Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/11/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= 20 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. Στους 20 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες τη Δυτική Αττική. Σήμερα, άνδρες της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή σκύλων εντόπισαν ακόμη μια σορό κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα περίπου 70 ετών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και μένει να διευκρινιστεί αν η σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε έναν από αυτούς.

= ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα μέτρα αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων από τη φονική κακοκαιρία στη δυτική Αττική καθώς αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Όπως τονίζουν στο Μαξίμου, μόλις ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή της κατάστασης, θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις.Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μέτρων στήριξης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, «άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».
= ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ. Σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Κοινωνικό Μέρισμα. Η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, «λόγω του εθνικού πένθους και της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη Δυτική Αττική»
= ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Mπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά» δηλώνει ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Με ενσωματωμένο το 72,90% των εκλογικών τμημάτων, η Φώφη Γεννηματά παίρνει 57,46% και ο Ν. Ανδρουλάκης 42,54%. Μόνο στην Κρήτη προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 51,57, ενώ εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική. Περί τους 160.000 πολίτες συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας με υποψήφιους την Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη.  
= ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. Από αύριο, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.
= ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ. «Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω απ' όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το αποτέλεσμα του β' γύρου των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.
= ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. Ένα 5χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όταν καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Το τραγικό δυστύχημα έγινε την Κυριακή το βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Ρομά στην Αλεξάνδρεια. Το παιδί που έπαιζε με την πόρτα, καταπλακώθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αλλά τελικά το παιδί κατέληξε στο ασθενοφόρο.
ΚΟΣΜΟΣ
= ΓΑΛΛΙΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο μετρό της πόλης Λιλ, που βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία, στο σταθμό Republique.Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20:00 τοπική ώρα, άγνωστος με τηλεφώνημα, προειδοποίησε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο μετρό της γαλλικής πόλης Πριν από λίγη ώρα και αφού είχαν εκκενωθεί όλοι οι χώροι του μετρό, οι ειδικοί πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη, η οποία ακούστηκε και σε χώρους εκτός του μετρό από διερχόμενους.
= ΧΙΛΗ. Ο δεξιός πρώην πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, που προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στη Χιλή την Κυριακή, θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο στις 17 Δεκεμβρίου με το σοσιαλιστή υποψήφιο, δημοσιογράφο Αλεχάντρο Γκιγιέ, για να κριθεί ποιος θα διαδεχθεί την κεντροαριστερή πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ.
= ΗΠΑ. Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7 Ρίχτερ και τσουνάμι σημειώθηκαν σήμερα σε περιοχή κοντά στη Νέα Καληδονία, στο νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Για μια μέρα τουλάχιστον «βαθιάς περισυλλογής για το πώς θα προχωρήσει η Γερμανία» έκανε λόγο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μετά τη διάλυση των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα».
= ΓΕΡΜΑΝΙΑΤις αγεφύρωτες διαφορές με τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετείχαν στις διερευνητικές συνομιλίες για να σχηματιστεί ο κυβερνητικός συνασπισμός «Τζαμάικα» επικαλέστηκε ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, αποχωρώντας από τις μαραθώνιες συνομιλίες.
= ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ. Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, διέψευσε τις φήμες ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την παραίτησή του και αντιθέτως δεσμεύτηκε ότι θα προεδρεύσει στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, μολονότι το κόμμα τον έχει καθαιρέσει από την ηγεσία του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΕΥΡΩ. Οι απώλειες του ευρώ επεκτάθηκαν και η συναλλαγματική ισοτιμία του έναντι του γεν υποχώρησε σε χαμηλό διμήνου στις ασιατικές αγορές σήμερα, μετά την κατάρρευση των διερευνητικών επαφών τεσσάρων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.
= ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times ο εισαγγελέας Διαφθοράς άρχισε έρευνα εις βάρος του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρναρα σχετικά με καταγγελίες ότι η κεντρική τράπεζα διέρρευσε απόρρητη λογιστική έκθεση που αφορούσε την Τράπεζα Πειραιώς.
= ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Λουκέτο σε εστιατόριο στην Αθήνα και σε κέντρο διασκέδασης έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
= ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι και αγρότες έχουν περίπου 40 ημέρες περιθώριο για το χτίσιμο του αφορολογήτου. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τις ελάχιστες δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικό μέσο προκειμένου να μη χάσουν το αφορολόγητο και πληρώσουν περισσότερο φόρο από αυτόν που τους αναλογεί πραγματικά.
= ΔΝΤ. Οι πολίτες του Κατάρ είναι οι πλουσιότεροι στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία Οκτωβρίου του ΔΝΤ. Η λίστα αυτή καταρτίστηκε αφού λήφθηκε υπόψιν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Σύμφωνα με το TIME, η ισοτιμία αυτή συγκρίνει την αξία των νομισμάτων σε σχέση με το κόστος των αγαθών και αποτελεί ένα αξιόπιστο κριτήριο για την οικονομία των κρατών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΛΛΑΔΑ. Με γκολ του Λιβάγια στο 95' η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και να ανέβει μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Η Ξάνθη επικράτησε του Πανιωνίου στα Πηγάδια (Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0), ενώ ισόπαλοι αναδείχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός (ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1). Μεγάλο διπλό σημείωσε ο Αστέρας στα Χανιά (Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-3). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (19:30)
= ΧΙΜΕΝΕΘ. Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το 1-1 της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό μίλησε για το παιχνίδι, ενώ ρωτήθηκε και για την αποβολή του από τον πάγκο. Ο προπονητής της Ένωσης ανέφερε: «Για να το ξεκαθαρίσω, βγήκα από το γήπεδο χωρίς να έχω κάνει κάτι. Στη συνέχεια θύμωσα πολύ, γιατί, μετά το προηγούμενο παιχνίδι, πήρα το μάθημα και δεν διαμαρτυρήθηκα. Μπήκα μέσα μόνο για να χωρίσω Σιμόες και Κουρμπέλη, τελείωσε αυτό και για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, ήμασταν καλύτεροι από μία δυνατή ομάδα. Ο Μολέδο, που ήταν δυνατός στον αέρα, έδωσε ζωή στον Παναθηναϊκό. Έχουν καλούς παίκτες και καλό προπονητή, όμως ήταν ανώτερη η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι».
= ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το ισόπαλο 1-1 στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ μίλησε για την εμφάνιση των «πράσινων» αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ισοφάρισε η Ένωση.«Με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Με τον τρόπο όμως που ήρθε το γκολ της ΑΕΚ είναι σκληρό για εμάς. Παρά το γρήγορο δικό μας γκολ η ΑΕΚ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στο πρώτο μέρος. Πήγαμε έτσι στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε αρκετά πράγματα. Δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας. Βγάλαμε την μπάλα έξω για fair play και δικαίωμά τους, συνέχισαν και βάλανε ένα γκολ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: