Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ.

Σοβαρές διαστάσεις διαφθοράς προσλαμβάνει ο έλεγχος στο πρώην ΙΚΑ Βόλου από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παράνομα επιδόματα που πιστώνονταν σε λογαριασμούς μη δικαιούχων δεν είναι 80.000 ευρώ όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά φτάνουν τις 372.473 ευρώ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ, ενώ δεν αποκλείεται να είχαν και συνεργούς εκτός του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, κλιμάκιο των επιθεωρητών  που συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, διαπίστωσε τις τελευταίες ημέρες πρόσθετη οικονομική ζημιά ύψους 292.473,78 ευρώ. Ο έλεγχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά σε πληρωμές της χρονικής περιόδου από το 2008 μέχρι σήμερα. Ήδη στην έρευνα έχουν εμπλακεί έξι επιθεωρητές από την ομάδα εσωτερικού ελέγχου του ΕΦΚΑ και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.  Οι επιθεωρητές ελέγχουν το ταμείο του υποκαταστήματος και περνούν από «ψιλό κόσκινο» όλες τις παροχές των τελευταίων δέκα ετών, τόσο του τέως ΙΚΑ όσο και του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) που είχε ενσωματωθεί στο ΙΚΑ.   Μάλιστα, στελέχη του ΕΦΚΑ δεν αποκλείουν μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο, «οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διαφθοράς στο υποκατάστημα του Βόλου να είχαν συνεργούς και εκτός του συγκεκριμένου υποκαταστήματος».
 Συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο 
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφερόμενη επίσης στις αποκαλύψεις ότι 19 επίορκοι υπάλληλοι επέστρεψαν και εργάζονται κανονικά, καθώς ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο του φορέα, που έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2017, τόνισε ότι «για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις».

1 σχόλιο:

Club north 21 είπε...

Οι δολοφόνοι με τα κοστούμια και γραβάτες...