Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.. ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΛΛΟΝΗΣΟ

Νέα χιονόπτωση ξεκίνησε σήμερα από τις 6:30 το πρωί στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και αναμένεται να συνεχιστεί έως το απόγευμα. . Όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Ακαδημαϊκά Τμήματα και οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στην πόλη του Βόλου λόγω της χιονόπτωσης. Κλειστό θα μείνει σήμερα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
 .Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωση και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, με απόφαση του Δήμου Βόλου δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι παιδικοί σταθμοί ευθύνης του Δήμου Βόλου  Σε ό,τι αφορά το θέμα της υδροδότησης, η ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει οτι υδροδοτεί χωρίς κανένα πρόβλημα το σύνολο των καταναλωτών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Ωστόσο, οι έντονες διαμαρτυρίες των καταναλωτών διαψεύδουν τη διοίκηση της Επιχείρησης και τη δημοτική αρχή Βόλου, καθώς στις συνοικίες Χρυσοχοϊδη και Ασβεσταριά οι κάτοικοι έχουν μείνει 3 μέρες χωρίς νερό, στην Μακρινίτσα 4 μέρες, στη Νέα Δημητριάδα για περισσότερο από 20 ώρες, όπως και σε άλλες συνοικίες της πόλης. Σήμερα το πρωί σημειώθηκε διακοπή του νερού στους Αγίους Αναργύρους και όπως κατήγγειλαν πολίτες στο ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, παρότι τηλεφωνούσαν επί ώρες στη ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθούν πότε θα αποκαθίστατο η υδροδότηση, δεν απαντούσε κανείς στο τηλέφωνο.  Η ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο, επιμένει να μιλά για μίζερη και άδικη κριτική σε βάρος της.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΜΒ
«Ήδη η ΔΕΥΑΜΒ υδροδοτεί χωρίς κανένα πρόβλημα το σύνολο των καταναλωτών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Όσοι ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να αναζητήσουν την ύπαρξη βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο των ακινήτων τους, αλλά και στην περίπτωση αυτή μπορούν να απευθύνονται στην επιχείρηση για να τους δοθούν συμβουλές, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια. Όσοι ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να αναζητήσουν την ύπαρξη βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο των ακινήτων τους, αλλά και στην περίπτωση αυτή μπορούν να απευθύνονται στην επιχείρηση για να τους δοθούν συμβουλές, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια.  Για όσους συνεχίζουν την μίζερη και άδικη κριτική, ενδεχομένως και τις «ευχές» για επιδείνωση της κατάστασης, και μάλιστα την ώρα που ο αγώνας να κρατηθεί η πόλη λειτουργική είναι αδιάκοπος, να παραθέσουμε τα παραδείγματα πολύ μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, με πολλαπλάσιες υποδομές και προϋπολογισμούς, που παρέλυσαν και μάλιστα με καιρικά φαινόμενα πολύ ηπιότερα από αυτά που έπληξαν την περιοχή μας».
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι που ζουν στα δύο νησιά των Σποράδων, την Αλόννησο και τη Σκόπελο, αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.  Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.  Αργά χθες το βράδυ κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό «Πρωτεύς» με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου. Από την πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: