Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η ''Σοκολατούπολη'' στήν πλατεία Πανεπιστημίου στό Βόλο

 Η Σοκαλατούπολη, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό προχθές το βράδυ στην πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο, με τη φωταγώγηση της πόλης ενόψει Χριστουγέννων, θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ηδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της επισκέπτες κάθε ηλικίας επισκέφθηκαν τη Σοκολατούπολη για να γνωρίσουν την ιστορία του κακάο και να γευτούν σοκολατένιες λιχουδιές.
 Στο καλαίσθητο περίπτερο που έστησε η Helexpo  τους επισκέπτες υποδέχεται η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Βιβή Νικολοπούλου, η οποία υπογράφει τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της ξενάγησης στο εργοστάσιο-μουσείο σοκολάτας. «Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που έχει τον χαρακτήρα εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους». 
Οι επισκέπτες χωρισμένοι σε γκρουπάκια, ξεναγούνται διαδοχικά στους χώρους της Σοκολατούπολης: Ηθοποιοί ντυμένοι Αζτέκοι, διηγούνται στο κοινό την ιστορία του κακάο, πώς έφθασε στα χέρια των Μάγια και από εκεί στην Ευρώπη. Από το μουσείο, οι επισκέπτες περνούν στο τροπικό δάσος, όπου φυτρώνουν τα κακαόδεντρα, και στην καλύβα των Αζτέκων, όπου παρακολουθούν βιντεάκι με τον Θανάση Τσαλταμπάση σε ρόλο… choco-ερευνητή. Το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο είναι αυτό με τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη καταρράκτη σοκολάτας, όπου τους επισκέπτες υποδέχεται ο φύλακάς του που έχει αναλάβει την ευθύνη της σωστής λειτουργίας του, προκειμένου να μη λείψει ούτε ένα λίτρο από 1.200 λίτρα σοκολάτας και δημιουργηθούν… ελλείψεις σοκολάτας στα περίπτερα και άλλα σημεία πώλησης. Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν η λευκή και η μαύρη σοκολάτα, που κάθε μια μιλούν για τις ιδιότητές τους, τα συστατικά τους και την ωφελιμότητά τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκεί γίνεται και η γευσιγνωσία μπισκότων με σοκολάτα και σοκολατένιων γλυκισμάτων. Η Σοκολατούπολη είναι το σημείο αναφοράς των φετινών γιορτών στον Βόλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: