Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο από 11 έως 17 Ιουνίου

Θεσμό αποτελεί για τον Βόλο η Ναυτική εβδομάδα, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τιμώμενη μεσογειακή πόλη τη Μασσαλία της Γαλλίας, από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου,
στον ίδιο χώρο που καθιερώθηκε από την περασμένη χρονιά στην παραλία του Βόλου, με βασικό σημείο αναφοράς τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στις εκδηλώσεις που έχουν ως τιμώμενη πόλη τη Μασσαλία, έχει προσκληθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Μητρόπολη Δημητριάδος δια της «Μαγνήτων Κιβωτού», οι φορείς της Γαλλοφωνίας του Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Θα λάβουν μέρος αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι του Βόλου, στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ποικίλες δράσεις με επίκεντρο τη θάλασσα.
Προκαταρκτικές δράσεις
Ο κύκλος των προκαταρκτικών δράσεων ανοίγει τη  στις 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ με τη «Φωτογραφική διαδραστική έκθεση λαϊκών τεχνών από Ελλάδα και άλλες χώρες», με συμμετοχές από Νορβηγία, Δανία, Τουρκία, Λίβανο, Ρουμανία, Ινδία και Νότια Αμερική. Στη δράση, που πλαισιώνεται από παλιές φωτογραφικές μηχανές, καλούνται και μαθητές. Διάρκεια έως τον Σεπτέμβριο.
Από την Τρίτη 5 έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 10.00 προγραμματίζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΒ με τίτλο «Φύσηξε αεράκι, λύστε τα πανιά». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του δημοτικού.
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ, προγραμματίζεται η παρουσίαση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου. Παρουσιάζονται δέκα ταμπλό με εποπτικό υλικό για τη ναυπηγική και ναυτική ιστορία της Σκιάθου.
Την Κυριακή 10 Ιουνίου, 19.00 έως 20.00, στον εκθεσιακό χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου θα γίνει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Πνοές ανέμων κινούν καράβια» και στις 20.00 στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου προγραμματίζεται εκδήλωση αφιερωμένη στη Μασσαλία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και φορείς Γαλλοφωνίας Μαγνησίας. 
Κεντρικές εκδηλώσεις
Η εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 20.00 στην παραλία του Βόλου, μπροστά από τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον αγιασμό που θα τελέσει ο κ. Ιγνάτιος, χαιρετισμό του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και ομιλία του προέδρου του ΟΛΒ κ. Σταυριδόπουλου. Στη διάρκεια της συναυλίας, που θα πλαισιωθεί από παράλληλες ναυταθλητικές εκδηλώσεις, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον πρέσβη της Γαλλίας και στους εκπροσώπους της Μασσαλίας.
Την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 20.30 στην παραλία, μπροστά από τον Αγιο Κωνσταντίνο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους φορείς Γαλλοφωνίας Μαγνησίας και θα πλαισιωθεί από ναυταθλητικές εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 20.30, στον ίδιο χώρο της παραλίας, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του 2ουΓυμνασίου Αλμυρού «Θωρηκτό Αβέρωφ, ένας ζωντανός θρύλος, στις 21.00 ακολουθούν νεανικά χορευτικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλες αθλητικές και προσκοπικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από  17.30 έως 20.00, μπροστά από το Πανεπιστήμιο, στην παραλία.
Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 20.30, μπροστά από τον Αγιο Κωνσταντίνο, διοργανώνεται γευστική βραδιά, στις 21.30 ακολουθεί μουσική, ενώ παράλληλες αθλητικές και προσκοπικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται από 17.30 έως 20.00 μπροστά από το Πανεπιστήμιο στην παραλία.
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας, στις 20.30 ακολουθεί η παρουσίαση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου και 21.00 - 23.00 το «Σκιάθος εξπρές» θα κάνει τον περίπλου του Παγασητικού. Παράλληλες αθλητικές και προσκοπικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται 17.30 - 20.00, μπροστά από το Πανεπιστήμιο στην παραλία.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 12.00 στον χώρο τέχνης «δ» (Χατζυαργύρη 4 – Ιάσονος) κλείνει η έκθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη.
Στις 20.30 προγραμματίζεται συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, μπροστά στον Αγιο Κωνσταντίνο. Ενδιαμέσως προγραμματίζονται αθλητικές και προσκοπικές εκδηλώσεις, 09.30 έως 12.30 μπροστά από το Πανεπιστήμιο στο λιμάνι, 12.00 έως 17.00 στην παραλία του Αναύρου, μπροστά από την «Αύρα» και στις 19.00 μπροστά από τον Αγ. Κωνσταντίνο.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 7.00 το πρωί θα ψαλεί Θεία λειτουργία στον Αγιο Κωνσταντίνο, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Στις 09.00 θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ του αγνώστου ναυτικού, στις 11.30 εθελοντική αιμοδοσία υπέρ πασχόντων από μεσογειακή αναιμία και στις 20.30 τις εκδηλώσεις κλείνει η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου στην παραλία, μπροστά από τον ναό του Αγ. Κωνσταντίνου.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

    ......και η ΑΡΓΩ να σαπίζει κάτω από ένα υπόστεγο ψησταριάς…

    Ὀπως γράψαμε και χθές (https://www.facebook.com/nauticalmuseumofargo/posts/2478880715471136) συνεχίζουν τον εμπαιγμό οι Αρχές του Βόλου μιλώντας γιά ναυτική παράδοση και ναυτικό πολιτισμό. Τί έχουν να δείξουν στους προσκεκλημένους από τήν Μασσαλία γιά ναυτικό πολιτισμό καί ναυτική παράδοση. Αιδώς.

    https://www.youtube.com/watch?v=ow_mjTV1zkQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή