Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 5/10/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ... Μεγάλη κινητοποίηση χθές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και τα πυροσβεστικά κλιμάκια σε Αλμυρό και ΒΙ.ΠΕ. Έξι φωτιές σε μία ημέρα στη Μαγνησία. Μάχη με τις φλόγες σε Σέσκλο, Αλμυρό Ελευθεροχώρι, θέση Καραγκιόλ, έναντι του αεροδρομίου, Μικροθήβες. Κεφάλωση Αλμυρού... Από τις 20:30 φωτιά στην περιοχή Νεράιδα του Αλμυρού, σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες με ένα υδροφόρο όχημα ενώ ακόμα ένα όχημα της πυροσβεστικής αναμένεται στο σημείο.

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει το Ορφανοτροφείο Βόλου, καθώς  το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου  αναμένεται να αποφασίσει για την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των τριών μελών της ΦΑΒ στο δ.σ. του Ορφανοτροφείου από άλλα μέλη του Σωματείου τα οποία θα προκύψουν από τη Γ.Σ. Δηλαδή ζητείται η αντικατάσταση των Άγγελου Αγραφιώτη, Λιλής Τσιάντου και Κώστα Κάβουρα (ο τελευταίος έχει παραιτηθεί), από τρία άλλα μέλη της ΦΑΒ. Σε αναρτήσεις του στο διαδίκτο ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου κ. Άγγελους Αγραφιώτης, κάνει λόγο για προσπάθεια να «ρίξουν» τη διοίκησή του διότι αποκάλυψε υποθέσεις με οικονομικές ατασθαλίες στο ιδρυμα. Μάλιστα τους κατηγορεί ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτα τους τελευταίους επτά μήνες, από τότε δηλαδή που εκλέχθηκε η νέα διοίκηση.
= ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ...Μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά υπέβαλε χθές το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ο Γιώργος Καρεκλίδης, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο πρώτος κατά του ιδίου, του Αρχιμήδη Καρεκλίδη και της Αικατερίνης Καρεκλίδου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας. To δημοσίευμα αφορούσε στην αγοραπωλησία οικοπέδου ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού εν ενεργεία Δημοσίων υπαλλήλων, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Μουλάς, προς το Δήμο Βόλου. Επίσης ο κ. Καρεκλίδης υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά του ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας volosday.gr Στέφανου Καραβασίλη, καθώς και του δημοσιογράφου και διαχειριστή της εν λόγω ιστοσελίδας Μάνου Παναγιωτόπουλου για συκοφαντικό δημοσίευμα το οποίο έφερε «Κρύβεται από το αυτόφωρο ο ατρόμητος αγωνιστής Καρεκλίδης; – Φήμες λένε για «εξαφάνιση» του μεγάλου εκδότη.» Η πραγματικότητα είναι ότι με το που έλαβαν γνώση περί μήνυσης από την πλευρά του κ. Μουλά, οι κύριοι Αρχιμήδης και Γιώργος Καρεκλίδης παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.
= ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ TRT.... Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, αλλά και με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του), αφέθηκε ο 66χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγεώργης ιδιοκτήτης τής ''TRT'' ο οποίος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ολλανδικές Αρχές. Το ένταλμα αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης, για τα οποία κατηγορείται στην Ολλανδία.Ο δικηγόρος του τόνισε ότι ο εντολέας του δεν είχε λάβει ποτέ κλήση από τις ολλανδικές αρχές, καθώς οι όποιες κλήσεις στέλνονταν σε ανύπαρκτη διεύθυνση. Μάλιστα η νέα, μόνιμη διεύθυνσή του ήταν γνωστή στις ολλανδικές αρχές. Ο εφοπλιστής αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος σήμερα, Τετάρτη.
= ΑΝΩΣΗ... ΞεκΊνησαν οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" για τα ελληνικά προϊόντα: Θυμαρίσιο Μέλι, Όσπρια, Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Αυγά Χωριάτικα, Μήλα και Φυσικά Καθαριστικά ΒΙΟ.ΜΕ. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
= ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ... Ελέγχους στο κέντρο του Βόλου για την εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενο από υπαλλήλους των τμημάτων Πολεοδομίας και Προσόδων και δημοτικούς αστυνομικούς ενώ το κλιμάκιο συνόδευσε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου καθώς και μέλη της δημοτικής αρχής. Υπενθυμίζεται πως, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Βόλου είχε ανακοινώσει πως η περίοδος χάριτος έληξε για τους καταστηματάρχες και πλέον πρέπει να συμμορφωθούν με τα όσα ορίζει η κανονιστική ενώ μάλιστα είχε διανεμηθεί και σχετική ενημερωτική επιστολή σε όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.

= ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ... Στήν στοά Ματσάγγου υπάρχει ένας μεγάλος σωρός από μπάζα. Κάποιοι περίοικοι πού προφανώς τούς ενοχλούν τοποθέτησαν μία μεγάλη ταμπέλα πού γράφει τά μπάζα είναι τής ΔΕΥΑΜΒ... Αν βέβαια ή ταμπέλα είναι έργο κάποιων σκουπιδιών ή μπαχαλάκηδων τότε Απόστολε απάνω τους μήν μάς πάρουν τόν αέρα....

= ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΒΟΛΟΥ....Ρατσιστικός λίβελος από εκπαιδευτικό εναντίον μαθητών παραρτήματος σχολείου σε φυλακές του Βόλου, έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα στην εκπαιδευτική οικογένεια του νομού. Εκπαιδευτικός που διδάσκει στο σχολείο και σε έγκλειστους μαθητές καταφέρθηκε με συκοφαντικά σχόλια εναντίον τους μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. Την ίδια ώρα που η εκπαίδευση των ανηλίκων κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού θεωρείται αναγκαία και η εκπαιδευτική οικογένεια δίνει μάχη για να δείξει μέσα από την παιδεία έναν άλλο δρόμο σε έγκλειστους, ένας εκπαιδευτικός καταφέρεται με ρατσιστικά σχόλια εναντίον μαθητών του
= ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Απλήρωτο παραμένει το προσωπικό του Γηροκομείου Βόλου για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο και το επίδομα αδείας, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλος Πάνος, το ΙΚΑ προχώρησε στην κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών. Μετά την εξέλιξη αυτή για σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκέντρωση του προσωπικού για να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργήθηκε.
= ΑΛΜΥΡΟΣ... Οδηγούσε νταλίκα με ρυμουλκούμενη καρότσα και ήταν τύφλα στο μεθύσι. Οδηγοί στην ΠΑΘΕ στο ύψος της Σούρπης ειδοποίησαν χθες τα ξημερώματα την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων να επέμβει καθώς ο οδηγός όπως τον χαρακτήρισαν ήταν επικίνδυνος. Αμεσα έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο και ακινητοποίησαν τον οδηγό. Οπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 36χρονο Βούλγαρο ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του μετά από παράδοση εμπορεύματος, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου
= ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ... Ενας μήνας συμπληρώθηκε από το βράδυ της εξαφάνισης του Γιώργου Καραμιχαηλίδη από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου. Η μητέρα του 30χρονου Θεσσαλονικιού αγνοούμενου Ματούλα Κουτρώτσιου είπε....  «Δεν πιστεύω ότι συμβαίνει σε εμένα αυτό και στο Γιώργο. Νομίζω ότι είναι στις Βρυξέλλες και ότι κάποια στιγμή θα τηλεφωνήσει. Εχω την εντύπωση ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δω. Θα μου πει, ήρθα ρε μάνα, τι νόμιζες ότι δεν θα έρθω.. Θέλω να βρω το παιδί μου, να είναι καλά. Τόσο καιρό δεν εντοπίστηκε πουθενά ούτε στη θάλασσα, ούτε στη στεριά. Κρατάω μία ελπίδα ότι είναι ζωντανό. Θέλω να γυρίσει... ».
=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.... Στην επίσημη ανακοίνωση απόκτησης του Γιάννη Βέργου προχώρησε η διοίκηση ποδοσφαίρου της Νίκης. Ο Γιάννης Βέργος υπήρξε και την περασμένη σεζόν παίκτης της ομάδας μας. Γεννήθηκε στις 4/10/1987, αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Βέροια, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ρήγα Φεραίο, Πύρασο, Φιλιππιάδα και Βατανιακό. 
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.... Ανακοίνωση με αποδέκτη τον κόσμο  του Ολυμπιακού Βόλου εξέδωσε η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος.''Η πορεία μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας συνεχίζεται. Αυτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις 16:00, η ομάδας μας υποδέχεται την Αμβρακία Κωστακιών στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής. Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο, να βρεθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και να χειροκροτήσει την ομάδα μας. Την Κυριακή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανθεσσσαλικό!  Όλοι δίπλα στην ομάδα μας!  Όλοι δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου!"

ΕΛΛΑΔΑ

= ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΝΤ ΔΙΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΥΣΗ...Αλλαγή κλίματος στην οικονομία φέρνουν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, τα οποία συνδυάζονται με τη δημοσιοποίηση αισιόδοξων εκτιμήσεων από το ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: 19,3% πάνω από το στόχο τα δημόσια έσοδα τον Σεπτέμβριο, υπέρβαση στόχου κατά 1,06 δισ. ευρώ στο 9μηνο, διασφαλισμένη ήδη η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,5% του ΑΕΠ. Οι επιδόσεις αυτές δίνουν στην κυβέρνηση ισχυρά όπλα για να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, απαιτώντας την τήρηση των συμπεφωνημένων για ελάφρυνση χρέους. Παράλληλα, η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων και οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ (για ανάπτυξη μεγαλύτερη αυτής που προβλέπει το ΥΠΟΙΚ), εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων – με φυσικό επακόλουθο την επιτάχυνση εισροής επενδυτικών κεφαλαίων. Αμεσες θα είναι οι θετικές επιπτώσεις και στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς διαψεύδονται οι καταστροφολογικές προβλέψεις που αποτέλεσαν βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης στην πολεμική της κατά της κυβέρνησης

= OLYMPIK AIR... Ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air θα υπάρξουν και την Τετάρτη, λόγω της απεργίας που πραγματοποιεί έως και το Σάββατο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

= ΠΡOAΠAITOYMENA... Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

= ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ... Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016».

= ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ...«Με αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, συντηρεί και ανατροφοδοτεί μια στείρα πόλωση με διχαστικό αντίκτυπο που τρώει τα σωθικά της κοινωνίας», επισημαίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

= ΤΥΡΝΑΒΟΣ... Για αρπαγή ενός εξάχρονου κοριτσιού συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ένα ζευγάρι σε οικισμό Ρομά στον Τύρναβο Λάρισας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 42χρονος και 41χρονη που συμβιώνουν κατακρατούσαν στο σπίτι τους το κοριτσάκι, χωρίς αυτό να είναι βιολογικό τέκνο τους.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Φωνάζοντας «όλοι μαζί εναντίον του φασισμού» και σηκώνοντας πλακάτ που έγραφαν «δεν θα αναγκάσετε ποτέ τον ελεύθερο Τύπο να σωπάσει» πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλοντας το κλείσιμο από το καθεστώς Ερντογάν του δικτύου IMCTV, ενός εκ των μεγαλύτερων φιλοκουρδικών τηλεοπτικών σταθμών. Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εισβάλει νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του δικτύου σε ώρα ζωντανής μετάδοσης σφραγίζοντας τα στούντιο. Φωτορεπορτάζ

= ΗΠΑ... Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 800 εκατ. δολάρια σε ένα έτος και ανέρχεται πλέον σε 3,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. O Τραμπ χάνει 35 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 156η θέση. Στην κορυφή και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς. Το Forbes προτάσσει φέτος τους επιχειρηματίες που έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, τονίζοντας: «Άνω του 10% των 400 του Forbes είναι μετανάστες, 14 εξ αυτών είναι πλουσιότεροι του Τραμπ». Οι Ελληνοαμερικανοί στη λίστα.

= ΙΡΑΚ... Γρήγορη «νίκη» απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπόσχεται ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι στους κατοίκους της Μοσούλης με ραδιοφωνικό διάγγελμά του. Οι ιρακινές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής πότε θα ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στα χέρια της ISIS. Ωστόσο, πολλές δυτικές πηγές πρόσφατα έκαναν λόγο για τον Οκτώβριο.

= ΡΩΣΙΑ... Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει να πολεμά την «τρομοκρατία» στην Συρία ή να εγκαταλείψει την παροχή στήριξης στον κυβερνητικό στρατό παρά την άρνηση των ΗΠΑ να συνεχίσουν τον διμερή διάλογο για την επίλυση της συριακής κρίσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την επομένη της αναστολής εκ μέρους της Ουάσινγκτον των συνομιλιών με τη Μόσχα.

= ΡΩΣΙΑ... Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανέπτυξε συστήματα αεράμυνας S-300 στη ναυτική βάση που διαθέτει στην Ταρτούς της Συρίας. Στόχος είναι «η ασφάλεια της ναυτικής βάσης», λέει η Μόσχα και θεωρεί απορίας άξιον γιατί η ανάπτυξη των συστημάτων «έχει προκαλέσει τόση ανησυχία μεταξύ των δυτικών εταίρων» της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΔΑΝΕΙΑ...Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τον μηχανισμό εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων, ο οποίος θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα χρέη προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες πιστωτές, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι επενδυτές να καταθέτουν αιτήσεις για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο.

= ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ... Tην πεποίθηση ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για το πώς θα γίνει το χρέος βιώσιμο» και στο τέλος του έτους θα υπάρξει λύση ώστε να δημιουργηθεί 'καθαρός διάδρομος'» για την προσέλκυση επενδύσεων, εξέφρασε ο Ευ.Τσακαλώτος. Υπερθεματίζοντας για τη σημασία οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν άμεσα -και να μην περάσει η γραμμή Βερολίνου- είπε χαρακτηριστικά πως εάν «κλωτσήσουν τον τενεκέ για δύο χρόνια πιο κάτω» τότε και οι επενδυτές θα περιμένουν. Η αναφορά στο ευρωπαϊκό χρέος που παρεξηγήθηκε...

= ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ... Μπορούμε να υπολογίζουμε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα τελειώσει σύντομα, ο διάβολος όμως κρύβεται συχνά στις λεπτομέρειες, δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «ορισμένα υπουργεία δεν προχωρούν όπως πρέπει». Ο επίτροπος έθεσε χρονοδιάγραμμα και για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, στέλνοντας μήνυμα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

= ΕΠΙΤΟΚΙΑ... Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει το επιτόκιά της σε χαμηλά επίπεδα έως ότου πετύχει το στόχο της για τον πληθωρισμό, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος της, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι θέμα της ΕΚΤ η αύξηση των ισχνών τραπεζικών κερδών.

= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ... Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τρίτης, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 580 μονάδων. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Πειραιώς, της Εθνικής, των ΕΛΠΕ, της Μυτιληναίος και της Τιτάν. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε κοντά στα υψηλά της ημέρας, στις 579,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,66%.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ... Η ΕΠΟ γνωστοποίησε στις ομάδες το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στη β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως συμφωνήθηκε με τον OTE TV που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η παρούσα φάση της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου και η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στο τριήμερο 25-27/10.

= ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ... Έκαναν σεξιστικά σχόλια και το... πλήρωσαν, Πώς ακριβώς; Με το να κάνουν προπόνηση με γυναικεία ομάδα! Δύο παίκτες της Σπάρτα Πράγας στάλθηκαν να γυμνάζονται με τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου καθώς όπως αναφέρθηκε προχώρησαν σε σχόλια σεξιστικού περιεχομένου εναντίον γυναίκας διαιτητή. Ο 24χρονος γκολκίπερ, Τόμας Κιούμπεκ, είπε «οι γυναίκες ανήκουν στον φούρνο», με αφορμή το λάθος της βοηθού, Λούτσιε Ρατάγιοβα, να μην υποδείξει οφσάιντ σε αντίπαλο στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στη Σπάρτα και στην Μπρνο (3-3).

= ΗΡΑΚΛΗΣ... Aπό 4 έως 6 εβδομάδες υπολογίζεται ο χρόνος απουσίας του Εμάνουελ Περόνε από την αγωνιστική δράση αφού το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης του Ηρακλή, ανέδειξε θλάση βαριάς μορφής στον δικέφαλο μηριαίο.

= ΑΕΚ... Ο Τιμούρ Κετσπάγια παραμένει στον πάγκο της ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Κι είναι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι πάρθηκε η απόφαση να μην αξιοποιηθεί το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για την εύρεση νέου προπονητή, αλλά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Γεωργιανό.

= ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ.... Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 17η έκδοση του ετήσιου δείπνου που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διοργανώνει, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την UNICEF. Ένα δείπνο, παρουσία των Μουρίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Ρούνεϊ και Πογκμπά. Θα γίνει στο Old Trafford και στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ του περασμένου έτους, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 230.000 λίρες για τη UNICEF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: