Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Η απολογία του π. Γ. Δεληκώστα: Η σχέση μας δεν είναι πορνική

Το υπόμνημά του κατέθεσε χθες ο 47χρονος ιερέας με την Χάρλεϊ π. Γεώργιος Δεληκώστας, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι της κατηγορίας που του αποδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για πορνεία, με αφορμή το αίτημά του για τη σύναψη δεύτερου γάμου, αφού η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους.
«Η σχέση μου δεν είναι πορνική» ξεκαθάρισε χθες ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή ο ιερέας. Εθεσε μάλιστα θέμα προσβολής της προσωπικότητάς του αλλά και της προσωπικότητας της συντρόφου του και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να ευλογήσει τον δεύτερο γάμο του.
Η υπόθεση με τον 47χρονο π. Γεώργιο Δεκηκώστα,  έφτασε χθες ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, να παραπεμφθεί ο π. Γεώργιος στο εκκλησιαστικό δικαστήριο για το αδίκημα της πορνείας.
Εκτός από τον π. Γεώργιο Δεληκώστα στον εκκλησιαστικό ανακριτή παρουσιάστηκε επίσης η σύντροφός του, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε φέρεται να επισήμανε πως αν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανακαλέσει την παραπομπή περί πορνείας, τότε είναι διατεθειμένη να τον συγχωρέσει. Επίσης η ίδια φέρεται να αναρωτιέται, αν είναι προτιμότερο ένα παιδί να γεννηθεί μέσε σε ένα γάμο, από το να μη γεννηθεί καθόλου, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα όσα πρεσβεύει η Εκκλησία κατά των αμβλώσεων.
«Αυτό το παιδί, σύμφωνα με την Πίστη και τις Αρχές μου, συνάμα δε, με τον Νόμο του Ευαγγελίου είναι η επιβεβαίωση της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων, ο καρπός αυτής και δεν θα διενοούμην ποτέ να το δολοφονήσω επιλέγοντας την άμβλωση. Κάτι στο οποίο εκτιμώ δεν θα συναινούσατε ποτέ, ούτε εσείς, ούτε ο Μητροπολίτης μας» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου