Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 10/3/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΤΟ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ. «Η πρόταση της δημοτικής αρχής Βόλου για την οδό Καραμπατζάκη, δεν έχει κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό και κανείς δεν ξέρει τι εννοεί», επεσήμανε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα. Η πρόεδρος του ΤΕΕ διευκρίνισε μάλιστα, ότι «αν η οδός Καραμπατζάκη έχει οποιαδήποτε άλλη χρήση πέρα από οδό τοπικής σημασίας και ποδηλατόδρομο, η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι παράνομη»
«Υπάρχει μια εισήγηση που αναφέρει απλά για μονοδρόμηση της Ζάχου και της Καραμπατζάκη και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύνδεση της οδού Λαρίσης με τον περιφερειακό μέσω της Καραμπατζάκη», είπε η πρόεδρος του ΤΕΕ. Σύμφωνα με την κ. Καπούλα, ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Σαλίων, στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, καλόπιστα ψήφισε υπέρ, με την επιφύλαξη το θέμα να έρθει ξανά με μελέτη και να τοποθετηθεί, είπε η πρόεδρος. Η ίδια τόνισε, ότι «δεν είμαστε εκ των προτέρων αρνητικοί στην πρόθεση να γίνουν έργα, αλλά πρέπει να δούμε τη μελέτη, για να δούμε ακριβώς τι εννοεί η Δημοτική Αρχή».

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΡΟ ΠΟ. Κλειστά θα παραμείνουν  Πέμπτη και  Παρασκευή τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στη Μαγνησία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας που αξιώνει ο Οργανισμός μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου, που προβλέπει σταδιακή μείωση της προμήθειάς τους, που τα επόμενα 3-4 χρόνια θα μειωθεί κατά 10%. Ήδη τα πρακτορεία βιώνουν δύσκολα, λόγω της οικονομικής ανέχειας και το 2016 στο Ν. Μαγνησίας τρεις επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. 


ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΡΑΚΟΥ. Στις 4 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Μετασκευή Δημοτικού κτιρίου (Αρχοντικό Δράκου) σε Νηπιαγωγείο (φάση Β’ αποπεράτωση)», από τον Δήμο Βόλου. Το Αρχοντικό Δράκου βρίσκεται στην Πορταριά και ο προϋπολογισμός του έργου για τη μετασκευή του σε νηπιαγωγείο ανέρχεται στις 140.000 ευρώ. Το έργο είχε ξεκινήσει το 2012 αλλά είχε διακοπεί το 2014 και απομένουν εργασίες ύψους 140.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για ισόγειο κτίσμα έκτασης 157,05 σε οικόπεδο 666, 7 τ.μ. και για την ολοκλήρωση του κτιρίου οι εργασίες που απομένουν είναι: τοποθέτηση νέας πόρτας εισόδου και εσωτερικών πορτών, ανακατασκευή της βεράντας και της εξωτερικής σκάλας και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων. Θα γίνουν επίσης εργασίες στο δάπεδο, στην αυλή και στα παράθυρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής μας Εκκλησίας για τον ιερότατο θεσμό της Οικογένειας, διοργανώνεται εκδήλωση για τους νέους και υποψηφίους γονείς, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με γενικό τίτλο «Η ορθόδοξη ελληνική οικογένεια μπροστά στους κινδύνους του σήμερα». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων. Μάλιστα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το νέο βιβλίο του π. Θεμιστοκλή «Με τον καιρό να είναι κόντρα – Για νέους και γονείς που ελπίζουν». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, ενώ στο τέλος θα παρατεθεί γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερωτική εκδήλωση για τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης διοργανώνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, και θα μιλήσουν σε αυτήν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής και Καρδίτσας Σπύρος Λάππας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΄΄ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ΄΄Δυνατά μηνύματα ζωής και ελπίδας εμπεριείχε η  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «ΥποστηρίΖΩ» σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, τα Κοινωνικά Κέντρα ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες» Όπως υπογράμμισε  η Εφη Χαρβάλα, γραμματέας του συλλόγου, και η Αναστασία Λόλα εκ των ιδρυτικών μελών, είναι σημαντική η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών και της κοινωνίας γενικότερα, προκειμένου να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η πρόληψη σώζει ζωές.Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι «η μέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του μόχθου, της βιοπάλης, του πόνου και πρέπει όλοι εμείς  να σταθούμε στο πλευρό τους, να παλέψουμε μαζί τους για να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής. Η  εκδήλωση ανέδειξε το μήνυμα των διοργανωτών για «δύναμη, θέληση για ζωή και χαρά», με γνώμονα την πρόληψη και τη θετική σκέψη, που λειτουργούν ως ελιξίρια ζωής, κόντρα στις δυσάρεστες σκέψεις

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ. Προσυνεδριακή πανθεσσαλική ημερίδας  ξεκινά σήμερα στις 9 το πρωί, στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, του διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Γ. Μουστάκα και του αντιπροέδρου του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), Π. Χαραμή.   Φιλοδοξία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, είναι η ημερίδα να προετοιμάσει το έδαφος για τη διοργάνωση συνεδρίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, που δείχνει να μπαίνει σε μια νέα εποχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εθελοντικές  αιμοδοσίες για τον μήνα Μάρτιο.  Σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 από 9.00 μέχρι 13.00 στον  πεζόδρομο του Βελεστίνου. Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ» την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 από 17.30 μέχρι 20.30 στην πλατεία Ριζομύλου.  Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 από 9.00 μέχρι 13.00 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου SIRMA στην βιομηχανική περιοχή Βόλου. Μπορεί να προσέλθει όποιος επιθυμεί να αιμοδοτήσει γιατί όλοι μπορούν να προσφέρουν αγάπη στον συνάνθρωπο, δώρο ανεκτίμητης αξίας που δεν θα κοστίσει τίποτα αλλά θα δώσει ζωή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ανακοίνωση με την οποία καλούν το φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την Κυριακή τον Ολυμπιακό Βόλου στο ματς της χρονιάς με τον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό εξέδωσαν οι Austrian Boys. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Στον αγώνα της Κυριακής κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η φετινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου. Για εμάς αυτές τις ημέρες τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Όλη η πόλη του Βόλου πρέπει να ξεσηκωθεί και να στηρίξει μαζικά και δυνατά τους παίκτες της ομάδας μας προκειμένου να κερδίσουν το σημαντικό αυτό παιχνίδι. Για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, τη διοίκηση του συλλόγου, τους παίκτες μας και φυσικά τους χιλιάδες οπαδούς και φιλάθλους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κερδίζουμε κάθε Κυριακή, παίρνουμε το πρωτάθλημα, ανεβαίνουμε κατηγορία και ατενίζουμε το μέλλον πλέον με αισιοδοξία. Όλοι μαζί ενωμένοι θα το πετύχουμε. Το χρωστάμε στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και σε όλα όσα εκφράζει αυτή η ομάδα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. ΤΖΗΜΑΣ.  με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις παικτών της Νίκης για ασυνέπεια στις πληρωμές τους. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Συλλόγου εξήγησε τους λόγους της καθυστέρησης των πληρωμών προς τους ποδοσφαιριστές ενώ ανέφερε πως μαζί με επιφανείς παράγοντες θα διεκδικήσει την διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης μέσω των προσεχών εκλογών. ΦΑΤΣΗΣ.. Το καταστατικό θα τηρηθεί κατά γράμμα και 100%. Κάποιος, για να βάλει υποψηφιότητα, να μπορεί να ψηφίσει και να ψηφίζεται, πρέπει να κλείσει ένα χρόνο ως μέλος της Ερασιτεχνικής και να είναι οικονομικά ενημερωμένος μέχρι τις 30 Μαρτίου, που θα βγάλουμε την πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση.

ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΣΜΟΙ. Σύγκλιση σχεδόν σε όλα τα ζητήματα της λεγόμενης «τεχνικής συμφωνίας», χωρίς τίποτα να θεωρείται δεδομένο, σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, που αποχωρούν σήμερα από την Αθήνα. Οι διαφορές που υπάρχουν θεωρείται ότι μπορεί να γεφυρωθούν -μέσω τηλεδιασκέψεων- έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, αλλά και πάλι η συμφωνία δεν θα έχει ολοκληρωθεί εάν δεν υπάρξει κατάληξη στα ανοιχτά ζητήματα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, καθώς και στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ. Μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, έχουν το περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

ΜΕΤΡΟ. Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό της Αθήνας. Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου θα είναι κλειστοί οι σταθμοί Αιγάλεω (γραμμή 3) και Ανθούπολη (γραμμή 2). Η «Ανθούπολη» κλειστή και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Στη διαχείριση των πόρων που χορηγήθηκαν για την προστασία προσφύγων στην Ελλάδα εστιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

ΜΕΡΚΕΛ. Στο μεταναστευτικό και στην οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα ανέφερε η κ. Μέρκελ.

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ. Το ζήτημα των μετεγγραφών και των μεταπτυχιακών σπουδών των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για «πιθανές εξελίξεις» στο Κυπριακό, αλλά απέφυγε να επεκταθεί.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φράση για τον κ. Σόιμπλε, που αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

ΣΔΟΕ. Mεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών «μπόμπες», συνολικά 1.424 φιάλες, με πλαστές ετικέτες, εντόπισαν σε περιοχή του Περιστερίου, σε επιχείρηση εμπορίας ποτών, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

ΣτΕ. Μη νόμιμες έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των κρατικών νοσοκομείων που έγιναν το 2015, μετά από διαδικασία αξιολόγησης από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

ΚΟΣΜΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ. Ο πάπας Φραγκίσκος εκτίμησε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η πιθανότητα χειροτονίας των «viri probati», των παντρεμένων ανδρών ώριμης ηλικίας που έχουν ενεργό ρόλο στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

ΣΥΡΙΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν πρόσθετη στρατιωτική δύναμη 400 ανδρών -ανάμεσά τους μονάδα πεζοναυτών- στη Συρία προς υποστήριξη του αραβο-κουρδικού συνασπισμού που μάχεται για την ανακατάληψη της Ράκα, προπυργίου του Ισλαμικού Κράτος. Η αποστολή σηματοδοτεί ενισχυμένη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία προς επιτάχυνση της επιχείρησης. Την ίδια στιγμή, αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού φέρεται να προκάλεσαν το θάνατο 23 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σε περιοχή κοντά στη Ράκα.

ΠΟΛΩΝΙΑ. Η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιλέξουν εκ νέου τον Ντόναλντ Τουσκ ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια δεύτερη θητεία διάρκειας 30 μηνών, ενέτεινε τη σφοδρή πολιτική σύγκρουση στο εσωτερικό της Πολωνίας και προσέφερε τη βάση για να εκφραστούν εκ νέου σκληρές αντιγερμανικές και ευρωσκεπτικιστικές θέσεις από την ακραία συντηρητική κυβέρνηση.

ΗΠΑ. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Χαβάη οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης προσφεύγοντας δικαστικά ενάντια στο αναθεωρημένο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ. Κατά πληροφορίες θα ακολουθήσουν Μινεσότα και Όρεγκον. Το νέο διάταγμα Τραμπ, το οποίο κλείνει για 90 ημέρες τις πόρτες των ΗΠΑ σε πολίτες έξι κυρίως μουσουλμανικών χωρών, με εξαίρεση το Ιράκ, προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ την 16η Μαρτίου.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Τριβές στις σχέσεις Σόφιας-Άγκυρας προκαλούν οι επικείμενες εκλογές στην Βουλγαρία, με αιχμηρές ανακοινώσεις των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών. Η βουλγαρική πλευρά κατηγορεί την τουρκική για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, ενώ η Άγκυρα μέμφεται την Σόφια ότι επιχειρεί να περιορίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων εν όψει των εκλογών.

ΕΛΒΕΤΙΑ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας απέρριψε το αίτημα της Ζυρίχης να μην επιτραπεί στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επισκεφθεί την Κυριακή την πόλη και να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια «απειλή για την ασφάλεια» που να δικαιολογεί περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Το προσχέδιο της λεγόμενης «Δήλωσης της Ρώμης», το οποίο καλούνται να επεξεργαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Παρασκευή κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, παρουσιάζει ο EUObserver, επισημαίνοντας ότι οι αναφορές στην Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είναι «διπλωματικά» ήπιες και εξίσου εσκεμμένη η απουσία αναφοράς στη Βρετανία και το Brexit. Το κείμενο θα κληθούν να προσυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην ιταλική πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου στη Σύνοδο για τα 60 χρόνια της Ένωσης.

ΕΚΛΟΓΗ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΟΥΣΚ. Ο Ντόναλντ Τουσκ επανεξελέγη στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η κυβέρνηση της πατρίδας του, της Πολωνίας. Υπέρ της επανεκλογής του τάχθηκαν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, πλην της Βαρσοβίας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών -που συνεχίζεται την Παρασκευή σε επίπεδο «27» με το μέλλον της ΕΕ επί τάπητος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΑΠ. Το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του Ενημερωτικού Δελτίου για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α. έως 200.000 κοινών ομολογιών, ονομαστικής 1.000 ευρώ και συνολικού ποσού έως 200.000.000 της ΟΠΑΠ.

ΘΕΣΜΟΙ. «Σημαντική πρόοδο» στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καταγράφει κοινή ανακοίνωση των θεσμών. Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα εν όψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου, με στόχο τη γρήγορη ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement), προστίθεται.

ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Φυσικό αέριο σε συμπιεσμένη μορφή, σε περιοχές της Αττικής που δεν έχουν δίκτυο, σχεδιάζει να στείλει η ΕΠΑ Αττικής, η οποία από το 2018 θα διαθέτει στους υφιστάμενους πελάτες φυσικού αερίου και ηλεκτρική ενέργεια, ανταγωνιζόμενη τη ΔΕΗ και τους λοιπούς εναλλακτικούς παρόχους.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ. Η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα με κονδύλια συνολικά 380 εκατ. ευρώ προς τις startup εταιρίες, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο insider.gr ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

ΗΠΑ. Ο γαλλο-ελβετικός όμιλος LafargeHolcim είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συμμετάσχει στην κατασκευή του τείχους που ο νέος αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να ανεγείρει στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό για να εμποδίσει την είσοδο λαθρομεταναστών στην αμερικανική επικράτεια.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ. O Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά στο Κάουνας και εν τέλει... κάηκε, χάνοντας με 64-58 από τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague.   Τι κι αν οι πράσινοι προηγήθηκαν ακόμα και με 14 στο πρώτο μέρος (11-25); Τι αν και έπαιζαν υποδειγματική άμυνα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης;   Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε ένας μεταμορφωμένος προς το χειρότερο Παναθηναϊκός, ο οποίος έδωσε δικαιώματα τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Γιασικεβίτσιους φτάνοντας εν τέλει σε μία ανέλπιστη νίκη

EUROPA LEAGUE. Ο ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει στην εφετινή του πορεία ότι μπορεί να κάνει τις υπερβάσεις. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 1-0 από την Άντερλεχτ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, στο πρώτο αγώνα των «16» του Eurοpa League και, πλέον, την επόμενη εβδομάδα θα... ψάξει για την υπέρβαση στο Βέλγιο. Η Γιουνάιτεντ αν και προηγήθηκε δεν έφυγε νικήτρια από τη Ρωσία (1-1) με την Ροστόφ, ενώ μικρό προβάδισμα πήρε η Κοπεγχάγη έναντι του Άγιαξ (2-1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Με τον Βασίλη Βούζα υπηρεσιακό προπονητή, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Καμπιάσο στο 36' απέναντι στην Μπεσίκτας, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Στο 53' ο Αμπουμπακάρ ισοφάρισε μετά από λάθος του Λεάλι και με το τελικό 1-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη φάση των «16» του Europa League, η τουρκική ομάδα απέκτησε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη

ΠΑΟ. Με το «βαρύ πυροβολικό» του στην επίθεση θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή. Ο Μάρκους Μπεργκ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε χθες (είχε έντονο πόνο στο λαιμό) και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για την μεθαυριανή αναμέτρηση με το «Γηραιό».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ. Αθηναίος διαιτητής, και συγκεκριμένα ο Τάσος Παπαπέτρου, ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο Σπύρος Σελίμος του Συνεδέσμου Λακωνίας θα «σφυρίξει» το ματς του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΕΘΝΙΚΗ. Πτώση τριών θέσεων παρουσίασε η εθνική ομάδα στην μηνιαία παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η FIFA, και από την 43η «έπεσε» στην 46η θέση με 679 βαθμούς. Η «γαλανόλευκη», παρότι ήταν αγωνιστικά ανενεργή, υποχώρησε κατά τρεις θέσεις σε σχέση με τη βαθμολογία Φεβρουαρίου, γεγονός που οφείλεται στα αποτελέσματα διεθνών φιλικών αγώνων που διεξήχθησαν το τελευταίο διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: