Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 18/2/2018

ΕΛΛΑΔΑ
Χιλιάδες εκδρομείς του τριημέρου αγωνιούν για τον καιρό που θα κάνει την Κυριακή των Αποκρεών αλλά κυρίως την Καθαρά Δευτέρα. Ολοι σκέφτονται αν θα μπορέσουν να πετάξουν τον χαρταετό κι αν τα Κούλουμα θα είναι… στεγνά. Κάποιοι μετεωρολόγοι, πάντως συμβουλεύουν: «Ρίξτε την Κυριακή τον αετό, γιατί από Δευτέρα…».
Ένα μεγάλο «ποτάμι» καρναβαλιστών ξεχύθηκε απόψε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους θεατές της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, που διήρκεσε για περισσότερες από τέσσερις ώρες.
Το Καστελλόριζο και τη Σύμη θα επισκεφτεί την Κυριακή και την Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο.
Κανονικά και χωρίς καμία αλλαγή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, με την οποία κορυφώνεται το ιστορικό και φημισμένο Λεμεσιανό καρναβάλι. Παρά τις καταρρακτώδεις βροχές, που έπεσαν στην Λεμεσό και προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Κύπρο.
Τις πάγιες ελληνικές θέσεις επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.
ΚΟΣΜΟΣ
Χιλιάδες Λίβυοι κατέκλυσαν δρόμους και πλατείες της χώρας για να γιορτάσουν την 7η επέτειο από την επανάσταση που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουάνμαρ Καντάφι το 2011, παρά το γεγονός ότι η χώρα τους παραμένει βυθισμένη σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και οικονομική κρίση.
Στο στόχαστρο μιας μαθήτριας του λυκείου της Φλόριντας, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ενός 19χρονου, βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των διασυνδέσεών του του με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών, η οποία έγινε αισθητή σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας, σημειώθηκε σήμερα στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (BGS).
Η Λεμεσός βιώνει «έκρηξη» στην ανάπτυξης της κτηματαγοράς, η οποία τροφοδοτείται από ρωσικά χρήματα, γράφει ο Guardian.
Οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα είχαν μάθει για τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ από το 2016, όταν είχε αναρτήσει βίντεο όπου έκοβε το χέρι του με μαχαίρι και έλεγε ότι θέλει να αγοράσει όπλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με θετικά σχόλια κρίνουν την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο Fitch τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας αποτελεί ισχυρή ένδειξη της σταθερά ανοδικής πορείας της και της διαρκούς ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδας εκτιμώντας ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του έτους, γράφει η γερμανική Handelsblat.
Αντιμέτωποι με τις ελληνικές τράπεζες με τα ξένα funds θα βρεθούν χιλιάδες δανειολήπτες που δεν πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε ρύθμιση με την τράπεζα ή θα περιμένουν να πωληθούν τα δάνεια στους ξένους και να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία.
Το Πεκίνο διαμήνυσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να ανταπαντήσει υιοθετώντας «τα αναγκαία μέτρα» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ εφαρμόσουν εμπορικές κυρώσεις στις εξαγωγές κινεζικού χάλυβα και αλουμινίου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
H βασίλισσα είναι και πάλι εδώ! Η ΑΕΚ, 50 χρόνια ακριβώς μετά το έπος του 1968, κατάφερε, πραγματοποιώντας παλικαρίσια εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου, που διεξήχθη το Σάββατο στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, να επιστρέψει στους τίτλους, σπάζοντας το δίπολο των Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη διοργάνωση Η ομάδα του Σάκοτα έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ το τρόπαιο και, επικρατώντας με 88-83 του Ολυμπιακού, στέφθηκε για τέταρτη φορά Κυπελλούχος Ελλάδας 17 χρόνια μετά την τελευταία της κατάκτηση.
Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2-0 της Εϊμπάρ για την 24η αγωνιστική της La Liga. Οι «μπλαουγκράνα» μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες πήραν τη νίκη και συνεχίζουν να καλπάζουν προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Βαλένθια τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ουραγό Μάλαγα, αλλά με ανατροπή στα τελευταία λεπτά επικράτησε με 2-1πουδαία από βαθμολογικής άποψης εκτός έδρας νίκη με 2-0 απέσπασε η Ρόμα από την Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Serie A, και ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης με 50 βαθμούς. Τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας της Ρώμης, η οποία είχε βασικό στην άμυνά της και σε όλη την διάρκεια του αγώνα τον Κώστα Μανωλά, σημείωσαν ο Τούρκος Ουντέρ στο 70΄ και ο Περότι στο 90΄.
Τα... σπασμένα της Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε η Στρασμπούρ, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν τη φιλοδόρησε με 5 γκολ επικρατώντας με 5-2 για την 26η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.
Με το απουσιολόγιο του Όσκαρ Γκαρθία να είναι γεμάτο ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της αυριανής (18/02) αναμέτρησης με τον Πανιώνιο για την 22η αγωνιστική της Super League.
Με δύο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου, στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (3΄, 55΄) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0 την Χάντερσφιλντ εκτός έδρας και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: