Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

H κόντρα τής ημερας τού Δήμου Βόλου είναι σήμερα  μεταξύ του Δήμου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Μαγνησίας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα. Ο Δήμος τονίζει ότι δεν εκδόθηκε απόφαση δημάρχου, ενώ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας τονίζει ότι δόθηκε διαβεβαίωση από την αντιδήμαρχος Παιδείας.
Όπως αναφέρει ο Δήμος Βόλου σχετικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί μη λειτουργίας των σχολείων αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, με απόφαση του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σαβελίδη, ενημερώνουμε ότι η κατά Νόμο απόφαση λαμβάνεται από το Δήμαρχο Βόλου και τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί. «Αργότερα, και μέσα στην ημέρα, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, θα ληφθεί και η ανάλογη απόφαση, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των μαθητών και όχι τις επιθυμίες των συνδικαλιστών», σημειώνει ο Δήμος. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρει ότι στις 10.38 σήμερα το πρωί, τόσο ο ίδιος, όσο και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος, είχαν τη διαβεβαίωση ότι τα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα. Η διαβεβαίωση δόθηκε από την αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή. Κατόπιν της διαβεβαίωσης ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων, ως όφειλε, ενώ το ίδιο έγινε και για άλλους Δήμους, για τους οποίους υπήρχαν αντίστοιχες διαβεβαιώσεις. «Δεν αποτελεί αντικείμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οργανωτική λειτουργία του Δήμου Βόλου», αναφέρει ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

5 σχόλια:

volara είπε...

Καλησπέρα.. θα μπορούσατε να μας πείτε πότε θα βγεί η απόφαση;

kos kat είπε...

Μετά από την τελευταία ενημέρωση, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες, με συνέχιση των αρνητικών θερμοκρασιών (συνθήκες ολικού παγετού) και πιθανή χιονόπτωση, με απόφαση του Δήμου Βόλου δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην περιοχή ευθύνης του.

Οζυμαντίας είπε...

Η επιθυμία των συνδικαλιστών είναι Ανοιχτά Σχολεία. Σας ευχαριστούμε εσάς εκεί στο Δήμο Βόλου που μας υπενθυμίζετε τις υποχρεώσεις του Δήμου Βόλου. Η ασφαλή λειτουργία των σχολείων ενδιαφέρει όλους μας ιδιαίτερα τους γονείς

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα αυριο τα νηπιαγωγεια θα ειναι ανοιχτα ι οχι !!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε για το ΙΕΚ νεας Ιωνίας στο φυτοκο αν θα λειτουργήσει