Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 11/11/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΕΝΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...  Στα 314.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας που καλούνται να πληρώσουν η Μητρόπολη Δημητριάδος, οι ενορίες, τα μοναστήρια. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως από το σημαντικό αυτό ποσό, κυρίως πλήττονται οι ενορίες της περιφέρειας, όπως στη Μακρινίτσα, όπου η ενορία θα κληθεί να πληρώσει στην Εφορία μεταξύ 15.000-17.000 ευρώ. Υψηλό είναι το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν οι ναοί, τα μοναστήρια και η ίδια η Μητρόπολη Δημητριάδος στο Κράτος. Ο ΕΝΦΙΑ και η φορολογία για τα ενοίκια «πνίγουν» ιδίως του περιφερειακούς ναούς, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία σε σχέση με τους ναούς της πόλης. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ έρχεται σε μια περίοδο που οι ναοί έχουν περιορισμένα έσοδα λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας των πιστών να στηρίξουν οικονομικά τις εκκλησίες. Τα μεγάλα χρηματικά ποσά που πρέπει να καταβάλλουν οι ναοί έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους ιερείς που ξέρουν πως τα έσοδα είναι περιορισμένα και με αιματηρές θυσίες θα πρέπει να βρουν χρήματα για να είναι συνεπείς προς το Κράτος.


=ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...  Επιμένει στις καταγγελίες του για «παιχνίδι Μπέου» στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ο πρώην πρόεδρος Άγγελος Αγραφιώτης και καλεί τον διάδοχό του Κώστα Θεοδώρου να μην εκτίθεται με δηλώσεις που αποδεικνύουν την παντελή άγνοιά του σε θέματα διοίκησης. Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τη νέα διοίκηση, ο κ. Αγραφιώτης κάνει λόγο για νεόκοπους σωτήρες στους οποίους η κοινωνία γυρίζει την πλάτη, καθώς έχει καταλάβει τους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, επαναπρόσληψη απολυμένης επιμελήτριας, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για την κυρία που η σύζυγος Μπέου και ο κ. Γαλάτης ήθελαν εκβιαστικά να την επαναπροσλάβει», ενώ την ίδια ώρα αφήνουν απλήρωτη την έγκυο γραμματέα και την παιδαγωγό του Ιδρύματος που βρίσκεται σε επίσχεση. Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις δηλώσεις Θεοδώρου περί καταγραφής της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος, τονίζει ότι ο ίδιος του παρέδωσε βιβλίο με την καταγεγραμμένη κατάσταση των ακινήτων του ιδρύματος και αναρωτιέται «μήπως τελικά είναι ήδη έτοιμη η εταιρεία που θα αναλάβει «το έργο», μήπως το έχει «πράξει» κιόλας και απλά περιμένουν την ανάθεση, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις όπου εμπλέκεται η περίφημη πλέον «διοίκηση Μπέου».

=ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ...  Περισσότεροι από 9.500 δημότες προσφεύγουν μηνιαίως στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», σύμφωνα με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου, ενώ την ίδια ώρα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου ζητά τη στήριξη των συμπολιτών. Ο Δήμος Βόλου λειτουργεί το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο με στόχο τη στήριξη και συμπαράσταση συμπολιτών μας, που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, ιδιαίτερα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο διαθέτει τα προϊόντα που προσφέρουν οι διάφοροι σύλλογοι, οι εταιρίες, τα μάρκετ, οι επιχειρήσεις, οι συμπολίτες μας…όποιος μπορεί και θέλει να προσφέρει, σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ύστερα από αξιολόγηση και παραπομπή τους σ’ αυτό από την κοινωνική μας υπηρεσία, τη Δ/νση Πρόνοιας.

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Είκοσι χιλιάδες έντυπα, που κόστισαν 4.960 €, τύπωσε ο Δήμος Βόλου για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων στο Δήμο Βόλου.  Όπως αναφέρεται στην απόφαση του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γιώργου Βλιώρα, που αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια» εγκρίθηκε η ανάληψη πίστωσης ύψους 4.960 € για την εκτύπωση 20.000 εντύπων για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.  Επίσης, με σημερινή απόφαση, ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ενέκρινε την προµήθεια υλικών αντί του ποσού 4.935 € µε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ιπτάμενων φαναριών για τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων.

= ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΑ... Αναταραχή εξακολουθεί να παρατηρείται μεταξύ των πιστών, μια ημέρα μετά την απομάκρυνση από το παρεκκλήσι της Παναγίας Γορίτσας (Τρύπας) του πατρός Γεωργίου, με επίσημη αιτιολογία της Μητρόπολης Δημητριάδος, το γεγονός, ότι έπρεπε να καλυφθούν κενά ιερέων σε άλλες εκκλησίες, όπως στην Ευαγγελίστρια της Άνω Γατζέας, όπου πλέον καλείται να λειτουργεί κάθε Κυριακή. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της απομάκρυνσης, που σύμφωνα με όσα λέγονταν ανεπίσημα σε εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και ομάδες ενοριτών, έγινε γιατί ο συγκεκριμένος ιερέας δεν «συμβάδιζε» με την πρέπουσα εικόνα της εκκλησίας, ξέσπασε αναταραχή, μιας και ο ίδιος από την έως τώρα δράση του, είχε καταφέρει να φέρει κοντά του και στην εκκλησία, πλήθος πιστών, ακόμη και όσων μέχρι και πρότινος αρνούνταν για τους δικούς τους λόγους, να περάσουν το κατώφλι ενός ιερού Ναού!

= ΟΑΕΔ... Επίσκεψη στο Βόλο και στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Καθ. Μαρία Καραμεσίνη σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.    Η Διοικήτρια θα είναι ομιλήτρια σε ημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο “ΟΑΕΔ Στρατηγικός Εταίρος της Κοινωνίας”.  Ειδικότερα, σήμερα  Παρασκευή στις 9.30 πμ, η κ. Καραμεσίνη θα επισκεφθεί το ΚΠΑ2 Βόλου. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των άμεσων κι αμφίδρομων επαφών της Διοικήτριας με τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

= ΠΤΕΛΕΟΣ... Μετά από τον εντοπισμό νεκρών δελφινιών και χελωνών καρέτα – καρέτα  σε θαλάσσιες περιοχές του Πτελεού, τα παιδιά του Γυμνασίου Πτελεού αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν σε θέματα προστασίας και διαφύλαξης του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής τους και συγκεκριμένα με τον υδροβιότοπο της Λειχούρας.  Ήρθαν  σε επαφή με ψαράδες στο Αχίλλειο και στον Πτελεό, που τους ενημέρωσαν  με συνέντευξή τους για τον υδροβιότοπο αλλά και για προβλήματα που οι ίδιοι άμεσα αντιμετωπίζουν στην δουλειά τους. Παράλληλα  επισκέφτηκαν  το Μουσείο θαλάσσης στο Αχίλλειο, και ξεναγήθηκαν  από την υπεύθυνη του μουσείου. Γνώρισαν τα είδη της ζωής στη θάλασσα της περιοχής τους όπως όστρακα, ψάρια, μαλάκια κ.α.  και  θαύμασαν  την ποικιλομορφία και την ομορφιά τους.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Χθες το σχολικό συγκρότημα συμπλήρωσε σχεδόν μία εβδομάδα καταλήψεων. Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο Σκιάθου, επειδή όμως συστεγάζεται με το Λύκειο στο ίδιο κτίριο, οι σχολικές πόρτες παραμένουν κλειστές και για το λύκειο Οι μαθητές του λυκείου, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στις πολυήμερες καταλήψεις, στο σχολικό  συμβούλιο που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδαΜεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη σχολική οικογένεια του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Σκιάθου από… αλχημείες του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, που στην αγωνία του να καλύψει κενά εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο, που τελεί υπό κατάληψη διαμαρτυρόμενο για τις ελλείψεις καθηγητών, έκοψε ώρες καθηγητών από το Λύκειο, δημιουργώντας κενά μαθημάτων σε βασικά μαθήματα.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...  Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χθές Πέμπτη η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού, χωρίς πάντως να γνωρίζει κανείς αν θα γίνει κανονικά το προγραμματισμένο για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, καθώς τα εθνικά ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα  έχουν αναβληθεί επ' αόριστον, με απόφαση της ΕΠΟ.  Ο Ολυμπιακός το αύριο Σάββατο (12/11) θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια στις 18.00 στο Πανθεσσαλικό, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Παναγιώτη Ζώνα. Πάντως, η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του έμπειρου αμυντικού στην αγωνιστική δράση άρχισε, καθώς σε μία εβδομάδα θα μπορεί να λάβει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Εδώ και μέρες έχει ανεβάσει ρυθμούς και έχει ξεπεράσει το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε κοντά τρεις μήνες.

=ΕΠΣΘ... Πλήρη ανατροπή της απόφασης της Γ. Συνέλευσης του 2013 για την υποχρεωτική παρουσία «γιατρών» στα γήπεδα, είχαμε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ. Στο δεύτερο φλέγον ζήτημα, της αποπληρωμής οφειλών προς την ασφαλιστική εταιρία «LA VIE», έγινε μεγάλη συζήτηση για να βρεθούν τρόποι ανεύρεσης εσόδων, καθώς η ΕΠΣΘ κινδυνεύει να μείνει «άστεγη» λόγω κατάσχεσης των γραφείων της, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις είναι υπέρ της ασφαλιστικής εταιρίας, τελεσίδικες κι αμετάκλητες

= ΤΖΗΜΑΣ... «Είμαι αρσενικός και σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που έχω δώσει, ειδικά όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο τομέα των ακαδημιών. Η αργοπορία της ολοκλήρωσης είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Όλα θα γίνουν και όλα θα ολοκληρωθούν. Μετά το ματς με την Πύδνα στο Κίτρος έχουμε γίνει σοφότεροι. Εμείς όπως έχετε δει παίζουμε καθαρό ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε αυτά που είδαμε στο Κίτρος. Εμείς δεν πέφτουμε στο χορτάρι χωρίς λόγο, παίζουμε μέχρι το τέλος όπως το είδατε και στο ματς της Ιστιαίας. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και αυτή η διακοπή δεν μας βοηθάει. Ακόμα και αν κλείσουμε κάποιο φιλικό, έχει διαφορά με επίσημο ματς».

=ΜΠΕΟΣ...  Διακαή πόθο φαίνεται ότι αποτελεί για τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αχιλλέα Μπέο η δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας με έδρα την πόλη του Βόλου. Όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, εάν και εφόσον η δίκη για τα «στημένα» έχει θετική έκβαση και αθωωθεί, θα λάβει άμεσα πρωτοβουλία μαζί με άλλους ντόπιους και όχι μόνο επιχειρηματίες για να δημιουργηθεί ο “Volos FC” θέτοντας ως στόχο να φθάσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι γίνονται ήδη διεργασίες και ενδεχομένως να βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΤΖΟΚΕΡ... Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η κλήρωση της Πέμπτης στο Τζόκερ, ο οποίος, έπειτα από 15 διαδοχικά τζακ-ποτ, κερδίζει 13.824.348,52 ευρώ. Πάνω από 100.000 μοιράζονται οι εννιά τυχεροί με πέντε επιτυχίες.

= ΕΣΡ... Επιτεύχθηκε τελικά, στην 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων στη για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) το οποίο θα αναλάβει πλέον να αποκαταστήσει την νομιμότητα στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

= ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ 85 ΚΛΟΠΕΣ... Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατηγορείται ένας 45χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη στο Ίλιον και στον οποίο αποδίδονται τουλάχιστον 85 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και γραφεία στην περιοχή του Κολωνακίου.

= ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ... Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Cristian Charities – ΙΟCC εισήγαγε από τις ΗΠΑ και παρέδωσε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας υγειονομικό υλικό αξίας 922.777.60 δολαρίων.

= ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ... Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ενόψει των επικείμενων κινητοποιήσεων-διαδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

= Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ... Ο Α. Αγγλούπας που πλέον κρατείται προσωρινά στον Κορυδαλλού, στην απολογία του υποστήριξε ότι γνωρίζει μόνο δύο συγκατηγορουμένους του καθώς και ότι "τίποτα από όσα λένε οι μάρτυρες ότι εκλάπησαν από τα σπίτια τους δεν βρέθηκε στο δικό μου".  Αναφορικά δε με τα τρία αυτά ρολόγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ζήτησε από τη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της προέλευσής τους από τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής τους στην Ελλάδα "έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι κανένα από αυτά δεν είχε εκφύγει από την κυριότητα του ιδιοκτήτη τους, χωρίς τη συναίνεσή τους". Απολογούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε ήταν εγκληματίας: "Ουδέποτε έκανα παρέες με εγκληματίες παρέα στη ζωή μου. Προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, με αυστηρότητα και πολλή αγάπη". Ζήτησε δε από τους δικαστές να μην τον προφυλακίσουν, "διότι η δική μου ποιότητα και το λευκό μου ποινικό μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχνοτίζεται με κρατουμένους αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού"

ΚΟΣΜΟΣ

= ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ... Στόχος επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο έγινε το γερμανικό προξενείο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και περισσότερους από 60 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστάθηκε ομάδα διαχείρισης κρίσης.

= ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΑΜΠ... Η τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του δικτύου CBS εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Η δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ θα πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής τοπική ώρα (τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας).

= ΤΡΑΜΠ ΟΜΠΑΜΑ... Σε μια σκηνή που μοιάζει βγαλμένη από σενάριο σουρεαλιστικής ταινίας, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν χειραψία και «εγκάρδια» λόγια μπροστά στις κάμερες στο Οβάλ Γραφείο, με τον μεγιστάνα του Real Estate να δηλώνει πως ήταν «τιμή του» η συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο. Ο ίδιος ο Ομπάμα μίλησε για μία «εξαίρετη» συνάντηση επισημαίνοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιτύχει ο Τραμπ γιατί έτσι επιτυγχάνει η Αμερική. Οι διαφορές όμως είναι εδώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το ζεύγος Ομπάμα απέφυγε την παραδοσιακή κοινή φωτογραφία με τους επόμενους ενοίκους του Λευκού Οίκου...

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Ποινή ισόβιας κάθειρξης ζητούν οι εισαγγελικές αρχές για την συγγραφέα και αγωνίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων Ασλί Ερντογάν, η οποία βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» λόγω της συνεργασίας της με την φιλοκουρδική, αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ozgür Gündem. Ζητείται ποινή ισοβίων και για άλλους οκτώ συνεργάτες της εφημερίδας.

= ΗΠΑ... Νέος γύρος διαδηλώσεων έχει προγραμματιστεί σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μία ημέρα αφότου χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων φωνάζοντας «Not my President» μετά τη νίκη-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεντρώσεις σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βαλτιμόρη, Ουισκόνσιν και άλλες πόλεις. Σταθερά προκλητικός και διχαστικός, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και «λάτρης» του Τραμπ, λέει για τους διαδηλωτές ότι είναι μια «παρέα κακομαθημένων κλαψιάρηδων».

= ΡΩΣΙΑ... "Υπήρχαν επαφές"με μέλη του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα  φέρεται να δήλωσε ο Ριάμπκοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  Όταν ρωτήθηκαν αν οι επαφές αυτές θα ενταθούν τώρα, μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος υφυπουργός απάντησε: "Αυτές οι επαφές εργασίας και οι ακόλουθες ενέργειες για το ένα ή το άλλο ζήτημα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση και τα ερωτήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Όμως φυσικά θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά μετά τις εκλογές".  Η Χίλαρι Κλίντον είχε κατηγορήσει τον Τραμπ ότι είναι "μαριονέτα" του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ... Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει το ρήγμα ανάμεσα στο ΔΣ της Τράπεζας και το ΤΧΣ, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

= ΔΝΤ... Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δηλώνει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνει αν η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επιβλαβής για την παγκόσμια ανάπτυξη. Το ΔΝΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη στο Ταμείο και τους άλλους διεθνείς θεσμούς.

= ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ... Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης, το δεκάμηνο του έτους, στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση πρώτων δέκα μηνών έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν 162.927 νέες θέσεις εργασίας. Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορούν ελαστικές μορφές απασχόλησης, το 39,82% μερικής και το 14,40% εκ περιτροπής.

= ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ... Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν φέτος αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, άφησε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών. «Θα δούμε εάν θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στα τέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

= ΔΝΤ... Τα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδος μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση (conditionality) της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων, προκειμένου το ΔΝΤ να δεχθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, λέει ο Τζ.Ράις, «μαλακώνοντας» τη θέση του Ταμείου. Καλωσορίζει τη συζήτηση των προτάσεων για το χρέος στις 5 Δεκεμβρίου. Το Ταμείο επιμένει πάντως για μείωση των στόχων των πλεονασμάτων στο 1,5%, επανέλαβε.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ... Χωρίς τη συμμετοχή τριών διεθνών ξεκίνησε την Πέμπτη η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το ντέρμπι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Ο λόγος για τους Μανιάτη, Πέτσο και Μπακασέτα, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και οι οποίοι έχουν καταστήσει τη συμμετοχή τους αμφίβολη.

= ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ... Το μήνυμα ότι «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση», «μέχρι εδώ», έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, «υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού».

= ΜΠΙΚΑΣ... Πιέσεις να παραμείνει στη θέση του, σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, ακόμη και μετά τη φωτιά που προκλήθηκε στην οικία του (9/11), στην Ιερισσό Χαλκιδικής, δέχεται ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Μπίκας. Κάθετα αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο είναι ο ίδιος, τονίζοντας εμφατικά, στο στενό περιβάλλον του, πως έχει τελειώσει με το ποδόσφαιρο.

= ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ... Απόλυτα ικανοποιημένοι για την κλήση τους στην Εθνική ομάδα δήλωσαν οι Μανώλης Σιώπης και Γιώργος Κουτρουμπής, που έλαβαν σήμερα «προσκλητήριο» από τον Μίχαελ Σκίμπε για τον αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: