Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Πεδίο μάχης χθές το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Απειλητικά κατά της Νατάσας Οικονόμου, την ώρα που εκείνη είχε έντονο διαπληκτισμό με την οικογένεια Καντόλα, κινήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Δ. Λιβογιάννης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
 
«Τι έγινε εδώ, θα μας δείρετε. Τι πράγματα είναι αυτά», είπε αιφνιδιασμένη η Νατάσα Οικονόμου και ο Φώτης Λαμπρινίδης του φώναξε «κάτσε κάτω «. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λαμπρινίδη, ο Δ. Λιβογιάννης του φώναζε «βγες έξω να σε πλακώσω».

Αμέσως μετά, οι Νατάσα Οικονόμου και Φώτης Λαμπρινίδης μετέβησαν στον Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να κάνουν δήλωση συμβάντος για απειλή και εξύβριση σε βάρος τους.  Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την αθώωσή του ζήτησε να τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δ. Καντόλας και η κόρη του Βιολέττα σε έξαλλη κατάσταση κατηγορούσε τη Νατάσα Οικονόμου για την παραπομπή του πατέρα της στη δικαιοσύνη.
«Δεν σας παραπέμψαμε εμείς. Εμείς βρήκαμε ένα έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και καταθέσαμε τα στοιχεία στην εισαγγελία» (για την υπόθεση του ελλειμματικού ταμείου στον δήμο Αισωνίας), είπε η κ. Οικονόμου και όταν η σύγκρουση συνεχίστηκε η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να μοιάσει ποτέ κανείς στην οικογένεια Καντόλα, ενώ δήλωσε πως στο Εφετείο που έγινε πρόσφατα ο Δ. Καντόλας που αρχικά είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια, παρακαλούσε ανθρώπους να μην μιλήσουν. 
Στη συνέχεια Νατάσσα Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδης αποχώρησαν από την αίθουσα (λίγο πριν είχαν αποχωρήσει οι Μαργ. Πατσιαντάς και Θ. Κλημόπουλος). Στη συνέχεια αποχώρησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, που περνώντας μπροστά από τον Μιχ. Μιτζικό του ζήτησε να αποχωρήσει και η δική του παράταξη λέγοντας τους “σε καθιστώ υπεύθυνο” κουνώντας το δάχτυλο!

Επιτέθηκε κατά Λαμπρινίδη
Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε κατά του Φ. Λαμπρινίδη, λέγοντας ότι “ποτέ δεν πίστευα ότι ένας άνθρωπος θα είχε βιώσει μια ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη, να δικαιώνεται και να έρχεται ότι χειρότερο υπάρχει, άνθρωποι σαν τον ξεφτίλα αυτόν και αντί να πει ένα μπράβο στον συνάδελφο που δικαιώνεται τον λοιδορεί. Δεν έχει ίχνος ηθικής, συνεχίζει να μειώνει έναν άνθρωπο που δικαιώθηκε”.
Αφού το επεισόδιο έληξε και οι παρατάξεις αποχώρησαν, το λόγο πήρε ο Μιχ. Μιτζικός που είπε ότι η Δύναμη Βόλου καταδικάζει όλα αυτά που συνέβησαν και δεν νοείται να υπάρχουν απειλητικές συμπεριφορές όταν κάποιος μιλάει. Πολιτικά μείναμε, αλλά δεν νομιμοποιούμε όσα έγιναν και έχει αντικειμενική ευθύνη ο πρόεδρος, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: