το Χιονοδρομικό, αλλά δεν έπεσε πολύ χιόνι, παρά μόνο χθες το βράδυ έπεσε αρκετό αλλά υπήρχαν ανεμοσούρια. Ο ίδιος τόνισε ότι τα τρία ρατράκ δουλεύουν και αν το επιτρέψει ο καιρός ελπίζει το Χ.Κ. Πηλίου να λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: