Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 16/12/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΑ... Σφοδρότατη επίθεση στην Εισαγγελέα κ. Σπυριδωνίδου και στην ελληνική δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Α. Μπέος, αντιδρώντας στην απόφαση της Εισαγγελέως να κρατηθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο μετά από μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του η δημοσιογράφος της Θεσσαλίας κ. Κατερίνα Τασσοπούλου. Ο Αχ. Μπέος ζήτησε αναβολή και η δίκη ορίστηκε για σήμερα στη μια το μεσημέρι.
Σε δήλωσή του κατήγγειλε για κατάχρηση εξουσίας την Εισαγγελέα λέγοντας πως δεν είχε δικαίωμα να διατάξει την κράτησή του. ΄΄Ας συνειδητοποιήσουν όσοι μετέχουν σε αυτήν την οργανωμένη προσπάθειας ηθικής και προσωπικής μου εξόντωσης, ότι δεν θα σταματήσω τον αγώνα αν δεν εξαλειφθεί και η τελευταία εστία διαπλοκής σε αυτή την πόλη. Ο αγώνας μου είναι συνεχής και έντονος, όσο ο Θεός και ο κόσμος μου δίνουν δύναμη και κουράγιο προκειμένου να εξαφανιστεί αυτό το συστηματάκι από λίγους πολιτικούς απατεώνες, δημοσιογράφους, δικηγόρους και δικαστικούς λειτουργούς, που τόσα δεινά έχει σωρεύσει στην κοινωνία μας, όλα αυτά τα χρόνια'' δήλωσε... ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣ...Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Χορταριάς, έκανε λόγο για πρωτοφανή περιστατικά εξύβρισης δημοσιογράφων και συκοφάντησης ΜΜΕ από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος – όπως είπε – δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο αφού, ως γνωστόν, τελεί σε αργία. Πρόσθεσε δε, ότι επανειλημμένα η Ένωση έχει καλέσει τον Αχιλλέα Μπέο και τη Δημοτική Αρχή να αποδείξουν τα όσα καταγγέλλουν, σταματώντας την τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» που ακολουθούν.

=ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  «Με λασπολογία και συκοφαντία επιδιώκει να πλήξει επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου, μέσω τηλεοράσεως ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ... 24ωρη προθεσμία δόθηκε στον σε αργία δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο από Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και έτσι σήμερα, Παρασκευή, στη 1μ.μ. θα δικαστεί μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της. Ο Αχιλλέας Μπέος συνελήφθη το πρωί από άνδρες της Αστυνομίας, μέσα στο δημαρχείο Βόλου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δημοσιογράφος, οδηγήθηκε με περιπολικό της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα και μετά τις 2.30 το μεσημέρι, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

=ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΠΕΟΣ... ΔΗΛΩΣΕΙΣ... Συνελήφθη χθές από άνδρες της Αστυνομίας, μέσα στο δημαρχείο Βόλου, ο σε αργία πρώην δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πήγαν στο Δημαρχείο στις 12.30 το μεσημέρι, αναζητώντας τον Αχιλλέα Μπέο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


= ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ... Η Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ «Απόστολος Πλαγεράς» αναδείχθηκε η πρώτη δύναμη στις εκλογές των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας για την ανάδειξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων καθώς έλαβε 254 ψήφους από τους μόνιμους υπαλλήλους. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε με 209 ψήφους η ΔΑΣ-ΟΤΑ και ακολούθησε με 33 η Δήμητρα Ανέστη- Κράβαρη και 12 η Άννα Χατζηγεωργίου. Στους συμβασιούχους εργαζόμενους Τις περισσότερες ψήφους έλαβε η Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ «Απόστολος Πλαγεράς» καθώς συγκέντρωσε 126, ακολούθησε με 106 η ΔΑΣ ΟΤΑ και με 24 ψήφους η Κατερίνα Μπακαλέξη. Από τους μόνιμους υπαλλήλους εκλέγονται η Θάλεια Στάχτου και ο Αναστάσιος Πετρόπουλος ενώ αναπληρώτρια είναι η Αγλαϊα Καραμανλή. Στους εργαζόμενους ΙΔΑΧ εκλέγονται ο Γιώργος Κατσιφός και η Εύη Καρυδάκη ενώ αναπληρωτές είναι οι κύριοι Παπαγεωργίου και Κουτής. Συνολικά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ψήφισαν 537 μόνιμοι υπάλληλοι και 270 συμβασιούχοι υπάλληλοι από τους Δήμους της Μαγνησίας

= ΚΑΙΡΟΣ...  Επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε σχετικά πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας προβλέπει η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το δελτί που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαθμιαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη (15-12-2016) με χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε σχετικά πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

=ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...  «Κύμα» κατασχέσεων έχει σηκωθεί το τελευταίο διάστημα, από το Δημόσιο σε βάρος συμπολιτών για χρέη, στο οποίο προστίθενται και οι κατασχέσεις για οφειλές προς το Δήμο, για τις οποίες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Σημειώνεται ότι ο Δήμος διεκδικεί ποσό 13 εκ. € από 672 οφειλέτες για την περίοδο 1997-2016 για οφειλές που φτάνουν από 500 μέχρι και πάνω από 2 εκ. €.Στις τράπεζες επικρατεί «οργασμός» κατασχέσεων, τόσο από τις ίδιες, όσο και από το Δημόσιο, αλλά και από το Δήμο Βόλου, με τους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες περιπτώσεις κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών.Ακόμη, αυτή την περίοδο ΔΟΥ Βόλου άρχισε να στέλνει «ραβασάκια» σε όσους δεν έχουν φροντίσει να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, προειδοποιώντας ότι θα λάβει «διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα», σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

= ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ...Με «φρουτάκια» αναμένεται να γεμίσει ο Βόλος από τις αρχές του 2017, οπότε και θα ξεκινήσει η αθρόα τοποθέτηση και λειτουργία 16.500 παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT μέσα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, σε όλη τη χώρα. Επιπλέον 18.500 «φρουτάκια» αναμένεται να λειτουργήσουν στα λεγόμενα gaming halls.Ήδη το καζίνο Λουτρακίου ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η από 25.10.2016 απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ στο Βόλο, που θεωρούν τον αριθμό των μηχανημάτων υπερβολικό. «Δεν ορίζονται αποστάσεις ούτε μεταξύ των gaming halls ούτε μεταξύ των gaming halls και των πρακτορείων του ΟΠΑΠ στα οποία θα λειτουργούν φρουτάκια.... Φόβοι επίσης εκφράζονται και για ενδεχόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρείται από τα πιο εθιστικά και μάλιστα στο παρελθόν γίνεται λόγος για περιουσίες που έχουν χαθεί στο… τράβηγμα του «κουλοχέρη»

=ΑΣΤΕΓΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...  Τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής,για τους 25 ενταγμένους στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» και τις οικογένειές τους –περίπου 80 άτομα συνολικά στο Βόλο- που όπως φαίνεται δε θα χρειαστεί να κάνουν Πρωτοχρονιά στους… δρόμους. Η προθεσμία του προγράμματος εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 και οι 25 οικογένειες θα επέστρεφαν στους δρόμους και την ανεργία.Ωστόσο με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας το πρόγραμμα θα παραταθεί έως την 31 Δεκεμβρίου του 2017.

=ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...  Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, έφτιαξαν τη φάτνη τους, διακόσμησαν το χώρο και περιμένουν... Σαράντα εφτά παιδιά με ιδιαιτερότητες, τα περισσότερα χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, γιορτάζουν. Το Ίδρυμα που τα στεγάζει, οι «Άσπρες Πεταλούδες», έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του.  «Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και ζητάμε την υποστήριξή σας στη δυσκολότερη περίοδο, εδώ και 45 χρόνια, που μας στηρίζετε. Η υποστήριξη και η αγάπη σας αποτελεί για μας το φωτεινό αστέρι που φωτίζει το δρόμο και τις καρδιές μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αθανάσιος Μπακαλιάνος.

=ΦΥΤΟΚΟ... Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθές βραδυ προκειμένου να σβήσουν τη  φωτιά που ξέσπασε από καμινάδα σε μονοκατοικία στην περιοχή Φυτόκο στη Νέα Ιωνία.  Η φωτιά  εκδηλώθηκε  από αναμμένο τζάκι και γρήγορα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επεκτάθηκε στο σπίτι το οποίο φέρεται να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε επί τόπου για την κατάσβεση με πέντε οχήματα και δέκα πυροσβέστες . Το σπίτι βρίσκεται στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο σπίτι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχαν άτομα....

=ΑΛΜΥΡΟΣ... Εντάσεις, σπρωξιές, γιουχαΐσματα. Όλος ο Αλμυρός ξεσηκώθηκε για τον πλειστηριασμό εμπορικού ακινήτου μέλους της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού χθες στο Ειρηνοδικείο της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο συμβολαιογράφος και ο κήρυκας φυγαδεύτηκαν σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου... Περισσότερα από 100 άτομα, επαγγελματίες της περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι Αλμυρού, μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και διαφόρων συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο για να διαμαρτυρηθούν.

= ΣΚΟΠΕΛΟΣ... Παρατείνεται έως τον Ιούνιο του 2017 η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο δήμο Σκοπέλου, με απόφαση της Πολιτικής προστασίας, μετά το επείγον αίτημα για εξάμηνη παράταση, που υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το επείγον αίτημα υποβλήθηκε λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2015 στο νησί, δεδομένου ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έληγε στις 23 Δεκεμβρίου του 2016.

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Ένα τράβηγμα στον δικέφαλο στάθηκε η αφορμή να αποχωρήσει από τη χθεσινή προπόνηση ο Κώστας Τσιουρέλης με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Η πιθανή απουσία του Τσιουρέλη έρχεται να προστεθεί στη δεδομένη του Στέλιου Αλεξανδρή. Αντίθετα στη διάθεση του Στέφανου Ξηροφώτου τέθηκαν οι Γιώργος Ναουμίδης και Δημήτρης Δημολιός που λόγω κάποιων μικροτραυματισμών ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ..... =Η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου καλεί τον φίλαθλο κόσμο μας, να στηρίξει την προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών μας και στο παιχνίδι αυτό, έτσι ώστε η Νίκη να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού Β., ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου (17/12) με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που θα γίνει τελικά στο ΔΑΚ Κατερίνης στις 3 μ.μ. κι όχι στο γήπεδο της Νεοκαισάρειας, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο... Η αλλαγή ημέρας δημιούργησε μια μικρή αναταραχή στο προπονητικό πρόγραμμα, αλλά όχι σε βαθμό που η ομάδα να αντιμετωπίζει γενικότερο πρόβλημα. Η αλλαγή ήταν ευπρόσδεκτη, πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Κατερίνης είναι σε καλή κατάσταση και μεγάλων διαστάσεων, γεγονός που εξυπηρετεί τους «ερυθρόλευκους» που χρειάζονται χώρους για να αναπτύξουν το παιχνίδι τους.

ΕΛΛΑΔΑ= ΒΟΥΛΗ... Πέντε από τα 8 κόμματα της Βουλής ψήφισαν την χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος 257 βουλευτές. Ναι ψήφισαν 196 βουλευτές και παρών 61 βουλευτές.  Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρών δήλωσε η ΝΔ, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.  Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), 5 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, 3 από το ΚΚΕ, 8 από το Ποτάμι, 8 από την Ένωση Κεντρώων και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

= ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ...Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά «δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο», όπως δήλωσε η ίδια μετά τη σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

= ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ... Είναι απαράδεκτο ορισμένοι να θέλουν να ξαναφέρουν αυτό το γνωστό διαπραγματευτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, αργά το βράδυ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Αναφερόμενος στο θέμα του παγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριηξε πως άλλοι εκτίθενται από τέτοιες αποφάσεις και όχι η Ελλάδα. Το ΔΝΤ, είπε, πρέπει να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και μέρος του κοινωνικού κεκτημένου της Ευρώπης είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.   

= ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... Ήταν μια περίεργη ημέρα η Πέμπτη στο Αιγαίο με πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις που σε μερικές περιπτώσεις έφθασαν στα όρια του γελοίου.  Ένταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης στις βραχονησίδες Ίμια, με το σκάφος του Λιμενικού να έρχεται αντιμέτωπο με ταχύπλοο της τουρκικής Ακτοφυλακής σε απόσταση 50 μέτρων.

= ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ...«Βρίσκομαι εδώ με τιμή και με συγκίνηση» δήλωσε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τα εγκαίνια του τρίτου "Σπιτιού των Παιδιών" που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του καρκίνου.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΣΥΡΙΑ... Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου. Σχεδόν 1.000 άτομα είχαν απομακρυνθεί έως το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ δεύτερη αυτοκινητοπομπή με αντάρτες και τις οικογένειές τους εγκατέλειψε το Χαλέπι το απόγευμα. Περίπου 50.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διαπράττουν σφαγή στο Χαλέπι, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι. Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Γαλλία.

= Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ BREXIT... Τα βήματα που θα ακολουθήσει η ΕΕ μετά την επίσημη ειδοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για την έξοδό του εξειδικεύουν οι «27» στο δείπνο στις Βρυξέλλες με «μενού» το Brexit, χωρίς την παρουσία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. 

= ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ... Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε 610 εκατομμύρια ευρώ στην κυβέρνηση του Νίγηρα στο πλαίσιο των προωθούμενων συμφωνιών με κράτη της Αφρικής προκειμένου να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου. Το ποσό που ανακοινώθηκε ότι θα προσφερθεί στον Νίγηρα θα προέλθει από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την Αφρική, καθώς και από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

= ΗΠΑ... Μια βιτριολική κριτική σε βάρος εστιατορίου ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Τραμπ και δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του περιοδικού Vanity Fair προκάλεσε το μένος του μεγιστάνα-εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος μην έχοντας προφανώς κάτι σημαντικότερο να κάνει κατέφυγε στην προσφιλή του πλατφόρμα, το Twitter, για να κατακεραυνώσει το Vanity Fair.

= ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συνομίλησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ, προσθέτοντας πως ο Ομπάμα τον ρώτησε πώς μπορεί να βοηθήσει όταν ο Τούρκος πρόεδρος του περιέγραψε τις δυσκολίες στην απομάκρυνση των ανθρώπων από το Χαλέπι της Συρίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...«Η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης» σημείωσε στην εισήγησή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Βερολίνο. Τόνισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υψίστης σημασίας την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.

= ΘΕΣΜΟΙ... Τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης καλεί ο ESM να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μιλώντας για σοβαρές ανησυχίες των θεσμών σχετικά με τη συμβατότητα των παροχών που εξήγγειλε ο Αλ.Τσίπρας με τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Με την παροχή βοηθήματος στους συνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά, μειώνεται η ασφάλεια σχετικά με την επίτευξη των στόχων για το 2016, σημειώνει.

= ΣΟΥΛΤΣ... Υποστηρικτικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε ότι καταλαβαίνει απόλυτα για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχώρησε στο κοινωνικό πακέτο παροχών, αν και, όπως είπε, δεν λαμβάνονται υπόψη κάποιες παράμετροι. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να γίνει «δυναμική αξιολόγηση» των μέτρων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Τρίτη ημέρα απωλειών κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποκύπτοντας και πάλι στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. O Γενικός Δείκτης Τιμών, περιορίζοντας τις αρχικές υψηλές απώλειες, έκλεισε τελικά στις 613,76 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,88%.

= ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ... Σαφή μηνύματα στέλνει ο Ευ.Τσακαλώτος στους δανειστές από το Βερολίνο, όπου προετοιμάζοντας και για την επίσκεψη Τσίπρα, παραχώρησε μαζί με την Ε.Αχτσιόγλου συνέντευξη. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αξιόπιστη προς τους δανειστές αλλά και προς τον λαό, τόνισε. Θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει σύγκλιση ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος, είπε, ενώ προειδοποίησε για σοβαρά προβλήματα εάν το ΔΝΤ επιμείνει σε νέα μέτρα για μετά το 2018. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ... Η Φιορεντίνα έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 5η θέση της Serie A΄ καθώς ηττήθηκε από τη Τζένοα 1-0 σε εξ αναβολής αναμέτρηση. Το ματς έγινε στη Γένοβα και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ντάρκο Λάζοβιτς στο 37ο λεπτό.

= ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ... Ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος αφού επικράτησε με ανατροπή 4-3 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και παράλληλα ο ΟΦΗ, που πέρασε ως πρώτος στον όμιλο, νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή. Οι Πράσινοι ισοβάθμισαν με τον Γηραιό αλλά προκρίθηκαν στην επόμενη φάση έχοντας σημειώσει περισσότερα τέρματα! Ο αδιάφορος Ολυμπιακός επιβλήθηκε 1-0 στη Σπάρτη, ενώ ο αποκλεισμένος Πανιώνιος επικράτησε του επίσης αποκλεισμένου Πανσερραϊκού με 3-0. Στη Μυτιλήνη ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Καλλονής.

= ΜΠΑΣΚΕΤ... Ο Ολυμπιακός δεν παρέκκλινε από τον δρόμο των επιτυχιών στην Eυρωλίγκα, καθώς πήρε μεγάλη νίκη με 88-75 στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 8-4. Εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν από τους πρωταθλητές Ελλάδας οι Λοτζέσκι και Παπανικολάου που είχαν από 16 πόντους, με τον Πρίντεζη να προσθέτει 15 πριν αποχωρήσει τραυματίας από το παρκέ. Από εκεί και πέρα κρίσιμα καλάθια πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης, τελειώνοντας το ματς με 10 και 8 ασίστ, ενώ από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιανκούνας με 18 πόντου

= ΠΣΑΤ... Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), θα τιμήσει τον Φερνάντο Σάντος στην 63η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (18:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως κορυφαία διεθνή προσωπικότητα του Αθλητισμού και ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

= ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ... Χάρη σε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Κριστιάνο Ρονάλντο στις... καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Αμέρικα του Μεξικού στη Γιοκοχάμα, στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό.

= ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ...Η γερμανική εφημερίδα Bild με σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ρεάλ για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: