Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Βουλιάζουν από κόσμο τα νησιά των Βορείων Σποράδων

Κατά κύματα καταφθάνουν οι τουρίστες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, που βρίσκονται στην αιχμή της σεζόν, με πληρότητες που αγγίζουν πλέον το 100% σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.
=ΣΚΙΑΘΟΣ. Ασφυκτικά γεμάτο είναι το νησί του Παπαδιαμάντη, ενώ όπως αναφέρει ο Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, από τις 20 Ιουλίου και αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου η ίδια εικόνα. Ο ίδιος αναφέρει ότι η εικόνα των αφίξεων είναι πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ προσθέτει ότι «προσπαθούμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν μέχρι την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με επιπλέον πτήσεις από την Αγγλία».
Οι Ελληνες είναι μέχρι στιγμής διστακτικοί, σε σύγκριση, τουλάχιστον, με την εικόνα που υπήρχε κατά το παρελθόν, ενώ είναι εντονότερη η παρουσία των νεαρών φίλων του νησιού, οι οποίοι επιλέγουν κατά βάση τις διακοπές του Σαββατοκύριακου. Όπως υπογραμμίζει η κ. Ευσταθίου, έχει ωφελήσει πολύ το νησί η γραμμή από τη Θεσσαλονίκη, καθώς πάρα πολλοί νέοι από την Βόρεια Ελλάδα κάνουν διακοπές στο νησί...
=ΣΚΟΠΕΛΟΣ. Στην υψηλότερη κλίμακα πληρότητας βρίσκεται, στο μεταξύ, και η Σκόπελος, ενώ όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η πληρότητα αγγίζει το 100% στο νησί, που παρουσιάζει ικανοποιητική τουριστική εικόνα. Η ίδια υπογραμμίζει παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή της Σκοπέλου, ανεβάζοντας κατακόρυφα το τουριστικό ενδιαφέρον και την επισκεψιμότητα. Η πρόεδρος των ξενοδόχων υπογραμμίζει παράλληλα ότι είναι αξιοσημείωτη η δυναμική της σεζόν, που όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ στο μεταξύ κάνουν ολοένα και πιο έντονη την παρουσία τους οι Ελληνες τουρίστες στο νησί.
=ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ. Ικανοποιημένος δηλώνει, ταυτόχρονα, για την τουριστική εικόνα της Αλοννήσου, ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος τονίζει ότι η πληρότητα πλησιάζει το 100%, υπάρχει πολύς κόσμος στο νησί από Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, παράλληλα με τους ξένους τουρίστες της θερινής περιόδου. 

1 σχόλιο:

  1. Ήμουν Σκιάθο χτες και τα μαγαζιά ήταν μισοαδεια...αλλά μου έλεγαν οι καταστηματαρχες...το νησί δεν είναι μόνο η παπαδιαμαντη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή