Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

ΚΟΝΤΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Πεδίο αντιπαράθεσης γίνονται για μια ακόμη φορά το ΕΑΚ και η χρήση του. Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 μετά την αλλαγή της απόφασης από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, που ενώ αρχικά ήταν θετική …έγινε προχθές αρνητική αναφορικά με την πρώτη συγκέντρωση της ερυθρόλευκης ομάδας την Δευτέρα 23 Ιουλίου, εξέδωσε ανακοίνωση..
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ
Αφού στις 25 Ιουνίου μάς απάντησαν, από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, εγγράφως ότι παραχωρείται το ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας, την Τρίτη 10 Ιουλίου, επικαλούμενοι τεχνικούς λόγους, αρνούνται να μας το παραχωρήσουν.
Επειδή ξέρουμε ότι ο Μπέος παίρνει τις αποφάσεις, βάζοντας φυσικά άλλους μπροστά, όπως κάνει τόσα χρόνια, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και έχει φέρει πολλούς σε δυσχερή θέση, δυστυχώς γι’ αυτόν, ξέραμε μια μέρα πριν από δικούς του ανθρώπους, για τις προθέσεις του και ήμασταν έτοιμοι.
Φτάνει πια. Δήμαρχε, δεν χρειάζεται να κρύβεσαι, εξάλλου εσύ είσαι παντελονάτος, δεν τα φοράς για να μην κρυώνεις, όπως συχνά λες!
Θα θέλαμε, όμως, να θυμηθείς Δήμαρχε όταν πρωτοήρθες στον Ολυμπιακό Βόλου ότι ποτέ κανένας Δήμαρχος δεν σου έβαζε εμπόδια στην ομάδα και είχες μάλιστα και προνομιακή μεταχείριση στις εγκαταστάσεις του Δήμου.
Τώρα, όμως, ήλθε η ώρα και όλοι εσείς που τον στηρίζετε, σ’ αυτήν την απέλπιδα προσπάθεια να επιβάλλει μια ξενόφερτη ομάδα στη πόλη μας, που δήθεν έφεραν κάποιοι επενδυτές εξ Αμερικής, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει καμία επένδυση, δίνοντάς της όλα τα εχέγγυα για να προπονείται και να αγωνίζεται απρόσκοπτα, από το υστέρημα των Βολιωτών, γιατί δικά τους είναι τα χρήματα που δαπανώνται, να πάρετε θέση.
Αυτό που γίνεται σε βάρος του ιστορικού συλλόγου του Ολυμπιακού Βόλου συνεχώς και αδιάλειπτα πρέπει να πάρει τέλος και θα πάρει.
Εάν και είμαστε βέβαιοι, πλέον, ότι με την παθητική στάση σας και τη διαρκή σιωπή σας, συντάσσεστε με τις αποφάσεις αυτές που είναι σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, σας καλούμε όλους, με τη θεσμική ιδιότητά σας, ως δημοτικοί σύμβουλοι, που διαχρονικά έχετε τιμηθεί από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου κ.κ. Μουλά Γιώργο, Μπατζάκα Τάσο, Θεοδώρου Θάνο, Πράττο Γιώργο, Γαλάτη Αποστόλη, Σταυρίδη Θανάση, Λιβογιάννη Δημήτρη, Ζέρβα Ανδρέα, Βλιώρα Γιώργο, Καπουρνιώτη Μιχάλη, να τοποθετηθείτε δημόσια και όχι σε προσωπικές συναντήσεις να εκφράζετε τα Ολυμπιακά σας αισθήματα, για την απόλυτη απαξίωση που ζούμε στη πόλη, το διχασμό και την πόλωση που επιφέρει όλη αυτή η κατάσταση που έχει ονοματεπώνυμο, ώστε να ξέρουν και οι χιλιάδες Βολιώτες φίλαθλοι μας, τη θέση σας.
Εμείς κύριοι δεν είμαστε της φιλοσοφίας «μπουκάρουμε». Δηλώνουμε όμως ότι την πρώτη συγκέντρωση , θα την κάνουμε 23 Ιουλίου , ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» και καλό για όλους θα είναι να μην προσπαθήσουν, κάποιοι, να μας φέρουν εμπόδια.
Καλούμε τους χιλιάδες φιλάθλους μας να είναι έτοιμοι, διότι θα έλθουν και άλλες προκλήσεις, να είναι εγκρατείς, χωρίς βωμολοχίες και αντιδράσεις βίας, να διαφυλάξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη και από προβοκάτσιες , έχοντας εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως το έχουν αποδείξει και να είναι όλοι εκεί, στη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας.
Θα εκπλαγείτε όλοι σας από τη δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ολυμπιακός Βόλου για πάντα…».
Αντίδραση Αχ. Μπέου
Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την μη παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου για την πρώτη συγκέντρωση της «ερυθρόλευκης» ομάδας, ήρθε με τηλεφωνική παρέμβαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου στον Sport fm 89.5.
Ο κ. Μπέος σχολίασε τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με την απόφαση του Δήμου Βόλου να μην παραχωρήσει το ΕΑΚ ούτε για την «πρώτη» του Ολυμπιακού Βόλου.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά… «στις 23 του μήνα ούτε απ΄ έξω δεν θα περάσουν!» , ενώ τόνισε πως κάποιοι από ένα ιστορικό σωματείο το εκμεταλλεύονται για κάποιους λόγους και εκμεταλλεύονται την αγάπη των φιλάθλων για πολιτικούς σκοπούς … «Το ΕΑΚ δεν είναι δικό τους είναι δημοτικό και εμείς δεν δέχεται απειλές και εκβιασμούς διότι ο Δήμος λειτουργεί με ισοτιμία…».
Δήλωση – απάντηση δημοτικων συμβούλων
Για το θέμα του ΕΑΚ και της ανακοίνωσης υπήρξε και δήλωση – απάντηση των δημοτικών συμβούλων Βόλου που αναφέρθηκαν και την υπογράφουν (Μουλάς, Μπατζιάκας, Θεοδώρου, Πράττος, Γαλάτης, Σταυρίδης, Λιβογιάννης, Ζέρβας, Βλιώρας και Καπουρνιώτης).
Αναλυτικά η κοινή δήλωση: «Διαβάσαμε την πρωτοφανή ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου, οι συντάκτες της οποίας, προφανώς ξεχνώντας την ιστορία καθενός εξ ημών, μας εγκαλούν προσωπικά, νομίζοντας έτσι ότι μας «εκθέτουν» στα μάτια των πολιτών. Να τους υπενθυμίσουμε ότι είναι οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εξέλεξαν με μοναδικό σκοπό την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων αυτής της πόλης. Και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι και σήμερα νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους αυτή, καθώς με βεβαιότητα βλέπουν ότι είναι τα συμφέροντα όλης της πόλης και των ανθρώπων της που υπηρετεί η παρούσα Δημοτική Αρχή. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας και το έργο που επιτελείται.
Για τους ανώνυμους συντάκτες αυτής της «ανακοίνωσης» δημιουργούνται εύλογες απορίες με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν το όνομα και την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου για μικροπολιτικά συμφέροντα και αντιπολιτευτικά τερτίπια.
Για να τελειώνουμε, η παρούσα Δημοτική Αρχή υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια τα συμφέροντα ΟΛΗΣ της πόλης ακολουθώντας τον Νόμο και τις αρχές της ισότητας και ισονομίας έναντι όλων».
 Ανακοίνωση- απάντηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937
«Οι ανακοινώσεις για όσους θέλουν  να αφήνουν υπονοούμενα για “ανωνυμίες” και ανυπόγραφα δελτία τύπου μας βρίσκουν αδιάφορους, διότι όλα τα  δελτία τύπου του Συλλόγου μας αναρτώνται  στην επίσημη ιστοσελίδα μας και είναι επίσημα και ομόφωνα αποφασισμένα από τη Διοίκηση του.
Δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε πολιτική, δε μας ενδιαφέρει αυτό και το μόνο που ζητήθηκε από τους ερωτώμενους Δημοτικούς Συμβούλους ήταν  να τοποθετηθούν αν συμφωνούν με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, στην οποία συμμετέχουν,  με ό,τι γίνεται  εις βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.
Αυτό τους ζητήθηκε και σ’ αυτό δεν απάντησαν.
Το μόνο που πράττουμε είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Ολυμπιακού Βόλου και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε ζητώντας πλήρη Ισονομία. Αυτό στο οποίο οι ερωτώμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν απάντησαν  είναι πώς διασφαλίζεται αυτή η ισονομία, όταν η νεοφερμένη ομάδα αγωνίζεται στο “στολίδι” (γήπεδο Νεάπολης), προπονείται στο ΕΑΚ Βόλου και χρησιμοποιεί και το Γήπεδο Πορταριάς  Και τα τρία Δημοτικά γήπεδα. Ενώ η Ομάδα μας δεν είναι ευπρόσδεκτη “ούτε έξω από το ΕΑΚ”. Για να μην αναφερθούμε στην έκκληση του πρώτου πολίτη της πόλης να μη “δοθεί ούτε ένα ευρώ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, γιατί είναι χαμένα λεφτά”.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ζητά και δεν παίρνει ούτε τα αυτονόητα, ενώ ακόμη και οι εκπεφρασμένες έγγραφες αποφάσεις τους αναιρούνται ανάλογα της διάθεσης που υπάρχει εκείνη τη στιγμή.
Αυτή είναι η “ταμπακέρα” κύριοι και για αυτούς τους λόγους εκδόθηκε η ανακοίνωσή μας.
Είμαστε σίγουροι ότι είστε γνώστες των πραγματικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και είναι στο χέρι σας η επιβολή της πραγματικής Ισονομίας και όχι αυτής που κάποιοι νομίζουν ότι επικρατεί σήμερα στους αθλητικούς χώρους και που κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις  ότι μόνο αυτοί μας ενδιαφέρουν».
ΙΑΣΩΝ ΧΑΤΖΗΣ
Με παρέμβαση που έκανε στον Sport Fm Μαγνησίας 89.5 και την εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια», που ήταν αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Ιάσων Χατζής, ζήτησε από τον Δήμο Βόλου να κάνει το αυτονόητο και να δώσει το ΕΑΚ για την πρώτη συγκέντρωση στους ερυθρόλευκους, αλλιώς, όπως είπε, ο αγιασμός θα γίνει στον χώρο έξω από το στάδιο. Παράλληλα, τόνισε ότι το «Τάκης Συνετόπουλος» δεν ανήκει στον εκάστοτε δήμαρχο, αλλά στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου