Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυσε την δημοσιογράφο…ο Αχιλλέας Μπέος.. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΠΟΕΣΥ ΚΑΙ ΜΠΕΟΥ...ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Σε μήνυση για ψευδή καταμήνυση εναντίον της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Θεσσαλία» Κατερίνας Τασσοπούλου, προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο σε αργία δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αναμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σε προχθεσινή μήνυση της δημοσιογράφου εναντίον του για εξύβριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάδελφος, η οποία βρίσκονταν ήδη στο χώρο των δικαστηρίων, κρατείται και αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ
Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εθισμένος στις συκοφαντίες και ύβρεις ο απομακρυνθείς δήμαρχος του Βόλου Αχ. Μπέος συνεχίζει τις επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων, με στόχο τη φίμωσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προσυπογράφει την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε και συμπαρίσταται στην άξια συνάδελφό μας Κατερίνα Τασσοπούλου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΕΟΥ
Με προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, απάντησε με σημερινή του δήλωση στην χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης των δημοσιογράφων, ο Αχ. Μπέος, μετά τη μήνυση που έγινε εναντίον του, από τη δημοσιογράφο Κατερίνα Τασσοπούλου για εξύβριση. Χωρίς να δίνει απαντήσεις επί της ουσίας των αναφορών της Ένωσης Συντακτών, ο κ. Μπέος, αναφέρεται μέχρι στην πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας!  Πιο συγκεκριμένα, από τον Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Θαυμάζω το θράσος του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Δημήτρη Χορταργιά, που παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας, ήθους και συμπεριφοράς, υπερασπιζόμενος, με δημόσιες ανακοινώσεις, μια συνάδελφό του, την οποία ο ίδιος έχει παραπέμψει στο Πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου του για την απεργοσπαστική – αντισυναδελφική της στάση στην πρόσφατη απεργία που προκηρύχτηκε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Απεργία, μάλιστα, που αφορούσε την απαράδεκτη απόλυση άλλου συναδέλφου τους, που δεν δέχθηκε να συμμορφωθεί στις επιθυμίες της εργοδοσίας της κατά τα άλλα δημοκρατικής εφημερίδας για εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Η υποκρισία και η ανευθυνότητα στην αποθέωσή τους.  Σε ό,τι δε αφορά τον ίδιο, ελπίζω να έμεινε ικανοποιημένη η γνωστή εργοδότριά του, πρόεδρος του ΤΕΕ, και να μην πάει χαμένος τόσος κόπος να γράψει ένα τέτοιο λίβελλο εναντίον μου, μνημείο αντιδημοκρατικής και αντιδημοσιογραφικής αντίληψης. Τελικά σε αυτή την πόλη όλα διαπλέκονται τόσο, μα τόσο, πολύ… βέβαια μέχρι να σπάσει το σπυρί. Και όπως όλοι έχουν καταλάβει δεν πρόκειται να κάνω πίσω».
ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...
Τον συνήγορο του κατηγορούμενου για εξύβριση της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου, Γιώργο Σινέλη, αναζητούν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν τη βασιμότητα του ισχυρισμού ότι κωλύεται να παραστεί στη σημερινή εκδίκαση του αυτόφωρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Η υπόθεση αφορά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του Αχ. Μπέου για δυσφήμιση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής η δημοσιογράφος το βράδυ της Τετάρτης, ενώ χθες ακολούθησε η σύλληψη του σε αργία δημάρχου και αναβολή εκδίκασης του αυτόφωρου για σήμερα Παρασκευή
ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...
Στη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρη Χορταργιά προχώρησαν αστυνομικοί πριν από λίγη ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αποστόλης Μαλαματίνης, για δήθεν εξύβριση. Σύμφωνα με μάρτυρες, κατά την είσοδο του προέδρου της Ένωσης Συντακτών στο Δικαστικό Μέγαρο, για να καταθέσει ως μάρτυρας στην εκδίκαση του αυτόφωρου, μετά τη μήνυση της Κατερίνας Τασσοπούλου, κατά του σε αργία δημάρχου Αχιλ. Μπέου, προπηλακίστηκε στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου από τον αντιδήμαρχο.
Στη συνέχεια ο Απ. Μαλαματίνης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για δήθεν εξύβριση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: