Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Φοβούνται και χουγιάζουν προκαλώντας την αγανάκτηση των δημοκρατικών πολιτών

Τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βόλου, Γ. Μουλά, και τον δήμαρχο, Α. Μπέο, καταγγέλλουν, σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», με επικεφαλής τη Ν. Οικονόμου, και «Δρόμοι Συνεργασίας», με επικεφαλής τον Μ. Πατσιαντά, και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Ι. Αποστολάκης, με αφορμή όσα θλιβερά συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με την άρνηση της δημοτικής αρχής για συζήτηση του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», για την καταδίκη της φασιστικής επίθεσης σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μπουτάρη,
και τις ύβρεις και τις απειλές εκ μέρους του Α. Μπέου σε βάρος των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτεύσεων, που οδήγησαν στην αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την ώρα που όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ καταδικάζουν απερίφραστα τη φασιστική επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μπουτάρη. Την ώρα που δημοτικά συμβούλια στη χώρα συγκαλούνται εκτάκτως, για να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση. Την ώρα που διάφοροι φορείς εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης των δραστών και συμπαράστασης προς τον κ. Μπουτάρη. Την ώρα που προετοιμάζονται, σε διάφορα μέρη της χώρας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος και υπέρ της προάσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Την ώρα που προκαλείται εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση του γεγονότος. Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σήμερα, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου, Γ. Μουλά, εκτυλίχθηκε άλλη μία παρωδία συνεδρίασης, που καταρράκωσε, για ακόμη μία φορά, το κύρος του οργάνου.
Για άλλη μία φορά, η δημοτική αρχή αποκάλυψε τη φασιστική νοοτροπία, την αυταρχική της συμπεριφορά και τη δυσανεξία της στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η άρνηση του προέδρου, Γ. Μουλά, να δώσει τον λόγο στις μειοψηφίες να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», για την καταδίκη της σοκαριστικής επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, και η προκλητική του στάση, να επιτρέψει στον δήμαρχο, Α. Μπέο, να τοποθετηθεί για το θέμα, δηλώνοντας ότι η συμπολίτευση έχει την πλειοψηφία και θα κάνει ό,τι θέλει, υβρίζοντας τις αντιπολιτεύσεις, χλευάζοντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και, το πιο θλιβερό, εκτοξεύοντας ξεδιάντροπα ευθείες απειλές προς τις μειοψηφίες, ενώ κρατούσε ο κ. Μουλάς κλειστά τα μικρόφωνα για τις μειοψηφίες, ώστε να μην ακούγονται και καταγράφονται οι αντιδράσεις τους, βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την καθεστωτική, διχαστική και ολοκληρωτική λειτουργία της δημοτικής αρχής, όλα αυτά τα χρόνια. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη και εξευτελιστική για δημοκρατική πολιτεία συμπεριφορά, οι δημοτικοί σύμβουλοι, σεβόμενοι την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Ωστόσο, οι απειλές του δημάρχου προς τις μειοψηφίες δείχνουν ότι «φοβούνται και χουγιάζουν», όπως λέει ο λαός. Γιατί αποκαλύπτουν την αδυναμία και τον φόβο τους, αφού πλέον τους έχουν πάρει όλοι είδηση. Γιατί η άρνησή τους, να καταδικάσουν την αποτρόπαιη πράξη, αποκαλύπτει, στην ουσία, την αποστροφή τους προς τη δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία. Κι αυτό που προκαλούν, είναι αγανάκτηση σε κάθε σκεπτόμενο και δημοκρατικό πολίτη. Γιατί κανένας εχέφρων πολίτης δεν ανέχεται απειλές σε βάρος των συμπολιτών του, κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν επιτρέπει τη ζουγκλοποίηση της δημόσιας ζωής.
Τους καλούμε να συγκρατηθούν και να σταματήσουν τις απειλές απέναντι σε όποιους δεν υποτάσσονται στη θέλησή τους. Καλούμε, επίσης, σε δημοκρατική εγρήγορση την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς απέναντι σε τέτοιες ξεδιάντροπες εκδηλώσεις εκφοβισμού, διχασμού και εκφασισμού της τοπικής κοινωνίας.
Εκ μέρους της «Επιλογής Ευθύνης», η επικεφαλής, Νατάσα Οικονόμου
Εκ μέρους των «Δρόμων Συνεργασίας», ο επικεφαλής, Μαργαρίτης Πατσιαντάς
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ιάσονας Αποστολάκης

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΕΟΥ
Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον δήμαρχο Βόλου, κ. Μπέο, γιατί δεν καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν ασχολείται με θέματα που δεν αφορούν την πόλη του και αφήνει τους άλλους να ασχολούνται με έναν άνθρωπο που έχει κλείσει θέση στο νεκροταφείο.
«Εδώ έχουμε σοβαρά θέματα, ποια επίθεση. Δεν βγάζουμε ψηφίσματα για θέματα που δεν αφορούν την πόλη και δεν ασχολούμαι. Αυτοί (η αντιπολίτευση) είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν για το θεαθήναι ασχολούνται με τον Μπουτάρη . Έχει κλείσει στο νεκροταφείο 88 χρονών και ασχολούνται με τον Μπουτάρη. Αμα θέλουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια δικαίωμά τους » δήλωσε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χιλια μπραβο στο δημοτικο συμβουλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ!!!! ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ!!!