Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 27/9/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
= ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ... Στην εκμίσθωση ακινήτου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Γκλαβάνη, Μαρδοκορδάτου, 28ης Οκτωβρίου και Δημητριάδος, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Βόλου με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο χώρος, αφού διαμορφωθεί κατάλληλα, θα διατεθεί για δωρεάν στάθμευση στους πολίτες του Βόλου, με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στον κεντρικό ιστό της πόλης. Η διάρκεια μίσθωσης του χώρου δεν θα ξεπεράσει τα δύο χρόνια

= ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ...Για τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στο Ορφανοτροφείο Βόλου προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιδρύματος Άγγελος Αγραφιώτης με επιστολή του προς το Δήμος Βόλου που αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή. Ο κ. Αγγραφιώτης επισημαίνει συγκεκριμένα ότι εάν δε βρεθεί λύση με ιδιωτική ή Δημοτική πρωτοβουλία, για την εξάλειψη των οφειλών του ιδρύματος, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν το ποσό των 285.000€, ενδεχόμενα το ίδρυμα να οδηγηθεί ακόμη και σε διακοπή της λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τη δημοτική αρχή σε συνάντηση, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα πάντα που αφορούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου, και να συνδράμει στην προσπάθεια διάσωσης του ιδρύματος.
= Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ... Μόνη της θα κάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου τον απολογισμό του έργου της, καθώς οι παρατάξεις των μειοψηφιών και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι εμφανίστηκαν αρνητικοί στο θέμα που αφορούσε τον καθορισμό χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και προγραμματίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου στο «Αχίλλειον». Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε να γίνει ο απολογισμός στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ή εκδηλώσεων, ενώ και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, δήλωσε ότι ο φυσικός χώρος των δημοτικών συμβουλίων είναι η αίθουσα των συνεδριάσεων και όποιος θέλει μπορεί να παραστεί και να παρακολουθήσει. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, έκανε λόγο για φιέστα και όπως είπε «τέτοιου είδους απολογισμό δεν χρειάζεται το Δ.Σ. και δε θα συμμετέχουμε». Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» και η παράταξη «Δύναμη Βόλου» ψήφισαν λευκό και οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνητικά.
= Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΣΩΡΟ... Στα όρια της νομιμότητας, όπως δήλωσε άλλωστε σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι η πρόβλεψη ποσού 100.000 ευρώ στον κωδικό 10.7112.101, για την αγορά οικοπέδου στον Άγιο Στέφανο, που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιώργος Μουλάς. Η απόφαση που λήφθηκε ξεσήκωσε αντιδράσεις από τις παρατάξεις των μειοψηφιών, ενώ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς (που απείχε της συζήτησης) τόνισε ότι υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι ιδιώτες στους οποίους μπορεί να πωληθεί αντί 250.000 €.  Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε προς έγκριση αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου μεταξύ άλλων, για την συγκεκριμένη αγορά είχε δεσμευτεί κονδύλι ύψους 100.000 €.
= ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...Ένα σημαντικό διήμερο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 27 και αύριο 28 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας), με αφορμή, ένα συνέδριο το οποίο θα επιχειρήσει μια συγκριτική προσέγγιση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας. Η διεξαγωγή του συνεδρίου, αποκτά ιδιαίτερη δυναμική και αξία, καθώς πέραν των σημαντικών εκπροσώπων της Ευαγγελικής, Καθολικής και Ορθόδοξης εκκλησιών, θα βρεθούν και θα μιλήσουν ο Γερμανός Πρέσβης Δρ Πέτερ Σόοφ, γερμανοί και Έλληνες δημοσιογράφοι, όπως ο Bernhard Remmers και ο Τάσος Τέλογλου, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Πρόκειται για από κοινού διοργάνωση της Ακαδημίας του Βόλου με την ιστορική Καθολική Ακαδημία της Βαυαρίας, μια από τις σημαντικότερες του γερμανόφωνου χώρου
= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Ανακοίνωση για το έργο τηλε-ελέγχου του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, εκδόθηκε από τον Δήμο Βόλου, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίζεται ο ορυμαγδός των κατασκευασμένων ψευδών δημοσιευμάτων, με την απαράδεκτη στόχευση να υπονομευτεί η διεκδίκηση της ολοκληρωμένης χρηματοδότησης ενός έργου ζωής, όπως αυτό του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης Βόλου και Νέας Ιωνίας.. Ενορχηστρωτής και εκτελεστές είναι γνωστοί και θα λογοδοτήσουν, για την προδοτική τους στάση, απέναντι στην κοινωνία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που απένταξαν ένα μεγάλο τμήμα του έργου (περί τα 4,7 εκατομ. Ευρώ, από το σύνολο των 13,5) για να «παίξουν» τα δικά τους παιχνίδια   ΔΣΒ...Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, από τον οποίο ο δήμος Βόλου ζήτησε βοήθεια και στήριξη για να το έργο της τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο δεν είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση, επισημαίνει σε απάντησή του, πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να σταματήσει τη δαιμονοποίηση Αρχών και την κατασκευή εχθρών της πόλης, καθώς είναι βέβαιο ότι όλα αυτά τα οποία πράττει θα φέρουν τα αντίθετα από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα
= ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ...Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ.Καρτάλη και Ανθ. Γαζή) στις 8 μ.μ. με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των Νομικών, συνδιοργανώνουν η Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Η εκδήλωσης, θα έχει ως αντικείμενο την συνταγματική αναθεώρηση... 
=ΑΛΜΥΡΟΣ...  Σημαντικοί ομιλητές συμμετέχουν στο Ε’ Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών που διοργανώνουν ο Δήμος Αλμυρού και η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς» στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Αλμυρού.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινούν στις 10 το πρωί οι εργασίες του συνεδρίου.
= ΣΚΙΑΘΟΣ...  Αιφνίδια πέθανε σήμερα το πρωί ένας 49χρονος, σερβιτόρος, κάτοικος εν ζωή Σκιάθου, την ώρα που εργάζονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί. Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο πάτωμα.  Αμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από την Αστυνομία έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Χαλάρωμα έκαναν σήμερα όσοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Τηλυκράτη, ενώ οι υπόλοιποι έδωσαν φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Αγία Άννα, η οποία προετοιμάζεται για να λάβει μέρος  στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΘ.  Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη στο βοηθητικό του ΕΑΚ, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 4-0, βάζοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Βαγγέλης Αγγελής, ενώ ο Αλέκος Αναστασίου πέτυχε το δεύτερο τέρμα των «ερυθρολεύκων». Στο β' μέρος ο Ανδρέας Κόκας έγραψε το 3-0, για να κλείσει το σκορ ο Αναστασίου.
= 36η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ... Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας του πρωταθλήματος αναβάσεων της 36ης Ανάβασης Πορταριάς, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου. Χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατέκλισαν κάθε πλαγιά της διαδρομής και απόλαυσαν μοναδικό θέαμα που πρόσφεραν οι 96 συμμετέχοντες στον αγώνα.
= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στη "Θεσσαλία TV", ο κ. Τζήμας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Λεωνίδα Μπίλη από τον πάγκο της Νίκης Βόλου. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου πήρε αυτή την απόφαση, όχι για την ήττα στο Βελεστίνο, αλλά γιατί ο τεχνικός ανακατεύτηκε στα διοικητικά, όπως δήλωσε στον Σπύρο Μπαξεβάνο. Ο προπονητής που αναλαμβάνει και πάλι την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου, είναι ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος ανακοίνωθηκε στην ίδια συνέντευξη. Μάλιστα, ο κ. Τζήμας τόνισε αυτή την κίνηση την είχε αποφασίσει εδώ και δύο εβδομάδες!

ΕΛΛΑΔΑ

= ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ... Πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία της ανανεωμένης ιστοσελίδας www.livewithoutbullying.com του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό». Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENABLE”.

= ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ...Ανοικτή πρόκληση για διάλογο και συμπόρευση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τις δυνάμεις, τις πολιτικές κινήσεις και τις προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη θέση του ακροατηρίου βρισκόταν ο Φώτης Κουβέλης.

= ΑΠΕΛΑΣΗ ΓΑΛΛΟΥ... Τον δρόμο της απέλασης από την Ελλάδα παίρνει 49χρονος Γάλλος που θεωρείται από τις Αρχές της χώρας του ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές. Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη σύλληψή του ο 49χρονος φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

= ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ...«Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση» δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Γ.Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

= ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ... Να μη δεχτούν προσφυγόπουλα στο σχολείο τους αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, θυμίζοντας την περίπτωση του Ωραιόκαστρου. Η απόφαση αυτή οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του Συλλόγου, Βάνα Δημητριάδου, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε απειλές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ... Χωρίς υπερβολή, δεν έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια κανένα τηλεοπτικό πολιτικό γεγονός που να συναγωνίζεται σε ενδιαφέρον τη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ: Στο πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ δοκιμάζεται η υποψηφιότητα μίας πολιτικού του «σκληρού κατεστημένου» της Ουάσινγκτον απέναντι σε έναν οδοστρωτήρα που έχει χτίσει την προεκλογική του εκστρατεία πάνω σε εμπρηστικές δηλώσεις και δεν έχει πείσει τους πάντες για την προθυμία του να μιλήσει με συνεκτική επιχειρηματολογία.

= ΙΤΑΛΙΑ... Έπειτα από διαφωνίες ακόμη και για την ημερομηνία του ιταλικού δημοψήφισματος που θα κρίνει τις συνταγματικές αλλαγές της κυβέρνησης Ρέντσι, η Ρώμη επέλεξε την 4η Δεκεμβρίου ως ημέρα στησίματος της κάλπης. Στην κορυφή των συνταγματικών αλλαγών βρίσκεται η αλλαγή στη σχέση μεταξύ Βουλής και Γερουσίας, ώστε να διευκολυνθεί η κυβερνησιμότητα της χώρας, και ήταν το μεγάλο στοίχημα του Ρέντσι -που είχε συνδέσει την πολιτική του επιβίωση με το δημοψήφισμα, αν και όχι απαραίτητα εκείνη της κυβέρνησης.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Μετά το άσχημο αποτέλεσμα στις περιφερειακές κάλπες σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων, και ενώ η Μαδρίτη παραμένει σε πολιτικό αδιέξοδο, ο αρχηγός του σοσιαλιστικού PSOE Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε πως θα ανοίξει «κούρσα ηγεσίας» στο κόμμα, ως πρόκληση απέναντι στους εσωκομματικούς του επικριτές για την αρνητική του στάση απέναντι στον Ραχόι. «Το κόμμα πρέπει να μιλάει με μία φωνή» είπε ο Σάντσεθ, λέγοντας πως η εσωκομματική διαδικασία θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου.

= ΤΕΞΑΣ... Άνδρας άνοιξε πυρ κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Χιούστον του Τέξας, τραυματίζοντας εννέα άτομα. Ο δράστης είναι νεκρός, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθηκες θανάτου, και δεν φάινεται να είχε συνεργούς. Αναφορές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δικηγόρο, για τον οποίο εξετάζεται εάν βρισκόταν σε διένεξη με την εταιρεία του.

= ΓΑΛΛΙΑ...Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών άνοιξε πυρ εναντίον δύο άτομων σε σουπερμάρκετ δυτικά του Παρισιού, στο Πορ Μαρλί (του Υβελίν), τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Ο δράστης στη συνέχεια αποχώρησε και κατέφυγε στο σπίτι του, όπου στη συνέχεια έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ... Η θεσμοθέτηση ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου έργων και ενιαίου συστήματος παρακολούθησης έργων, με την καταγραφή όλων των εμπλεκόμενων νομικών και φυσικών προσώπων είναι ο στόχος σχεδίου νόμου που θέτει σε διαβούλευση μέχρι τις 17 Οκτωβρίου το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

= ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ... Τίποτα δεν εμποδίζει την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δήλωσε στην Handelsblatt ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο» τόνισε.

= ΤΟΥΡΚΙΑ... Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody's μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.

= ΓΣΕΕ... Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας εκφράζει η ΓΣΕΕ. Είναι αδιανόητο να «ξεπουλιούνται» επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών και να υποθηκεύεται με αυτόν τον τρόπο το μέλλον της χώρας και κατ' επέκταση η πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες, τονίζει, στηρίζοντας απόλυτα τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και στους οργανισμούς.

= ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ... Θωρακίζεται περαιτέρω η Τράπεζα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Σήμερα, Παρασκευή, συνεδρίασε η Επιτροπή για την Αποτροπή και Διαχείριση Κυβερνοεπιθέσεων στον Τραπεζικό Χώρο για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας στην αποτροπή και επιτυχή διαχείριση των σχετικών περιστατικών ασφαλείας στις ελληνικές τράπεζες. Η Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση των δράσεών της.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΙΤΑΛΙΑ... Η Αταλάντα πέρασε με νίκη από το «Αντριάτικο» απέναντι στην Κροτόνε, επικρατώντας της ουραγού της Serie A με 3-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο στην Πεσκάρα, προηγούμενη 3-0 με απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι. Ένα γκολ του Φεντερίκο Μελκιόρι στο 88ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην Κάλιαρι με 2-1 απέναντι στη Σαμπντόρια στο «Σαντ Ελία» της Σαρδηνίας.

= ΑΓΓΛΙΑ... Η Μπέρνλι σημείωσε τη δεύτερη εφετινή νίκη της στην Premier League, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Γουότφορντ στο «Turf Moor» στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στην Αγγλία. Οι «κλάρετς» σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και με το τρίποντο ανέβηκαν στους επτά βαθμούς, φτάνοντας στην κατάταξη την αποψινή αντίπαλό τους.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Η Αλαβές εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του «Mendizorroza» για να φτάσει στη νίκη με 3-1 απέναντι στην ουραγό Γρανάδα, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στην ισπανική Λίγκα. Ύστερα από ένα ισόπαλο ημίχρονο η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο επέβαλε το παιχνίδι της στο δεύτερο 45λεπτο και κατάκτησε τρεις σημαντικούς βαθμούς που την έστειλαν στη δεύτερη θέση, σε αντίθεση με τους Ανδαλουσιάνους που μοιράζονται την τελευταία θέση με την Οσασούνα.

= ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ... Ο Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε τη Δευτέρα ότι υπήρξε ρήξη στις σχέσεις του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν ο Πορτογάλος επιθετικός φάνηκε να αντιδρά έντονα τη στιγμή της αντικατάστασής του στο ισόπαλο ματς (2-2) του Σαββάτου κόντρα στη Λας Πάλμας.

= ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0... Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται σπάνια, και η ΑΕΚ έδειξε αδυναμία να την εκμεταλλευτεί. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να βρεθεί μόνη επικεφαλής της Super League μετά από τρεις αγώνες. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μοναδική στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκυρία, κατά την οποία έμειναν χωρίς γκολ την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ! 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: