Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Άντρας ανασύρθηκε από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στη φουρτουνιασμένη θάλασσα βρέθηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ένας άνδρας κάτοικος Βόλου Αλβανικής καταγωγής,  ηλικίας 62 ως 65 χρονών, χθές το απόγευμα ανοιχτά των καφετεριών δίπλα από το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, στο ύψος κτιρίου τού Πανεπιστημίου.
Ο άνθρωπος ανασύρθηκε από πυροσβέστες που βούτηξαν στη θάλασσα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου ανέκτησε τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.   Μια γυναίκα ενημέρωσε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα το Λιμεναρχείο ότι στη θάλασσα βρισκόταν ένας άνδρας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική. Στο σημείο βρέθηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ένα μικρό σκάφος του Λιμεναρχείου και το φουσκωτό σκάφος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που επίσης ενημερώθηκε για το περιστατικό.  Λόγω του δυνατού αέρα, υπήρχε μεγάλος κυματισμός τα σκάφη δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν, διότι στο σημείο είναι πολύ ρηχά και υπήρχε κίνδυνος από τον κυματισμό τα σκάφη να καταλήξουν στην προβλήτα.
Πυροσβέστες στη θάλασσα
Η μόνη λύση συνεπώς, για να σωθεί ο άνθρωπος ήταν οι πυροσβέστες να πέσουν στη θάλασσα για να τον ανασύρουν, όπως και έγινε.
Ο ένας πυροσβέστης δεμένος με σχοινί και ο δεύτερος κολυμπώντας, κατάφεραν να τον προσεγγίσουν, καθώς ήταν κοντά στην προβλήτα και να τον ανασύρουν στη στεριά.
Στο σημείο που τον έβγαλαν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου του έκανε τεχνητή αναπνοή, καθώς δεν είχε αισθήσεις και τον μετέφερε άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ανέκτησε τις αισθήσεις του στο τμήμα αναζωογόνησης μετά τις προσπάθειες των γιατρών, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται σοβαρότατη.
Ο άνδρας νοσηλεύεται από αργά το απόγευμα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου διασωληνωμένος και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Την ανάσυρση του ανθρώπου από τη θάλασσα είδαν πολλοί Βολιώτες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, απ’ όπου καθημερινά περνούν πολλές εκατοντάδες που κάνουν τον περίπατό τους στο παραλιακό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: