Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στη λιτότητα και στην ανεργία

Μεγάλη κινητοποίηση αναμένεται σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου στον Βόλο, στο πλαίσιο κινητοποίησης ενάντια στη λιτότητα και στην ανεργία, ενώ στην πόλη μας, έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις
στις 9 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, από την «Κοινωνική Συμμαχία», με τη συμμετοχή του ΕΚΒ, της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και δεκάδων φορέων και συλλόγων και στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου του ΠΑΜΕ και άλλων ταξικών σωματείων.
Οι φορείς και Σύλλογοι που απαρτίζουν την «Κοινωνική Συμμαχία» διεκδικούν, δυναμικά, εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση:
– Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας στη Μαγνησία και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.
– Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.
– Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και μια πολιτική αναστροφής της ύφεσης και της στασιμότητας στο Νομό μας, για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της Χώρας και της περιοχής μας.
– Πολιτικές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της Χώρας.
– Προστασία της Δημόσιας Υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό. Ενίσχυση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών Υγείας στη Μαγνησία, σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό.
– Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.
– Αξιοπρεπείς συντάξεις και – αυτονοήτως – πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.
– Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
– Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
– Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 σήμερα το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου και όπως τονίζει, πρέπει να εκφράσει την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων από σημαντικά εργατικά τμήματα. Να καταδικαστεί η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική της συρρίκνωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων που «ματώνουν» τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση μέσα στην εργατική τάξη, στους χώρους δουλειάς και στις επιχειρήσεις γύρω από τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που μπορούν σήμερα να αναχαιτίσουν τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: