Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Έναν αναλυτικό «χάρτη» εκδηλώσεων, που κατατοπίζει ουσιαστικά όσους επιθυμούν να μάθουν που και πότε θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες δράσεις στο νομό
Αερόστατα στις Σταγιάτες
Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο «Σύλλογος ΑΠΟ Δράσεις» στις Σταγιάτες, και φέτος την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 μμ, ετοιμάζει τη φωτιά και πετάει τα αερόστατα στο χώρο του parking. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «για λίγο δε θα πατάμε στη γη, τέτοια ανάταση νιώθουμε κάθε φορά που ένα αερόστατο ή φανός ταξιδεύει ψηλά στον ουρανό. Όσο για το νερό, άφθονο και καθάριο στην κρήνη της πλατείας θα μας ξεδιψάσει όλους και όλες. Σας περιμένουμε!»
Αποκριάτικη εκδήλωση στο Φυτόκο
Ο Αγροτικός, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου Μαγνησίας, ενημερώνει, ότι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, τηρώντας το έθιμο διοργανώνει για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αποκριάτικη εκδήλωση, και κάψιμο του καρνάβαλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτόκου (πρώην Δημοτικό σχολείο Φυτόκου) στις 11 το πρωί. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί από τον σύλλογό μας, δωρεάν κρασί και φαγητό προς όλους!
Εκδηλώσεις του Δ. Ρ. Φεραίου
Με μεράκι, συνεργασία, όμορφες ιδέες, δημιουργικότητα, προσφορά και εθελοντισμό διοργανώνονται και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με συμμετοχή δημοτών όλων των ηλικιών.
Ο Δήμος περιμένει όλον τον κόσμο να επισκεφθεί, να συμμετάσχει και να διασκεδάσει με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, την παρέλαση των αρμάτων, το άναμμα της φωτιάς και τα Κούλουμα. Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι το εξής:
Σάββατο 17/2
Παιδικό πάρτυ μασκέ με κλόουν, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις στον Πεζόδρομο Βελεστίνου, Ώρα 11:30 (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου)
Ετήσιος Αποκριάτικος χορός στο Βένετο, Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου, Ώρα 20:00
Κυριακή 18/2
Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Κεντρική Πλατεία Βελεστίνου, Ώρα 12:30
Παρέλαση Καρναβαλιστών υπό τους ήχους των Caracatu, ένα σύνολο Αφροβραζιλιάνικων κρουστών που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro, Πεζόδρομος Βελεστίνου, Ώρα 17:00
Άναμμα φωτιάς έμπροσθεν Εκκλησίας Αγίου Βασιλείου από το Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, Ώρα 21:00
Άναμμα φωτιάς, Κεντρική Πλατεία Ριζομύλου, Ώρα 20:00
Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Στεφανοβικείου, Ώρα 20:00
Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ώρα 20:00
Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Κερασιάς, Ώρα 20:00
Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Χλόης, Ώρα 20:00
Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Αερινού, Ώρα 20:00
Άναμμα φωτιάς στην Κεντρική Πλατεία Μ. Περιβολακίου, Ώρα 20:00
Δευτέρα 19/2
Κούλουμα-Σαρακοστιανά Εδέσματα με τη συνοδεία ορχήστρας,
Προπύλαια Σταδίου Βελεστίνου, Ώρα 11:00
Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, Ριζόμυλος, Ώρα 12:00
Κούλουμα στο Βένετο, Ώρα 11:00
Κούλουμα στο Κεραμίδι, Ώρα 11:00
Κούλουμα στα Κανάλια, Ώρα 11:00
Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού
Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν:
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
Μελωδικό σεργιάνι στα σοκάκια του Πτελεού από τη χορωδία του ομίλου με αποκριάτικα τραγούδια και καντάδες. Σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Σχολείο Πτελεού στις 4:00 μ.μ.
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018
Άναμμα φωτιάς και παρουσίαση αποκριάτικου προγράμματος από τη χορωδία και το χορευτικό τμήμα του ομίλου. Ώρα έναρξης 6:30 μ.μ. Το κρασί και τα κεράσματα για όλους είναι προσφορά του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού.
Το 3ο Κυνήγι κρυμμένου
θησαυρού στην Σούρπη
Το 3ο Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού θα γίνει στην Σούρπη την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή της «Κίνησης Νέων Σούρπης» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης», υπάρχουν όροι (υπάρχει αναλυτικό δημοσίευμα στο www.magnesianews.gr) ενώ σταθμοί σε αυτό το ταξίδι είναι οι σπαζοκεφαλιές, οι συνετές αποφάσεις, οι δεξιότητες, η ευστροφία, η ταχύτητα και οι γρίφοι.
Ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού η Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα έναρξης 11:00 το πρωί, από την πλατεία της Σούρπης. Εκεί θα δοθεί στους αρχηγούς των ομάδων ο πρώτος γρίφος.
Συνεχής ενημέρωση στις σελίδες των συλλόγων στο facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης «Οι Νήες» και Κίνηση Νέων Σούρπης και στο blog του Πολιτιστικού Συλλόγου www.politisourpis.blogspot.com
Απόκριες παρέα με τον T-REX
«Εάν είσαι 5 έως 10 ετών έλα να μάθουμε για τους δεινόσαυρους και συγκεκριμένα για τον πιο δυνατό δεινόσαυρο, τον Τυραννόσαυρο ΡΕΞ!», αναφέρεται στο κάλεσμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) σήμερα Σάββατο 17-2-2018. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.
Αποκριάτικη γιορτή
Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ πραγματοποιεί η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΒΟΛΟΥ στο κέντρο «SOUIPAS PALLAS» στις Αλυκές Βόλου την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11πμ. «Καλούμε όλα τα παιδιά των εργαζόμενων και φίλων να είναι μαζί μας να διασκεδάσουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς με χορό, τραγούδι και πολλά δώρα στο τέλος της εκδήλωσης» αναφέρεται στην πρόσκληση.
Θα κάψουνε «κατσίποδα» στην Συκή
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης», θα γιορτάσει τις φετινές απόκριες. Για το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου έχει προγραμματίσει ,στην Συκή, τα εξής:
• Σάββατο 17 /2 : Αποκριάτικο ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ για μικρούς και μεγάλους , στο cafe bar ΗΛΙΑΣΤΡΑ. Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός καλύτερης αποκριάτικης στολής με δώρο –έκπληξη για τον νικητή. Ώρα έναρξης 10:00 μμ και η είσοδος κοστίζει 2 ευρώ(προαιρετικά για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου).
• Κυριακή 18/2 : Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, μαζευόμαστε στην πλατεία της Συκής στις 6:30 μμ , ανάβουμε και φέτος τα παραδοσιακά κατσίποδα , πίνουμε το κρασάκι μας και φυσικά χορεύουμε όλοι μαζί γύρω από τις φωτιές, παρέα με το χορευτικό τμήμα (παιδικό & ενηλίκων ) .Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε και τις φετινές Απόκριες!»
Εργαστήρια και έθιμα στο Μουσείο Τσαλαπάτα
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει την Αποκριά και διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο. Συγκεκριμένα: Εργαστήρι κατασκευής χαρταετού. Σήμερα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου (ώρες 10:30-13:30) μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν τον δικό τους χαρταετό, μαθαίνοντας για την ιστορία του εθίμου, που σε πολλούς λαούς ήταν η επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό. Σε κάθε χώρα το πέταγμα του χαρταετού παίρνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση, καθώς συσχετίζεται με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
Για έβδομη χρονιά το «Καρναβάλι Ευξεινούπολης»
Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης μπαίνει στην τρελή περιπέτεια του καρναβαλιού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «κινητήρια δύναμή μας και φέτος ο ενθουσιασμός και η φαντασία πολλών νέων ανθρώπων, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και μας ξεσηκώνουν, κυριολεκτικά, με τις ιδέες και την δυναμική τους, αλλά και οι παλιοί fan του Ευξεινουπολίτικου καρναβαλιού, που πραγματικά δεν αντέχουν στην σκέψη μιας αποκριάς χωρίς το καρναβάλι μας. Αφετηρία μας και πηγή έμπνευσής μας φέτος, πολλά παραδοσιακά έθιμα παρουσιασμένα όμως με πολλή σύγχρονο και σατιρικό τρόπο. Η παρέλαση θα περιλαμβάνει άρματα, πεζοπόρα τμήματα, τον καρνάβαλο, ο οποίος στο τέλος θα παραδοθεί στην πυρά και βέβαια την βασίλισσα του καρναβαλιού, που με τη συνοδεία της θα λαμπρύνει την αποκριάτικη παρέλαση.
Φέτος για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν σύλλογοι της περιοχής μας, οι οποίοι με παραδοσιακά δρώμενα, θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη φετινή παρέλαση. Το αλατοπίπερο φυσικά, θα είναι όπως πάντα το αστείρευτο κέφι, το ξεφάντωμα και η τρελή φιλοδοξία να κάνουμε το καλύτερο καρναβάλι.
Για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί, με 12μελή ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Συλλόγου μας «Λαϊκοί και όχι μόνο». Ελεύθερη επιλογή ποτού και φαγητού, χωρίς κάρτα.
Την Καθαρά Δευτέρα κανονικά, ήταν προγραμματισμένη, να γίνει η παρέλαση του καρναβαλιού στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Όμως, λόγω της πρόγνωσης για επικείμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού με ομόφωνη απόφαση, μεταφέρει την ημέρα διεξαγωγής του καρναβαλιού για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 2 μ.μ στον ίδιο χώρο δηλαδή στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Συμμετέχουν: ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και o Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας « Η Όθρυς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: