Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 9/3/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΝΕΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Στη δωρεά δύο μόνιτορ που θα χρησιμοποιηθούν για το Αναισθησιολογικό Τμήμα με στόχο την παρακολούθηση των ασθενών προχώρησε ο ανώνυμος συμπολίτης στο Νοσοκομείο Βόλου.
 Πρόκειται για ακόμη μία σημαντική δωρεά του συμπολίτη που με τη συνολική του δράση έχει προκαλέσει τον θαυμασμό της τοπικής κοινωνίας. Αυτή τη φορά η προσφορά του αφορούσε έναν πολύτιμο εξοπλισμό που απαιτείται για το Αναισθησιολογικό Τμήμα. Άλλωστε για κάθε δωρεά ο ίδιος έρχεται σε επικοινωνία και με τη διοίκηση για να είναι γνωστές οι ανάγκες του Νοσοκομείου, οπότε μέσα από τέτοιες συγκινητικές ενέργειες, να καλυφθούν. Η νέα δωρεά του ανώνυμου συμπολίτη θα συζητηθεί ως θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου όπου και αναμένεται να εγκριθεί, όπως έχει συμβεί και με τις προηγούμενες. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «η δωρεά του ανώνυμου συμπολίτη που αφορά δύο μόνιτορ, γίνεται μετά από συνεννόηση με τον ίδιο, αφού πρώτα του γνωστοποιήσαμε ποιες είναι οι ανάγκες μας. Και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτή την νέα ενέργεια προσφοράς που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες πολύ σημαντικές δωρεές. Η αξία των δύο μόνιτορ κυμαίνονται μεταξύ 10.000-15.000 ευρώ».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ«Εκ των πραγμάτων επανερχόμαστε για να θυμίσουμε ότι η ιδέα και ο αγώνας για την διατήρηση της περιοχής του Κραυσίδωνα, του μοναδικού γραμμικού πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου της πόλης, ξεκινά στα μέσα του 1988. Σύσσωμοι τότε οι κάτοικοι των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου –παρόχθιων του Κραυσίδωνα- αλλά και  πολλοί Φορείς, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και πολίτες, με προεξέχοντα τον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας, διεκδίκησαν το απόλυτο. Δεν πετύχαμε το απόλυτο.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Δύο χρόνια έκλεισε το πρόγραμμα περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων σκύλων στο Δημοτικό Καταφύγιο Γλαφυρών και σε συνέντευξη Τύπου ο ανάδοχος Νίκος Πολύζος έδωσε στοιχεία και αποκάλυψε ότι προωθείται νόμος που δεν δίνει καμία αρμοδιότητα στα Φιλοζωικά Σωματεία να περισυλλέξουν, να περιθάλψουν και να φροντίσουν αδέσποτα, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο ίδιος. Σύμφωνα με τον απολογισμό στο διάστημα αυτό των περίπου δύο χρόνων έγιναν 900 περισυλλογές αδέσποτων σκύλων από το Πολεοδομικό Συγκρότημα και τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες, 800 στειρώσεις, ενώ έγιναν 250 υιοθεσίες ζώων. Ο κ. Πολύζος κατήγγειλε ότι εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με ιδιοκτήτες σκύλων άλλων περιοχών που αφήνουν σκυλιά στα όρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (περιφερειακός, Μελισσάτικα κλπ.).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ. Συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σημαντική απορρύθμιση του δημοσίου τομέα περιέγραψε από το Βόλο  ο κ. Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Μάλιστα, ο κ. Κουζής, εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε ότι η εικόνα στην αγορά εργασίας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψη ότι ο φάκελος «εργασιακά», που είναι στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης για να κλείσει η αξιολόγηση, θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Την τελευταία επταετία, μεσοσταθμικά στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί οι μισθοί 26%, ενώ την ίδια περίοδο, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 50% εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν λόγω των μνημονίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ. Μακραίνει η λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον  τοπικό Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας « Άγιοι Ανάργυροι»  με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, σήμερα 70 νεφροπαθείς στο νομό περιμένουν να κάνουν μεταμόσχευση. Σημειώνεται ότι το 2014 πραγματοποιήθηκαν δύο δωρεές στο νομό, το 2015 δύο, το 2016 τρεις ενώ μέχρι σήμερα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 δεν έχει γίνει καμία. Συνολικά στη Μαγνησία ο αριθμός των νεφροπαθών ανέρχεται στους 200, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δέχονται σχεδόν καθημερινά τη φροντίδα της Μονάδας Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που εξυπηρετούνται από την ιδιωτική κλινική που είναι σε συνεργασία με το νοσοκομείο και έχει συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ για να μπορεί να καλύπτει  τη θεραπεία χρόνια πασχόντων από τους νεφρούς.

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Mεγάλης Τεσσαρακοστής, που κατήρτισε o Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης Βόλου, την Παρασκευή 10/3, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Άνω Ξενιάς, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της επαρχίας Αλμυρού. Θα ακολουθήσει η ακολουθία της 2ης Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, η οποία θα απολύσει στις 12 τα μεσάνυκτα. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς θα παραμείνει στον Ναό, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. Ένα ακόμη σημαντικό τρόπαιο προστέθηκε στην πολύτιμη συλλογή των διακρίσεων και πρώτων βραβείων που έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σε πανελλήνια κλίμακα. Η νέα διάκριση του σχολείου είναι συνώνυμη με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο που απέσπασε πριν από λίγες μέρες, στο πεδίο της μουσικής, συμμετέχοντας στους αγώνες τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» στη Θεσσαλονίκη. Οι αγώνες διήρκεσαν τρεις μέρες και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα το περασμένο Σάββατο στο χώρο των εκπαιδευτηρίων. Το σχολείο εκπροσώπησε επάξια στους αγώνες μουσικής το μουσικό σύνολο παραδοσιακής μουσικής και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον πολυτάλαντο Βασίλη Αγροκώστα.

ΑΛΜΥΡΟΣ. Διαφωνεί με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου υπαλλήλων Α’ και Β’ βαθμού ΟΤΑ Θεσσαλίας, για την ποινή του πρώην διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών, Χρήστου Καραζούπη, ο Δήμος Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, σε συνεδρίασή της την Παρασκευή αποφάσισε να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης του Πειθαρχιακού Συμβουλίου. Ο πρώην διευθυντής είχε παραπεμφθεί με απόφαση της Εκτελεστική Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Το ερώτημα αυτό ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό, με το Πειθαρχικό Συμβούλιο να επιβάλει ποινή προστίμου ίσου με τέσσερις μηνιαίες αποδοχές για ανάρμοστη συμπεριφορά.

ΚΑΝΑΛΙΑ. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Ιππική ομάδα, οι Αμαξηλάτες Βόλου και ο Φορέας Διαχείρισης περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας -  Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου συνδιοργανώνουν ιππική συγκέντρωση στην Κάρλα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 με συνάντηση στον υπαίθριο χώρο κάτω από το Γυμνάσιο - Λύκειο Καναλίων. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, σας προσκαλούμε όλους στα Κανάλια για να παρακολουθήσετε αλλά και να συμμετέχετε στην  αθλητική δραστηριότητα με άλογα τα οποία θα διανύσουν διαδρομή 12 χιλιομέτρων με φόντο τις ανθισμένες αμυγδαλιές και τη λίμνη Κάρλα. Ο τερματισμός της διαδρομής θα γίνει και πάλι στον υπαίθριο χώρο κάτω από το Γυμνάσιο - Λύκειο Καναλίων, όπως και η έναρξη. Για πληροφορίες: κ. Τσούκας Δημήτριος, τηλ. 6977330746

ΣΚΙΑΘΟΣ. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εκτιμάται ότι δημιουργεί για τη Σκιάθο η μεγάλη επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, που φέρει την υπογραφή της ελληνικής εταιρείας ΤΕΝΑ, η οποία ανέλαβε να δώσει ζωή στο κτήριο του Ξενία, αγοράζοντας παράλληλα προσφάτως μεγάλη έκταση στη θέση Πούντα στις Κουκουναριές, στο κτήμα Γουλανδρή, προκειμένου να ανεγείρει 87 πολυτελείς κατοικίες. Η περιοχή είναι φιλέτο και τα σχέδια των επενδυτών μεγαλεπήβολα, δεδομένου ότι η έκταση που αγοράστηκε εφάπτεται με το κτήριο του Ξενία, το οποίο ανακαινίζεται προκειμένου να αξιοποιηθεί τουριστικά, με πολυτελείς προδιαγραφές.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Στο ραδιόφωνο του BlueHeart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Κολόζος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι....  Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν. Ακούσαμε για γυμναστές, για τεχνικούς διευθυντές, μην πάμε πάλι στα παλιά. Στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας είναι απουσία του προέδρου. Έχει πάει μόνο στα παιχνίδια της Κατερίνης και στη Φιλιππούπολη. Μας έχει κουράσει το ψέμα. Αυτό το εγώ. Οι χορηγίες οι μεγάλες δεν έχουν έρθει στην ομάδα. Οι χορηγοί είναι από το Βόλο. Τα παιδιά πληρώνονται από τον κόσμο της Νίκης και θα συνεχίζουν να πληρώνονται από τον κόσμο της Νίκης και από τους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Να έρθουνε κοντά. Εκτός από τα εισιτήρια όσοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να έρθουνε στη διοίκηση του Ερασιτέχνη και στη Δ.Ε. του ποδοσφαίρου, όχι όμως στον κ. Τζήμα. Ο κ. Τζήμας από σήμερα έχει τελειώσει μετά από αυτό που έχει γίνει. Μας έχει ξεφτιλίσει. Έλεος. Αύριο κ. Τζήμα να πίνετε καφέ στην Κατερίνη»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Με όλα του τα «όπλα» θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου στο ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό, την Κυριακή 12/3 στο Πανθεσσαλικό. Ο Τίμος Καβακάς μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες των Ούγκο Μαστάντο και Γρηγόρη Ευθυμιάδη, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν στην ομάδα, με τον Ολυμπιακό...  Ορίστηκαν  οι διαιτητές των αγώνων της 22ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα Λάρισας, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/3 στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό θα διευθύνει ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την ΕΠΣ Άρτας, με βοηθούς  τους Θανάση Κολοσιώνη από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και Κωνσταντίνο Καλαμπόκη από την ίδια Ένωση. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Παπαμίχος από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.
ΕΛΛΑΔΑ
Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. «Δεν έγινε καμία ειδική ρύθμιση για το πολιτικό προσωπικό» ξεκαθάρισε ο κ. Φάμελλος, "είναι μια ρύθμιση για όλους όπου στα μεγαλύτερα εισοδήματα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση, άρα αν το πολιτικό προσωπικό έχει μεγαλύτερα εισοδήματα επιβαρύνεται περισσότερο". Επίσης όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος «το δημοσίευμα αναφέρει ψευδώς ότι το 8% του φόρου αλληλεγγύης επιβλήθηκε με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου». Αντίθετα, «το 2014 μειώθηκε ο φόρος αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα στο 3,5%» με ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

ΜΕΤΡΟ. Kλειστοί θα παραμείνουν μέχρι και την Πέμπτη οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» της γραμμής 2 και «Κεραμεικός» της γραμμής 3 για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

ΦΙΛΗΣ. «O κύριος Ιερώνυμος, επικαλούμενος κατά τη σημερινή του ομιλία στα μέλη της Ιεραρχίας, κάποια πρακτικά δικής του συγγραφής και εμπνεύσεως, βάζει στο στόμα του πρωθυπουργού και άλλων, λόγια τα οποία ουδέποτε ειπώθηκαν κατά την συνάντηση τής 5ης Οκτωβρίου 2016» δήλωσε ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 

ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε: «Μη θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιμαχία με τον κ. Φίλη για να την εκμεταλλεύονται. Αν υπάρχει ερώτημα ή απορία του κ. Φίλη, μπορούν να την απαντήσουν όσοι ήταν παρόντες, ο κ. πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος ή η κ. Γεροβασίλη ή ακόμη οι αρχιερείς που ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν συλλογικότητες πολιτικές, συνδικαλιστικές, φεμινιστικές και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την Ημέρα της Γυναίκας. Οι διοργανωτές συμμετείχαν σε «ένα μεγάλο φεμινιστικό ραντεβού» όπως αναφέρουν, καθότι, σε πάνω από 30   χώρες γίνονται πορείες ή απεργίες.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Σε σχετικά υψηλές θέσεις βρίσκονται ελληνικά πανεπιστήμια στη νέα λίστα παγκόσμιας κατάταξης ανα επιστημονικό αντικείμενο για το 2017, που δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία QS.
ΚΟΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΝΚΕΡ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καταδίκασε  με δριμύτητα τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «ναζιστικών πρακτικών» εκ μέρους της Γερμανίας, με αφορμή τη ματαίωση πολιτικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία.

ΓΑΛΛΙΑ. Η γαλλική κυβέρνηση βρέθηκε την Τετάρτη, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, στο στόχαστρο των επικρίσεων της δεξιάς και της ακροδεξιάς, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια στα προάστια που οδήγησαν στη σύλληψη 55 νεαρών, περιλαμβανομένων 44 ανηλίκων.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ. Τουλάχιστον 19 κορίτσια έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων εφήβων στη Γουατεμάλα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεκάδες ένοικοι είχαν εγκαταλείψει τον ξενώνα έπειτα από συμπλοκές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη φωτιά στο κέντρο φιλοξενίας έβαλε ομάδα νεαρών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Περίπου 1,4 εκ. Τούρκοι της Γερμανίας μπορούν να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση της 16ης Απριλίου. Η ψήφος τους μπορεί να είναι καθοριστική για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. 

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ευρώπη μειώθηκε δραστικά μέσα σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο πολλοί πρόσφυγες εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

ΕΛΒΕΤΙΑ. Οι αρχές του καντονιού της Ζυρίχης ζήτησαν από την ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Κυριακή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση εν όψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Οι αρχές της Ζυρίχης επικαλούνται λόγους ασφαλείας εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν «μαζικές διαδηλώσεις» -εν μέσω της έντασης εξαιτίας της ακύρωσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία, καθώς και στην Ολλανδία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για την ψυχική υγεία, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε, μεταξύ άλλων, ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, προβλέπεται ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

ΤΡΑΠΑΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Χρήστο Μεγάλου ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.

ΘΕΣΜΟΙ. Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό,για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση. Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αργότερα το βράδυ, ή αύριο Πέμπτη.

ΟΔΔΗΧ. Εξαιρούνται από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα (αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ μηνιαίως), ο γενικός διευθυντής και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Μία διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο μουσείο HELLAS LIBERTY, που είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά. Έπειτα από πρωτοβουλία του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με τη συμβολή των εφοπλιστικών οργανώσεων, το διπλωματικό σώμα ενημερώθηκε για την ελληνική ναυτιλία.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ. Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στις Βρυξέλλες, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Κούπμαν.

ΔΕΣΦΑ. «Είναι απολύτως αναληθές ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ έδωσε προαγωγή στον εαυτό του, καθώς επίσης και ότι, δήθεν έλαβε, ως εφάπαξ, ποσό 100.000 ευρώ πλέον αυτού που θα εδικαιούτο ως εργαζόμενος της εταιρείας» αναφέρει η ΔΕΣΦΑ, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE. ΕΠΟΣ! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 6-1 στο Καμπ Νου, στη ρεβάνς του 4-0 των Παριζιάνων στη Γαλλία! Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση μετά το στραπάτσο στο Παρίσι, ο Καβάνι στο 62' σήκωσε την... ταφόπλακα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι βρήκαν ωστόσο τον τρόπο να φτάσουν σε μια επική ανατροπή σημειώνοντας τρία τέρματα με το «χρυσό» της πρόκρισης στο 95'! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε στη Γερμανία με 4-0 την Μπενφίκα που είχε νικήσει με 1-0 στην Πορτογαλία και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

ΙΣΠΑΝΙΑ. Σε εξ αναβολής αγώνα για το ισπανικό πρωτάθλημα, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Μπέτις αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Ριαθόρ» της Γαλικίας. Η ομάδα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ, άνοιξε το σκορ στο 70ό λεπτό με τον Κριστιάνο Πιτσίνι και κρατούσε το «διπλό» ως τις καθυστερήσεις, όταν ισοφάρισε για την «Ντέπορ» με πέναλτι ο Θέλσο Μπόρχες. Το αποτέλεσμα άφησε ανικανοποίητο το συγκρότημα του Πέπε Μελ, καθώς απέχει πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΟ. Δυσάρεστα νέα στον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός ανέβασε ξαφνικά πυρετό, μετά την πρωινή προπόνηση της ομάδας κι ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου με τον Ηρακλή κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η Γερμανία και η Τουρκία είναι οι μόνες χώρες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για να «φιλοξενήσουν» την τελική φάση του EURO 2024, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη η UEFA. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αναφέρει ότι οι ομοσπονδίες των δύο χωρών ήταν οι μόνες που υπέβαλαν δήλωση ενδιαφέροντος πριν από την καταληκτική προθεσμία της 3ης Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια επισημοποίησαν τις δηλώσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία εξέτασαν το ενδεχόμενο συνυποψηφιότητας, ωστόσο δεν προχώρησαν στην επισημοποίησή της.

FOOTBALL LEAGUE. Η Αναγέννηση Καρδίτσας βελτίωσε αισθητά την θέση της στον βαθμολογικό πίνακα της Football League, καθώς σε εξ΄αναβολής αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική, επικράτησε των Χανίων με 2-0. Παράλληλα, σε επίσης εξ΄αναβολής αγώνα για την 11η ημέρα της διοργάνωσης, τα Τρίκαλα νίκησαν άνετα τον Κισσαμικό με 3-1 και ανέβηκαν στην έκτη θέση της κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: