Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12/11/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ... Διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του στα πλαίσια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» σε συνεργασία με το Boutique Training Center, άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας Ο χαρακτήρας και η επιδίωξη της ανακοίνωσης αυτής είναι να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών για την πραγματοποίηση του «1ου ετήσιου διαγωνισμού μαγειρικής για παιδιά», με δωρεάν συμμετοχή, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα
... Ο φετινός διαγωνισμός έχει σαν θέμα το Πήλιο. Θα διεξαχθεί σε 2 γύρους/φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται «Πολιτισμός των Γεύσεων» όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο (live) τις συνταγές που ήδη έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά μπροστά στην επιτροπή των κριτών, παράλληλα με άλλους συμμετέχοντες. Η δεύτερη φάση ονομάζεται «Μικρομαγειρέματα» θα διαγωνιστούν οι 5 μικροί «Σεφς» με την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση. Στην φάση «Μικρομαγειρέματα», θα υποβληθούν σε ένα «Mystery Cooking Challenge» όπου και θα ετοιμάσουν πιάτο με συγκεκριμένα τοπικά υλικά που θα τους δοθούν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος για την προσπάθεια, ενώ αναδειχθούν πολλοί νικητές.Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 ηλικιακές κατηγορίες: στις ηλικίες έως 8 ετών με τη βοήθεια του γονιού χωρίς πρόκριση στο δεύτερο γύρο, στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών, Θα υπάρχει και δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ΑμεΑ

= ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ... Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη επισκέφθηκε χθές τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Βόλο και προανήγγειλε «βομβαρδισμό» προγραμμάτων απασχόλησης από το Νοέμβριο. Οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ εμπόδιζαν τις προκηρύξεις σύμφωνα με την ίδια. Όπως τόνισε, για τη Θεσσαλία, που είναι η δεύτερη Περιφέρεια σε ανεργία, ο ΟΑΕΔ αναζητά τα αίτια της στασιμότητας στην απασχόληση και σημείωσε πως την ευθύνη τοπικών πολιτικών προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας έχει η Περιφέρεια, βασική ωστόσο προϋπόθεση είναι αυτά να προκηρύσσονται. Επίσης τόνισε ότι ο Βόλος, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας θα ενταχθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας… Η κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι υπάρχουν κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία που αναπτύσσονται και άλλοι κλάδοι που υποχωρούν δραματικά .

= ΠΟΜΠΗ ΜΕ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.... Για σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία Βόλου, δόθηκε το φετινό ραντεβού από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας Ιάσων» και καθηγητές της γερμανικής γλώσσας, για τον καθιερωμένο εορτασμό με τα φαναράκια, γνωστή και ως πομπή του «Αγίου Μαρτίνου». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, «θα συναντηθούμε στoν Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία Βόλου. Από εκεί θα περπατήσουμε με τα παιδιά και τα φαναράκια τους στην παραλία τραγουδώντας. Στη συνέχεια θα πάμε στο «Ξενοδοχείο Φίλιππος», (Σόλωνος 9 με Δημητριάδος, Βόλος), όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα αναπτυχθούν δραστηριότητες. Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 8:00 μ.μ.». Δηλώσεις συμμετοχής στην κα. Μαρία Ζάξε: 24212 10886, 6980 094228.

= ΔΕΚΤΗ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...Βαριά «καμπάνα» επέβαλε η δικαιοσύνη σε Δήμο Βόλου και ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για τον αποκλεισμό της εφημερίδας «Μαγνησία» από τις νόμιμες και υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των δύο φορέων. Με την υπ΄αριθμόν 40/2016 απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την αγωγή του εκδότη της «Μαγνησίας» Αρχιμήδη Καρεκλίδη κατά των δύο ΝΠΔΔ καθώς οι ισχυρισμοί περί αποκλεισμού της εφημερίδας και άνισης μεταχείρισης αυτής από τους εναγόμενους, έτσι όπως αυτοί διατυπώθηκαν μέσω του δικηγόρου Βόλου Χρήστου Γούσιου, κρίθηκαν βάσιμοι και αληθείς. Με την απόφασή του το ΠΠΒ υποχρεώνει τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να κατανέμουν τις δημοσιεύσεις των διακηρύξεων δημοπρασιών τους και προκηρύξεων διαγωνισμών τους με κριτήριο την ίση κατανομή αυτών στις ημερήσιες εφημερίδες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οι οποίες για το νομό Μαγνησίας είναι η «Μαγνησία» και ο «Ταχυδρόμος». Κηρύσσει προσωρινά εκτελεστή ως προς την καταψηφιστική ως άνω διάταξή της. Απαγγέλει κατά του Δήμου Βόλου και ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ στο καθένα για κάθε παραβίαση εκ μέρους τους της ως άνω υποχρέωσή τους και κατά των νομίμων εκπροσώπων, δηλαδή του Θάνου Θεοδώρου και του Γιώργου Βλιώρα προσωπική κράτηση ενός μήνα για κάθε παράβαση εκ μέρους των εναγομένων νομικών προσώπων της ως άνω υποχρέωσής τους.

= ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ...Προβλήματα προέκυψαν, όπως λένε οι γιατροί, καθώς το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αιφνιδίως και χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση των Ιατρικών Συλλόγων τροποποιήθηκε, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η αναγραφή ειδικών κωδικών για όλες τις εξετάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμά το σύστημα να λειτουργεί με μεγάλη βραδύτητα αλλά και να υφίσταται μεγάλη καθυστέρηση στην συνταγογράφηση, καθότι δεν έχει γνωστοποιηθεί στους ιατρούς ο νέος τρόπος συνταγογράφησης.  Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι άστοχη στην αρχή του μηνός η τροποποίηση αυτή, καθότι έχουμε πολλάκις αναφέρει ότι τέτοιου είδους αλλαγές πρέπει να γίνονται στο μέσο του μηνός, ώστε να μην υφίσταται τόσος φόρτος εργασίας και να υπάρχει η δυνατότητα ομαλής μετάβασης στον νέο τρόπο συνταγογράφησης.   Οι γιατροί ζητούν την αναστολή λειτουργίας του νέου συστήματος, δίδοντας μια χρονική περίοδο πιλοτικής εφαρμογής του, 

= ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΑ...  Φουντώνει το κίνημα συμπαράστασης για τον ιερέα Γιώργο Δεληκώστα, που μετατίθεται από την εκκλησία της Παναγίας της Τρύπας στην Ανω Γατζέα μετά από απόφαση της Ι.Μ. Δημητριάδος...  Είτε μέσω διαδικτύου είτε σε μία επιστολή στήριξης που συνέταξαν οι ίδιοι οι πιστοί του εκκλησιάσματος της Παναγίας της Τρύπας, εκατοντάδες Βολιώτες εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση της Τοπικής Εκκλησίας και ζητούν την ανάκλησή της διότι «ελήφθη βεβιασμένα και είναι άδικη», όπως αναφέρουν.  Μέχρι στιγμής οι υπογραφές μέσω διαδικτύου ξεπερνούν τις 4.000, ενώ ανάλογη κίνηση υπέρ του 46χρονου ιερέα βρίσκεται σε εξέλιξη και από πιστούς της Εκκλησίας στη Γορίτσα, που σπεύδουν αυθορμήτως στο ναό για να δουν τον ιερέα και να του εκφράσουν τη στήριξή τους...Το κλίμα που επικρατεί στο ναό είναι βαρύ, με τους ενορίτες να εκφράζουν σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους για την απομάκρυνση του π. Γεώργιου Δεληκώστα από το προσκύνημα της Παναγίας Τρύπας. Ολοι τους κάνουν λόγο για «έναν ιερέα, ο οποίος προσφέρει νυχθημερόν» με δάκρυα στα μάτια, ενώ, όπως καταγγέλλουν, η απόφαση ελήφθη διότι ορισμένοι «σκανδαλίστηκαν», ενδεχομένως, με την καθημερινότητά του, υποστηρίζοντας πως οι πρωτοβουλίες που ελάμβανε δεν συνάδουν με το ιερατικό έργο. .

= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Ξάνθης. Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και νυν μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, αναφέρθηκε στη σφαγιαστική διαιτησία στο Κίτρος, στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στον οικονομικό απολογισμό της περσινής σεζόν που εκκρεμεί καθώς και στα σενάρια διοικητικών αλλαγών στο τμήμα ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Ξάνθης κάλεσε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν να το πράξουν χωρίς να θέλουν τίτλους και θέσεις στην ομάδα ενώ δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, τον Απρίλιο του 2017.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.... Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του στο σημερινό φιλικό  με τη Βέροια στο Πανθεσσσαλικό.... Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αγωνιστεί ο Φελίπε Ντα Κόστα, ο οποίος είναι πίσω από πλευράς ρυθμού, εξαιτίας του τραυματισμού του και το σημερινό φιλικό θα τον βοηθήσει να αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.Το φιλικό προσφέρεται για γκολ και θέαμα, καθώς δεν θα υπάρχουν σκοπιμότητες και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν ελεύθερα, με σκοπό να ευχαριστήσουν με την εμφάνισή τους, τους φιλάθλους που θα δώσουν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό.

= ΕΠΣΘ...Ορίστηκαν από την ΤΕΔ/ΕΠΣΘ οι διαιτητές των αγώνων της 8ης αγωνιστικής στην Α' ΕΠΣΘ. Δύο παιχνίδια θα γίνουν σήμερα Σάββατο 12/11 και τα υπόλοιπα έξι θα διεξαχθούν την Κυριακή. Οι διαιτητές και οι βοηθοί των παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου είναι οι εξής:


ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΑΙΡΟΣ... Χαλάει από το βράδυ ο καιρός με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

= ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ...Την άμεση διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα ζητήσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα. Στην επίσημη ενημέρωση του Μπεν Ρόουντς του Λευκού Οίκου για το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, τονίσθηκε η βούληση του Ομπάμα να θέσει θέμα για το χρέος προς την κατεύθυνση της άμεσης διευθέτησης.   Ειδικότερα και όπως ανέφερε, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ο πρόεδρος Ομπάμα θα επαινέσει την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. 

= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής έρευνες της αστυνομίας για περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκαν περίπου στις 8:30 μ.μ. στην περιοχή της Ροτόντας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εξετάζεται εάν εμπλέκονται στο περιστατικό τρία άτομα τα οποία έφτασαν, τραυματισμένα από πυροβόλο όπλο στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.

= ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ... Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων όπου θα διεξαχθούν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και άλλοι μικρότεροι αγώνες δρόμου θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στην Αττική.

= ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ... «Το μήνυμα που δώσαμε μέσα από σκληρό αγώνα κατά της λιτότητας, κατά του παλαιοκομματισμού, κατά της διαπλοκής, κατά των συμφερόντων, κατά της παγκοσμιοποίησης, έγινε ευρωπαϊκό από εθνικό και τώρα πλέον παγκόσμιο, μετά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές. Η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος ανοίγοντας τις εργασίες του 3ου συνεδρίου των ΑΝΕΛ.

= ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ...Ένας 39χρονος συνελήφθη από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ..Στροφή 180 μοιρών διαφαίνεται ότι κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ολική κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα, εκ των πλέον βασικών προεκλογικών του υποσχέσεων. Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, την πρώτη μετά την εκλογική νίκη, ο Τραμπ εμφανίζεται διατεθειμένος να διατηρήσει σε ισχύ ορισμένες πρόνοιες του Obamacare κατόπιν της συνομιλίας που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα.

= ΗΠΑ... Υπό τον φόβο ότι η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει την καταπάτηση πολλών δικαιωμάτων τους, οι γυναίκες σχεδιάζουν να κατακλύσουν μαζικά τους δρόμους της Ουάσινγκτον την 21η Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του στην προεδρία.

= ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ... Αφήνοντας στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει καθαρά πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ «ενέχει τον κίνδυνο να διαταράξει τις διατλαντικές σχέσεις στα θεμέλια και τη δομή τους». Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι ο Τραμπ δεν γνωρίζει τίποτα για την Ευρώπη και τον κόσμο «και θα χαραμίσουμε δύο χρόνια μέχρι να του μάθουμε». Παράλληλα, τονίζει ότι οι δηλώσεις Τραμπ για την ασφάλεια και το ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν «ολέθριες συνέπειες».
= ΗΠΑ... Το «πάθος» των διαδηλωτών έπειτα από το νέο κύμα συγκεντρώσεων κατά της εκλογικής του νίκης εξήρε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις λίγες ώρες αφότου τους κατηγορούσε ότι είναι «επαγγελματίες διαδηλωτές» που υποκινούνται από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό που συμβαίνει είναι «πολύ άδικο»... Ο Τραμπ ενημέρωσε, επίσης μέσω Twitter, ότι έχει «φορτωμένη μέρα» στη Νέα Υόρκη προετοιμάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Νέες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο.

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να αγνοήσει τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία και το Χαλέπι όταν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ίδια διαμηνύει στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ ότι χωρίς τη ρήτρα συλλογικής άμυνας το ΝΑΤΟ είναι «νεκρό», ενώ αναγνωρίζει πως με τη νίκη Τραμπ Γερμανία και η Ευρώπη είναι πιθανό να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την άμυνά τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ... Ποσοστό άνω του 44% της «Σουρωτής» εξασφάλισε ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη και πλέον δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αλλαγή σελίδας στην ιστορική εταιρεία.

= ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ... Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων τάχθηκε η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως οι θεσμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό.

= ΟΜΠΑΜΑ...Με μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού αναμένεται να ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα φτάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.


= ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ... Διευκρινίσεις για χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου, μετά την ισχύ του νέου νόμου, παρέχει εγκύκλιος. Βάσει αυτής στις περιπτώσεις αιτήσεων συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου (ασφαλισμένου ή συνταξιούχου), μέχρι να εκδοθεί από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου (ή η προσωρινή σύνταξη), χορηγείται ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης. 

= ΑΓΓΛΙΑ... Ένα «σκληρό Brexit» είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΜΟΥΝΤΙΑΛ... Πάνω από 40 χρόνια (Μάιος 1975) είχε να κριθεί με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ ένα βρετανικό ντέρμπι μεταξύ Αγγλίας και Σκοτίας. Αυτή η παράδοση έσπασε με τα «Τρία Λιοντάρια» να επικρατούν εύκολα 3-0 στο Wembley και να παραμένουν στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018. Στο Παρίσι η Γαλλία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 54΄ εναντίον της Σουηδίας, όμως μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχε ανατρέψει την κατάσταση.

= ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ... Ο Τάσος Μπακασέτας προστέθηκε στον «κύκλο των χαμένων διεθνών» για τον αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά τους Κώστα Μανωλά και Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δεν συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής, λόγω ενόχλησης στον προσαγωγό και όπως είναι φυσικό δεν θα συνδράμει την προσπάθεια των συμπαικτών του, αφού δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε ήδη όταν ενσωματώθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την περασμένη Δευτέρα.

= ΠΑΟ... Μεταγραφή που εάν ολοκληρωθεί μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο επιχειρεί να κάνει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνούς αμυντικού μέσου, Φελίπε Μέλο. Παίκτης με μεγάλες παραστάσεις στην Ευρώπη είναι ο αμυντικός μέσος της Ίντερ. Την υπόθεση του 33χρονου Βραζιλιάνου άσου έχει αναλάβει προσωπικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τη βοήθεια, όμως και του Αντρέα Στραματσόνι.

= ΠΑΟΚ... Στην απόφαση να πωληθεί, αν βρεθεί κατάλληλο τίμημα ο Στέφανος -Κλάους- Αθανασιάδης, προσανατολίζονται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όχι τόσο λόγω της πτωτικής αγωνιστικής παρουσίας του διεθνή φορ, όσο για το γεγονός πως εξ αιτίας αυτής της πτώσης έχει δημιουργηθεί μια διάσταση στον κόσμο με συχνό φαινόμενο τις αποδοκιμασίες και τα αρνητικά σχόλια μερίδας των φιλάθλων της ομάδας προς το πρόσωπο του.

= ΒΡΕΤΑΝΙΑ... Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε έρευνα στην καταγγελία για δωροδοκία, ύστερα από την επανεξέταση της έρευνας εφημερίδας στις υποψίες για διαφθορά στο ποδόσφαιρο τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: