Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση στο Πανεπιστήμιο – Ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να ακυρώσει την παρουσίαση επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής

Με φωνές και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση όπου η πρυτανική αρχή παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης του ιδρύματος.  Ομάδα 20 περίπου ατόμων από την αρχή της εκδήλωσης προχωρούσε σε επιθέσεις λεκτικές με φωνές και συνθήματα  κάθε φορά που ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσπαθούσε να μιλήσει.
 Ένταση και διαπληκτισμός σημειώθηκε όταν ο Πρύτανης μαζί με καθηγητές ανέβηκαν στα διαζώματα του αμφιθέατρου που ηταν συγκεντρωμένοι οι διαμαρτυρόμενοι και έκαναν έκκληση να σταματήσουν οι προπηλακισμοί   για να αρχίσει η εκδήλωση, Η ομάδα των διαμαρτυρομένων άρχισε να διαπληκτίζεται με τον κόσμο ενώ σπρώχνονταν με τους παρευρισκόμενους που προσπαθούσαν να τους βγάλουν εκτός του χώρου.
Η ομάδα των συγκεντρωμένων φώναζε συνθήματα και αρνήθηκε να αποχωρήσει.  Επί δύο ώρες, όσο κράτησε η εκδήλωση,  οι διαμαρτυρόμενοι δεν αποχώρησαν και καθόλη τη τη διάρκεια της  εκδήλωσης φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Πετράκου όπως :”Να τος, να τος ο πρωθυπουργός”, γιούχαραν κάθε φορά που άκουγαν τη λέξη ανάπτυξη και έκαναν συνεχώς θόρυβο για να μην ακούγονται αυτά που έλεγαν από το βήμα οι ομιλητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ενώ ο κ. Πετράκος τους είπε να ανέβουν στο βήμα και να πουν τον λόγο που αντιδρούν χωρίς ωστόσο  να πάρει απάντηση.  Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και κατά τις ομιλίες καθηγητών ενώ ένας από τους ομιλητές κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να έρθουν να κάνουν μάθημα καλοκαίρι στους 40 βαθμούς Κελσίου για να καταλάβουν την αναγκαιότητα της επένδυσης.  Παρευρισκόμενοι, πρυτανική αρχή και καθηγητές χειροκροτούσαν τους ομιλητές στέλνοντας μήνυμα ότι η επέκταση του Πανεπιστημίου θα γίνει πράξη.

Η δήλωση της Πρυτανείας 
“Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ευχαριστεί τους φοιτητές/τριες, τους καθηγητές/τριες και τα στελέχη του, καθώς και τους φορείς και τους πολίτες του Βόλου για τη μαζική συμμετοχή τους στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης των έργων ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής.
Μια ολιγομελής ομάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρεμποδίσει τις ομιλίες και το διάλογο. Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις από την πλευρά των ομιλητών τα μέλη της ομάδας αυτής αρνήθηκαν να πάρουν το λόγο και να παρουσιάσουν δημόσια τα επιχειρήματά τους.
Η πρωτοφανής και μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση καταδεικνύει την ανάγκη υλοποίησης των έργων προς όφελος των φοιτητριών/ών, του Πανεπιστημίου και της πόλης”

Δεν υπάρχουν σχόλια: