Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2/8/2016

Μαγνησία

= ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Υπέβαλαν τις δηλώσεις συναλλαγών εκπρόθεσμα για τυπικά λάθη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και τώρα καλούνται να το πληρώσουν αυτό ακριβά και μάλιστα σωρευτικά για τα έτη 2013, 2014, 2015. Ο ένας μετά τον άλλο έχουν ξεκινήσει να καλούνται σε απολογία από το Τελωνείο Βόλου οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία εις βάρος των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις. «Το κράτος θέλει να μαζέψει έσοδα και τιμωρεί συνεχώς του ίδιους και τους ίδιους» λένε μέλη του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας. 

= ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ... Την έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου Βόλου, . Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια των υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης και η Δημοτική Αρχή έλαβε υπόψη τη μελέτη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού (για καύσιμα και λιπαντικά) 684.891,68 € την κατάσταση των κτηρίων με την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 27.069,20 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

= ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ...Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Βόλου, δολιοφθορές προκλήθηκαν στις νέες παιδικές χαρές στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων και στην πλατεία Μελαγκόμα στη Νέα Ιωνία και οι άγνωστοι μεταξύ άλλων κατέστρεψαν μέρος της περίφραξης, έσπασαν διάφορα παιδικά όργανα (τραμπάλα, τσουλήθρα κ.α.) καθώς επίσης έσπασαν και μέρος κοινόχρηστης πέτρινης βρύσης. «Με τον πιο ακατανόητο τρόπο, άγνωστος ή άγνωστοι, έδειξαν την περιφρόνησή τους προς όλους τους δημότες, τους γονείς, αλλά και στα μικρά παιδιά, προκαλώντας ζημιές σε παιδικές χαρές. Οι βανδαλισμοί από τους ασυνείδητους, που αγνόησαν επιδεικτικά τον σκοπό ύπαρξης των συγκεκριμένων χώρων, που είναι η άθληση, η ψυχαγωγία και φυσικά το παιχνίδι πραγματικά προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση», αναφέρει ο Δήμος.

= ΔΕΥΑΜΒ... Αναβλήθηκε τελικά γιά σήμερα η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου, ζητώντας να μην κατασκευαστεί αντλιοστάσιο μεταφοράς ακαθάρτων λυμάτων στο πάρκο της περιοχής, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου. Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει σήμερα στις 10 το πρωί στο Πρωτοδικείο Βόλου, όπου αναμένεται –όπως και σήμερα – να συγκεντρωθούν αρκετοί κάτοικοι από τα «Αστέρια» Αγριάς.

= ΚΑΙΡΟΣ... Υψηλές θερμοκρασίες και διαστήματα με αραιές συννεφιές τις πρωινές ώρες και αρκετά σύννεφα τις βραδινές προβλέπεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη στο Βόλο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές σε σχέση με χθες, ενώ το μεσημέρι ο ουρανός θα είναι καθαρός και το θερμόμετρο αναμένεται ότι θα φτάνει έως και 34 βαθμούς Κελσίου με νοτιοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 4 μποφόρ.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Φωτιά ξέσπασε σήμερα Δευτέρα μετά τις 3 το μεσημέρι, σε έκταση με ξερά χόρτα στη Βρύναινα του Αλμυρού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Επί τόπου έσπευσαν 6 οχήματα από την Πυροσβεστική Αλμυρού, τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, με 13 πυροσβέστες και επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Βόλου, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα, αφού ήδη είχε κατακάψει 15 στρέμματα με ξερά χόρτα και πουρνάρια.

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Το έργο που εκτελείται στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και αφορά στη νέα σιδηροδρομική σύνδεση της δημοτικής ενότητας Φερών με το σταθμό Βελεστίνου, θα είναι από τα σημαντικότερα θέματα που έρχονται επί τάπητος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα.

= ΣΚΙΑΘΟΣ... Στο νησί της Σκιάθου, συχνός άλλωστε καλοκαιρινός του προορισμός, βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, διαμένει τις τελευταίες ημέρες στο νησί, προσκεκλημένος του πρώην υπουργού του Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατηρεί σπίτι στη Σκιάθο και απολαμβάνει τις διακοπές του, με βόλτες στην παραλία και παρέα με γνωστά του πρόσωπα σε ταβερνάκια του νησιού.

= ΣΚΟΠΕΛΟΣ... Το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ «Skopeloswefest» ξεκινά στις 5 Αυγούστου στη Σκόπελο, υπό την αιγίδα της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, και θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου. Το WE φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις που σκοπό έχουν να προβάλλουν τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Ο επισκέπτης γίνεται ενεργό κομμάτι της διαδικασίας και μαθαίνει βιωματικά τα μυστικά της Σκοπέλου. Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» για την τελετή έναρξης, με ώρα προσέλευσης 20:30. Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης θα προβληθεί η ταινία «Local Hero, Vol 1».

= ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ... Λάτρης του Πηλίου είναι ο Υπουργός των Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διανύει περίοδο διακοπών στο βουνό των Κενταύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ. Τζόνσον έχει κατ’ επανάληψη επισκεφτεί το Χόρτο και την Αργαλαστή, όπου εθεάθη, σημειωτέον, χθες το μεσημέρι να κατευθύνεται προς την κεντρική πλατεία της Αργαλαστής, ενώ όπως δήλωσε σε ντόπιους, του αρέσει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος τόπος. Οι πληροφορίες διίστανται σχετικά με τους δεσμούς που τον συνδέουν με το Πήλιο, καθώς ντόπιοι αναφέρουν ότι η διατηρεί σπίτι στο Χόρτο, ενώ σύμφωνα με άλλους, φιλοξενείται σε εξοχική κατοικία διπλωμάτη στην ίδια περιοχή

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου. Στις προπονήσεις λαμβάνουν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Θυμίζουμε ότι σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου υπάρχει το φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια στο Πανθεσσαλικό, το πρώτο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Το βολιώτικο συγκρότημα μετά από έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας, λόγω της αποχώρησής της από το πρωτάθλημα της Football League τον περασμένο Ιανουάριο, επιστρέφει και θα αγωνιστεί και πάλι, έστω σε φιλικό παιχνίδι. 
= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Πλήρως ικανοποιημένος με την δυναμική παρουσία του κόσμου στην "πρώτη" της Νίκης εμφανίστηκε ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου. Ο κ. Τζήμας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε πως θα γίνουν δύο ακόμη μεταγραφικές κινήσεις. Η μία δεν ανακοινώθηκε σήμερα γιατί δεν είχαν την ελευθέρας του, κάτι που θα γίνει την Τετάρτη, ενώ η άλλη θα ανακοινωθεί στην παρουσίαση της φανέλας. Απευθυνόμενος προς τον κόσμο εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στο τέλος του πρωταθλήματος σ' αυτό το γήπεδο θα πανηγυρίζουν όλοι μαζί την άνοδο.

Ελλάδα

  • = ΠΛΟΙΟ '' ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ''... Τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών παρουσιάζει βλάβη το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος». Αυτή τη φορά παρουσίασε βλάβη στη δεξιά μηχανή του, ενώ έπλεε για Πάρο, όπου έφτασε αργά το βράδυ, μεταφέροντας 2.104 επιβάτες.
  • = ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ... Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Λίμνη, ανησυχία για το δεύτερο μέτωπο που κατευθύνεται νοτιότερα προς το όρος Καντήλι. Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε πευκοδάσος της Κόνιτσας.
  • = ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις διακοπές, ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση», ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Φίλης είπε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα σχολεία «θα λειτουργήσουν χωρίς κενά για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια».
  • = ΟΗΕ... Ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) Bενσέν Κοστέλ, σε συνέντευξή του στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, σημειώνει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία σε συνέχεια της απόπειρας πραξικοπήματος δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τα περιθώρια που διαθέτουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να δράσουν στη χώρα. Όσο για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας σημείωσε ότι αυτή έχει «ανασταλεί de facto, διότι δεν υπάρχουν πλέον συνομιλητές (από τουρκικής πλευράς)».
  • = ΑΙΤΟΛΙΚΟ... Ανδρας 33 ετών παρέσυρε 73χρονη σε απομονωμένη περιοχή του Αιτωλικού, όπου με σωματική βία της έκλεψε το κινητό της και 106 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να την βιάσει. Η 73χρονη κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο 33χρονος.

Κόσμος

  • = ΓΕΡΜΑΝΙΑ... Στην αντεπίθεση πέρασε το Βερολίνο μετά τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες, εάν δεν συμφωνηθεί η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Στις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα αλλάξει για χάρη της Τουρκίας. Και η Βιέννη λέει ότι δεν εκβιάζεται.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ... Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να επιδείξουν «μια ξεκάθαρη και αποφασιστική στάση» ενάντια στο αποτυχημένο πραξικόπημα, δήλωσε τη Δευτέρα στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στον επικεφαλής του Αμερικανικού Μεικτού Επιτελείου, Τζόζεφ Ντάνφορντ.
  • = ΒΕΛΓΙΟ... Έρευνα ξεκίνησαν οι αρχές του Βελγίου μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός ιερέα την Κυριακή από έναν άνδρα που υποστήριζε ότι έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στην Ολλανδία. Η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία της Λιμβουργίας.
  • = ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ... Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύσει στους σεξουαλικούς παραβάτες που έχουν αποφυλακιστεί με αναστολή να παίζουν Pokemon Go, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το δημοφιλές παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να τους βοηθήσει να δελεάσουν νεαρά θύματα.
  • = ΙΤΑΛΙΑ... Περισσότεροι από 1.800 πρόσφυγες διασώθηκαν τη Δευτέρα στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή. Μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν σωθεί περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι στην θαλάσσια αυτή ζώνη.

Οικονομία

  • = ΓΑΙΟΣΕ... Μόνο μία προσφορά κατατέθηκε, κατά πληροφορίες, από το σχήμα ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ - Goldair για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στον διαγωνισμό που προωθεί η ΓΑΙΟΣΕ. Τελικώς δεν υπέβαλε προσφορά η κινεζική COSCO.
  • = ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ... Από την 1η Οκτωβρίου χιλιάδες βουλευτές, δικαστικοί, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατροί, αστυνομικοί, διαιτητές και δημοσιογράφοι, όλοι όσοι είχαν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες τα προηγούμενα χρόνια θα κληθούν για πρώτη φορά να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αποτυπώνοντας μάλιστα σε αυτές ακόμα και τα λεφτά στο στρώμα στον βαθμό που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.
  • = ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ... Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η μεταβίβαση του 100% της Αγροτικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς στη γερμανική Ergo Insurance Group, μέλος της Munich Re, έναντι 90,1 εκατ. ευρώ. Από την αποεπένδυση αυτή, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς θα ενισχυθεί κατά 5 μονάδες βάσης.
  • = ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ... Στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους με παράλληλη εγγύηση αξιοπρεπούς μισθού που θα επιτελεί τη βιοποριστική του λειτουργία, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει, ότι η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί πυρήνα του παραδείγματος που η κυβέρνηση επιδιώκει να κυριαρχήσει στην εργασία.
  • = ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ....  Με ήπια πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Με σημαντική πτώση έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν αρκετές τράπεζες της ευρωζώνης, καθώς προβληματίζει τους επενδυτές η αξιοπιστία των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Αθλητισμός

  • = ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Παϊτίμ Κασάμι από τον Ολυμπιακό! Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη ρεβάνς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στον 3ο προκριματικό του Champions League, ο Ελβετός μέσος πήρε το αεροπλάνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος και... πέταξε για Αγγλία και όχι βέβαια για Ισραήλ. Ο λόγος του ταξιδιού δεν είναι άλλος από την οριστικοποίηση της μεταγραφής του πιθανότατα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου θα αποτελέσει συμπαίκτης του Απόστολου Βέλλιου.
  • = ΠΑΟ... «Βόμβα» στην υπόθεση αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων έριξε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος. Ο παράγοντας των «πρασίνων», αφού εξήγησε για ποιο λόγο η ΠΑΕ ψήφισε λευκό στη διαδικασία ανάδειξης του νέου εκπροσώπου της Super League στην ΚΕΔ, στη συνέχεια τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αλλαγής στο θέμα των τηλεοπτικών μετά από αυτή την εξέλιξη.
  • = ΕΠΟ... Τον Δημήτρη Σαραϊδάρη όρισε η Super League ως εκπρόσωπό της στη νέα επιτροπή ορισμών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Ο άλλοτε διεθνής βοηθός διαιτητής αποτέλεσε την πρόταση των 12 «μικρών» ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής. Ο κ. Σαραϊδάρης συγκέντρωσε 14 ψήφους, καθώς ο Παναθηναϊκός ψήφισε «λευκό» και η Λάρισα έκανε τη δική της πρόταση με τον Τάσο Κάκο.
  • = UEFA... Ο Γάλλος Τόνι Σαπρόν ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA να διευθύνει τον αγώνα ρεβάνς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Στοκχόλμη, ανάμεσα στην ΑΪΚ και τον Παναθηναϊκό. Βοηθοί του Σαπρόν θα είναι οι συμπατριώτες του, Χισάμ Ζακράνι και Αλεξάντρ Βιαλά, ενώ 4ος ορίσθηκε ο επίσης Γάλλος, Ολιβιέ Τιάλ.
  • = ΠΑΟΚ... «Καπνός», σε λιγότερο από έξι ώρες, έκαναν τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης διάθεσής τους, τα εισιτήρια του αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αγιαξ (3/8). Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε την εξάντληση όλων των σχετικών καρτών από τους υποστηρικτές του «Δικεφάλου», λίγο πριν από τις 15:00, επισημοποιώντας έτσι το αναμενόμενο «sold out».

Δεν υπάρχουν σχόλια: