Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κόπηκαν 150 δένδρα

Πλήγμα για το φυτικό κεφάλαιο της πόλης, αποτελεί η κοπή πάνω από 150 δέντρων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στις οδούς Παπαδιαμάντη στο Βόλο και Βυζαντίνου στη Ν. Ιωνία, από το ύψος λίγο μετά τη διάβαση της Αλαμάνας μέχρι και την οδό Μυτιλήνης
σύμφωνα με ορισμένους συμπολίτες. Το θέμα καταγγέλλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, που κάνει λόγο για «έγκλημα» και αφήνει αιχμές κατά των περιοίκων, ενώ η υπηρεσία Πρασίνου τονίζει ότι τα δένδρα κόπηκαν, διότι κάηκαν από τον παγετό και θα αντικατασταθούν.
Η καταγγελία Γαργάλα
Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ανεξάρτητος σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Κώστας Γαργάλας τονίζει ότι «ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα διαπράχθηκε από την Δημοτική Αρχή στην οδό Βυζαντίου της Νέας Ιωνίας σαν αποτέλεσμα του απέραντου μίσους της προς την Νέα Ιωνία και τους κατοίκους της».
Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, εκατόν πενήντα και πλέον, μικρά και μεγάλα, δένδρα είτε ξεριζώθηκαν, είτε κόπηκαν στο μισό μέτρο από τη στάθμη του εδάφους από την κλειστή σήμερα διασταύρωση του Οινοπνεύματος έως το τέλος της Βυζαντίου.
Ο Κ. Γαργάλας αφήνει αιχμές κατά των περιοίκων γράφοντας ότι «απίστευτη η σιωπή των περιοίκων που δεν ενημέρωσαν κανέναν και αδιαφόρησαν για το έγκλημα. Και η κοπή – αφανισμός των δένδρων έγινε χωρίς απ’ ότι γνωρίζω καμιά σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής». Ο ίδιος τονίζει ότι επικοινώνησε με τον αρμόδιο του ΟΣΕ αν εμπόδιζε η δενδροστοιχία στην κυκλοφορία των τρένων τον διαβεβαίωσε πως κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε και ποτέ δεν ενημερώθηκε για κάτι ανάλογο από τη Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: