Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 18/9/2016

ΑΛΥΚΕΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ

= ΣΚΙΑΘΟΣ... ..Στη Σκιάθο μεταφέρεται από 26 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2016, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 περιοχές της Ελλάδας, την τριετία 2014-2017, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF). Πέρα από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει πληροφόρηση στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας με διαφορετικό, βιωματικό, σύγχρονο τρόπο ώστε να εμπνεύσει τα παιδιά στην περιφέρεια της χώρας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.


= ΔΕΥΑΜΒ... Σχετικά με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, «για την τοποθέτηση νέων υδρομέτρων και σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης των ακινήτων στις Τοπικές Κοινότητες Πορταριάς Μακρινίτσας (συμπεριλαμβανομένης της συνοικίας Κουκουράβας), Άλλης Μεριάς, Σταγιατών, Κατηχωρίου και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, το κόστος σύνδεσης για λόγους κοινωνικούς, με δεδομένη την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μπορεί να καταβληθεί με διακανονισμό που να φθάνει έως και 12 δόσεις»

= 42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ... .Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καθώς ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή που ολοκληρώθηκε σήμερα . Ο κ. Πρωτούλης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν κατάργησε κανένα αντεργατικό – αντιλαϊκό νόμο και πρόσθεσε νέα βάρη στον ελληνικό λαό. Παράλληλα ανέφερε το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε και τώρα στήνεται το νέο παραμύθι, «της δίκαιης ανάπτυξης».

= ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... «Οδηγία» στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να κάνουν οικονομία στα φάρμακα που δίνουν σε νοσηλευόμενους, διότι ήταν αυξημένες οι δαπάνες το προηγούμενο οκτάμηνο, εστάλη προ ημερών, με έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους γιατρούς..... Ο Νίκος Χαυτούρας πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, δήλωσε ότι οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και ως παράδειγμα έφερε την Ορθοπεδική Κλινική, που ενώ δεχόταν 30-40 ασθενείς καθημερινά, πλέον πηγαίνουν ακόμη 100, λόγω άπορων και ανασφάλιστων.... Ο πρόεδρος των γιατρών σημείωσε, ότι το έγγραφο «είναι άθλιο και προκαλεί, ενώ αφήνει υπονοούμενα», όπως τόνισε, «ότι πριν από το έγγραφο ο γιατρός μπορεί και να έδινε επιπλέον φάρμακα στους νοσηλευόμενους». Οι γιατροί εκτιμούν ότι τέτοια έγγραφα δεν είναι λύση, αλλά οι Διοικήσεις να σηκώσουν ανάστημα και να διεκδικήσουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, ούτε να καλύπτονται τα κενά γιατρών με μετακινήσεις – «μπαλώματα»

= Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΗ ΜΟΖΑ... Στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (δομή ΜΟΖΑ) στο Βόλο, βρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάτα, υπεύθυνο του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος». Ο Σεβασμιότατος κατά την επίσκεψη του, ενημερώθηκε λεπτομερώς από τις στρατιωτικές αρχές για τις συνθήκες, τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν, ενώ συνομιλώντας με τους πρόσφυγες, τους εξήγησε την δυσκολία της άμεσης δυνατότητας αναχώρησης τους. Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι και η Εκκλησία από τη μεριά της αγωνιά για το προσφυγικό ζήτημα και την επίλυση του.

= ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...  Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Όποιος γνωρίζει την παροιμία με το βοσκό και το λύκο μπορεί να καταλάβει τον εμπαιγμό που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή Βόλου σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και άλλων εμποδίων σε δρόμους της πόλης. Δύο χρόνια τώρα, με συνεχείς αναβολές, η Δημοτική Αρχή έχει επιτρέψει να οργιάσει η αυθαιρεσία για την οποία διαμαρτύρονται ακόμα και καταστηματάρχες που βιώνουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Κανονιστική, που έχει ψηφίσει η ίδια η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καφενείο. Οι πεζόδρομοι μόνο κατ’ όνομα είναι πλέον πεζόδρομοι και τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αλώσει τους κοινόχρηστους χώρους. Το σκηνικό, της υποτιθέμενης τουριστικής μας πόλης, χαρακτηρίζεται από αυθαίρετες κατασκευές και κορυφώνεται από αντιαισθητικά νάιλον συμπληρώνοντας την ασχήμια που επικρατεί στην πόλη του Βόλου.

= ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ... Αντιδράσεις από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής των Καλών Νερών, όπου πρόκειται να γίνει το δίκτυο αποχέτευσης αλλά και ο βιολογικός. Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων θα χωροθετηθεί σε απόσταση 500 μέτρων από τον οικισμό και σε απόσταση αναπνοής από τρία σπίτια.... Στη διαβούλευση στην οποία παραβρέθηκαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, ενημερώθηκαν ότι η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων θα γίνει στη θέση «Γλυφά» σε δημοτικό οικόπεδο. Η διάθεση θα είναι υπεδάφια.    Πολύ κοντά στο συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκονται τρεις κατοικίες, ενώ ο οικισμός ξεκινά σε απόσταση 500 μέτρων. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους τόσο για το ενδεχόμενο θορύβου από τη λειτουργία του Βιολογικού όσο και για τις οσμές που θα διαχέονται....  Ο μελετητής ανέφερε ότι τα ντεσιμπέλ θα είναι μηδενικά ενώ για το θέμα των οσμών σημείωσε ότι θα τοποθετηθούν τελευταίας τεχνολογίας φίλτρα.

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ....  Στο μάτι του κυκλώνα το Ορφανοτροφείο Βόλου. Αναφορά- καταγγελία που απέστειλε ο παραιτηθείς πλέον ταμίας του Δ.Σ Κ. Κάβουρας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που θέτει υπό αμφισβήτηση την άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε πρόσφατα για το Ιδρυμα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που με αφορμή καταγγελίες που είχαν γίνει για την προηγούμενη διοίκηση ζητά αναλυτικά στοιχεία, για μία σειρά από λειτουργίες του Ιδρύματος.. .Ο κ. Αγραφιώτης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση συνιστά μία αρνητική εξέλιξη για το Ιδρυμα, υπό την έννοια ότι ουσιαστικά τίθεται σε αμφισβήτηση η άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του Ορφανοτροφείου.

= ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ... Στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του μπήκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, στο οποίο φέτος φοιτά αριθμός μαθητών - ρεκόρ. Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος πρόκειται να γίνει στις 2 Οκτωβρίου, τα μαθήματα όμως έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τη φροντιστηριακή υποστήριξη των μαθητών του λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες δεν έχουν όμως την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.  Σύμφωνα με τον καθηγητή του φροντιστηρίου, Κωνσταντίνο Παρίση, φέτος φοιτούν 104 μαθητές, ενώ πολλές ήταν οι αιτήσεις μαθητών που απορρίφθηκαν, δεδομένου ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό φροντιστήριο περισσότερων.

= ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Αδειάζουν από εκπαιδευτικούς Γυμνάσια και Λύκεια στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Καθηγητές που πήραν απόσπαση στη Μαγνησία και τοποθετήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ σε σχολικές μονάδες στις Σποράδες, σπεύδουν ο ένας μετά τον άλλο και ζητούν είτε αναρρωτικές άδειες είτε άδειες άνευ αποδοχών για ένα μήνα, προκειμένου να μην υπηρετήσουν στη νησιωτική Μαγνησία. Τα μαθήματα στα νησιά ξεκίνησαν αλλά όχι το πλήρες σχολικό πρόγραμμα, μολονότι οι τοποθετήσεις είχαν γίνει εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

= ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ... Ο Ρήγας Φεραίος αντιμετωπίζει αύριο (Κυριακή, 18/9) τον Διαγόρα Σεβαστής και ο Λάκης Μπακάλης δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις ποδοσφαιριστές του. Ο Χρήστος Δημητρίου και ο Κέβιν Χίσα παραμένουν τραυματίες, ενώ ο Κωνσταντίνος Γουτούλης δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, λόγω της στρατιωτικής του θητείας. Αντίθετα, ο Αντώνης Τζοβάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προπονητή του, αναφέροντας του πως η κατάσταση του βελτιώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί δώσει κανονικά το «παρών» με τον Διαγόρα, εάν ο τεχνικός του Ρήγα το επιθυμεί.

= ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑΘ... Με νίκες των φαβορί ξεκίνησε σήμερα το κύπελλο μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ. Η Ανάληψη, ο Ίωνας, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Γ.Σ.Βόλου και η ΑΕΒ Διμηνίου επικράτησαν των αντιπάλων τους, με τα αποτελέσματα να είναι αναμενόμενα σε μεγάλο βαθμό. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής έχουν ως εξής... Ανάληψη-Μεταμόρφωση 67-56   Γ.Σ. Βόλου-Νέοι Αθλητές   Νίκης 96-44  Ίωνας Βόλου-Αιολικός 55-44   Ολυμπιακός Βόλου-Γ.Σ. Αλμυρού 90-72     Α.Σ. Φαρσάλων-Α.Ε.Β. Διμηνίου 55-70     Κένταυρος Ζαγοράς-Νίκη Βόλου 46-95

ΕΛΛΑΔΑ

= ΜΕΣΗΝΙΑ... Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το Σάββατο στη Μεσσηνία με έναν 14χρονο ποδοσφαιριστή να χάνει τη ζωή του. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 14χρονος Σωτήρης Νικολακόπουλος κατέρρευσε στο ημίχρονο του φιλικού αγώνας της Βέργας, της οποίας ήταν παίχτης, με τα Λέικα στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης». Αν και ο άτυχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας το θαύμα που όλοι περίμεναν δυστυχώς δεν έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του άτυχου νεαρού οφείλεται πιθανότατα σε ανακοπή καρδιάς

= ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ... Με μία καυστική επιστολή σχολιάζει η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, ότι «δεν έγινε καμία από τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ». «Έχεις δίκιο Θεανώ μου! [...] Αν μας δώσεις 200 ευρώ σε μετρητά θα μας καταστρέψεις. Διότι εγώ που είμαι μαθημένη από πάντα στον καπνιστό σολομό, το ροκφόρ και το μπρι, θα τα ξοδέψω μεμιάς στο ντελικατέσεν της γειτονιάς και θα μείνω και χρεωμένη» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Γερασιμίδου.

= ΣΥΡΙΖΑ... Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η πρώτη συνεδρίαση της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τις εργασίες της ΚΕ αναμένεται να ανοίξει την Κυριακή το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

= ΔΕΘ... «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μητσοτάκη που με τη σημερινή του εμφάνιση θύμισε σε όλους τους Έλληνες ποιος πραγματικά είναι και τι υποστηρίζει» σχολίασαν από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ.

= ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ... Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κερατσίνι, μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Μολότοφ και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς επί της Γρ.Λαμπράκη, πετροπόλεμος στην οδό Π.Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη). Δεν έγιναν προσαγωγές.

= ΚΑΜΕΝΟΣ... Στο Μέγαρο Μαξίμου για έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάνος Καμμένος. Εξερχόμενος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν έκανε δηλώσεις, ενώ αρνήθηκε ότι η επίσκεψή του αφορούσε την υπόθεση Καλογρίτσα.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΜΑΝΧΑΤΑΝ... Μια ισχυρή έκρηξη έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την γειτονιά Τσέλσι στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το σημείο της έκρηξης, χωρίς να είναι άμεσα σαφής η σοβαρότητα των τραυματισμών τους. Εκπρόσωποι της αστυνομίας και των πυροσβεστικών αρχών τόνισαν πως ερευνούν τις αναφορές για την έκρηξη.

= ΣΥΡΙΑ... Δεκάδες Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκροί είναι πάνω από 80 στρατιώτες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισε ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και την ίδια στιγμή ρωσικά τζετ βομβάρδιζαν την περιοχή. Απειλείται η εύθραυστη εκεχειρία.

= ΑΙΓΥΠΤΟΣ... Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη διέταξε το Σάββατο το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων πέντε γνωστών υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και τριών μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τις χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό της κοινωνίας των πολιτών, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

= ΗΠΑ... Ένοπλος σκότωσε ένα άτομο σε περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο ένοπλος πραγματοποίησε μία απρόκλητη επίθεση κατά αστυνομικού, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε μία γυναίκα. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Νεκρός και ο δράστης.

= ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΙ... Μηχανισμός εξερράγη στο Σισάιντ Παρκ του Νιού Τζέρσι, στο σημείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου, ο οποίος στη συνέχεια ακυρώθηκε, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και εισαγγελέας.

= ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ... Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην οπλοκατοχή μπορεί να σταματήσει την Χίλαρι Κλίντον, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων, λέγοντας ότι οι σωματοφύλακες της υποψήφιας των Δημοκρατικών θα πρέπει να αφήσουν τα όπλα «και θα δουν τι θα της συμβεί».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ...Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε επτά γερμανικές πόλεις, καταγγέλλοντας το σχέδιο για την κύρωση της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (ΤΤΙΡ), κείμενο που προωθεί η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά που συναντά αντιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη.

= ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ... Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις.

= ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... Διαβεβαιώσεις ότι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων δεν θα γίνει αποδεκτή, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου του υπουργείου Εργασίας.

= ΦΟΡΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ... Φόρο-πέναλτι 45% σε όσους έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα...

= ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ... Πολύτιμο σύμμαχο σε μια περίοδο αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων και λοιπών εξόδων θα αποτελέσουν για μία ακόμη χρονιά για τα νοικοκυριά οι πιστωτικές κάρτες. Μπορεί τα προνομιακά προϊόντα της προηγούμενης δεκαετίας, που έγιναν γνωστά ως διακοποδάνεια ή εορτοδάνεια, να μην έχουν θέση στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της κρίσης, οι τράπεζες ωστόσο αναπλήρωσαν το κενό μέσω των προσφορών στον τομέα του πλαστικού χρήματος.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

- ΙΤΑΛΙΑ... Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Μάριος Οικονόμου ηγήθηκαν της άμυνας της Μπολόνια, που απείλησε με «πατατράκ» τη Νάπολι στο Σαν Πάολο. Ομως ο Αρκάντιους Μίλικ ήταν ξανά «καυτός» και με δύο γκολ σε διάστημα 11 λεπτών χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Serie A.

= ΙΣΠΑΝΙΑ... Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε η Μπαρτσελόνα, καθώς συνέτριψε 5-1 εκτός έδρας τη Λεγανές, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης τη σημερινή αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Βιθέντε Καλντερόν».

= ΕΛΛΑΔΑ... Την πρώτη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε η ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League πέρασε με 2-0 από τη Βέροια, με σκόρερ τους Μπακασέτα (19΄), Βάργκας (87΄). Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Ξάνθη, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά. Στο 13΄ είχε μία ευκαιρία από αυτές που δεν... χάνονται όταν ο Μάνταλος βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Λόπεθ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αλμέιδα αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά.   Χωρίς να χρειαστεί να... φορτσάρει ιδιαίτερα, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια (Βέροια - ΑΕΚ 0-2) από τη Βέροια στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» στους αγώνες του Σαββάτου για την 4η αγωνιστική (έχουν παιχτεί δύο) της Σούπερ Λιγκ. Με φόρα από την πρεμιέρα ο Πανιώνιος επικράτησε εύκολα στην Ξάνθη επί της τοπικής ομάδας (Ξάνθη - Πανιώνιος 0-2) και έκανε το 2x2. Στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας, σε έναν συναρπαστικό αγώνα ο Πλατανιάς επικράτησε του Λεβαδειακού (Πλατανιάς - Λεβαδειακός 3-2).

= ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο χρονικά ματς του «κυρίως πιάτου» της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κατέβαλε την αντίσταση της Ίνγκολστατ με 3-1 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο μεταξύ, η Ντόρτμουντ συνέτριψε 6-0 την Ντάρμστατ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με τους νικητές, ενώ η RB Λειψίας συνέτριψε 4-0 εκτός έδρας το Αμβούργο, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή των φιλοξενούμενων, αλλά να μην χρησιμοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: