Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 1/8/2016

Μαγνησία

= ΔΕΥΑΜΒ... Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν, για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό πρόσληψης πενήντα (50) ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, θα γίνονται δεκτές από σήμερα 1 Αυγούστου 2016 έως και την Δευτέρα 8 Αυγούστου, από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. στον 3ο όροφο, Γραφείο Προσωπικού – Γραμματείας Νο3 της ΔΕΥΑΜΒ – Κωνσταντά 141.Πληροφορίες στον διαδικτυακό ιστότοπο της ΔΕΥΑΜΒ www.deyamv.gr από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν την ανακοίνωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση συμμετοχής τους, αλλά και στα τηλέφωνα 24210 – 75126 -75129.

= ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ... Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκηρύσσει δημόσιο πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για τη μίσθωση χώρου/ων (αυτοτελών οικημάτων ή πολλών συγκεντρωμένων ή ξενοδοχειακών χώρων) στον Βόλο με ξενοδοχειακή υποστήριξη, συνολικά μέχρι 33 κλινών (επιπλωμένων δωματίων με ιδιαίτερο λουτρό), προκειμένου να στεγάσει σ’ αυτά τους φοιτητές του, που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στις Σχολές του και στα Τμήματα που εδρεύουν στον Βόλο, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 (από 1-10-2016 έως 30-6-2017)

= ΑΛΥΚΕΣ...Φωτιά σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην περιοχή των Αλυκών ξέσπασε χθές στις 12 το μεσημέρι. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οχτώ πυροσβέστες ενώ το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη σβήσουν περίπου στις 3:30 το μεσημέρι.

= Ο ΚΑΙΡΟΣ... Ζεστός προβλέπεται ότι θα διατηρηθεί και σήμερα Δευτέρα ο καιρός στή Μαγνησία, με τους ανέμους να ενισχύονται ελαφρά μετά το μεσημέρι.Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί το πρωί και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 34 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, με ένταση από 1 έως 3 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές στο 45%, τις πρωινές στο 31%, τις μεσημεριανές επίσης στο 26% και τις βραδινές στο 43%.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... Στη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού. Με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, ανακοινώθηκε ότι η επιτροπή θα είναι πενταμελής. Εργο της επιτροπής θα είναι να αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς και στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία οριστική απόφαση θα λαμβάνεται από επιστημονική επιτροπή που θα οριστεί από το δήμο.

Ο ΄ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟ... Επισκέφθηκε το Πήλιο και το αποθέωσε. Ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα John Kittmer, πέρασε ένα ξένοιαστο τετραήμερο απολαμβάνοντας τις ομορφιές της θάλασσας και του βουνού και αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οπου μάλιστα πήγαινε φρόντιζε να το κοινοποιεί με τις αντίστοιχες φωτογραφίες και στο twitter του με χιλιάδες χρήστες που τον ακολουθούν να «μοιράζονται» μαζί του όμορφα στιγμιότυπα από την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα, τον Αη Γιάννη και την Νταμούχαρη.

= ΣΚΟΠΕΛΟΣ... Από τις 5 ως τις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ «Skopeloswefest» υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού. Το WE φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις που σκοπό έχουν να προβάλλουν τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Ο επισκέπτης γίνεται ενεργό κομμάτι της διαδικασίας και μαθαίνει βιωματικά τα μυστικά της Σκοπέλου Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 20:30, στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας». Στα πλαίσια της τελετής έναρξης θα προβληθεί η ταινία «Local Hero, Vol 1»

= ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ... Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή 49χρονος αρτοποιός. Πρόκειται για τον Θωμά Νεραντζή, που εργαζόταν στο αρτοποιείο του αδερφού του Κυριάκου Νεραντζή στην Τσαγκαράδα. Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία προχθές το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σπίτι του λίγο μετά την επιστροφή από την εργασία του.  Εγινε άμεσα αντιληπτός από τη μητέρα του και κλήθηκε σε βοήθεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 49χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου απ’ όπου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Δυστυχώς, όμως, καθοδόν για το Νοσοκομείο, σχεδόν πέντε ώρες μετά από τότε που αισθάνθηκε την αδιαθεσία, εξέπνευσε. Ο 49χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και ήταν υπερτασικός. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη.   Εφυγε, όπως έλεγαν, ένα αξιαγάπητο παλικάρι

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου θα πραγματοποιήσει, ως γνωστόν, το βασικό στάδιο της προετοιμασία της από 4-14 Αυγούστου, ή οποία   θα γινόταν στο Καϊμακτσαλάν και συγκεκριμένα στον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο  προέκυψε πρόβλημα με τα γήπεδα όπου θα χρησιμοποιούσε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα η διοικούσα επιτροπή  να αναζητήσει άλλο αθλητικό κέντρο για την προετοιμασία της ομάδας. Τελικά, αυτό βρέθηκε και είναι στα Τρία Πέντε Πηγάδια και συγκεκριμένα στην Κουτσούφλιανη. Κατά τα άλλα δεν αλλάζει κάτι στην προετοιμασία, καθώς αυτή θα γίνει την ίδια ημερομηνία, όπως αρχικά είχε προγραμματίσει η τεχνική ηγεσία.

Ελλάδα

  • = ΕΥΒΟΙΑ... Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν το απόγευμα της Κυριακής αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σάββατο στο πευκοδάσος της περιοχής Λίμνη στην Εύβοια, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα. Σε ετοιμότητα βρίσκεται οχηματαγωγό πλοίο στην Αιδηψό για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών. Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης - που συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας - έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα.
  • = Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ... Στη Σόφια μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ. Στην ατζέντα τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.
  • = ΑΝΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ... Στους 38 ακόμα και στους 39 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τη Δευτέρα, σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Τρίτη, ενώ μικρή πτώση αναμένεται από την Τετάρτη.
  • = ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ... Αιματηρή συμπλοκή με τέσσερις τραυματίες τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κλειτορία των Καλαβρύτων. Τα τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί, άρχισαν να λογομαχούν για προσωπικές διαφορές, στη συνέχεια όμως συνεπλάκησαν με μαχαίρια.
  • = ΤΡΟΧΑΙΟ ... Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε ο οδηγός νεκροφόρας, που κινείτο στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του Αγγελοκάστρου Αγρινίου.

Κόσμος

  • = ΓΕΡΜΑΝΙΑ.... Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες την απόλυτη ασφάλεια από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, απευθύνοντας έκκληση για εθνική ενότητα που θα λειτουργήσει ως η καλύτερη άμυνα μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στοίχισαν την ζωή σε 15 ανθρώπους.
  • = ΑΥΣΤΡΙΑ... Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία, στρατιώτες του αυστριακού ομοσπονδιακού στρατού θα χρησιμοποιούνται μελλοντικά για την φύλαξη ξένων πρεσβειών στη Βιέννη, αλλά και άλλων δημοσίων κτιρίων.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ..H Τουρκία θα αποσυρθεί από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό εάν οι Βρυξέλλες καταργήσουν τη βίζα για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στη ζώνη, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • = ΓΑΛΛΙΑ... Στην απαγγελία κατηγοριών και στην προφυλάκιση δύο ανδρών, που σχετίζονται με έναν εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Γαλλία, προχώρησε σήμερα, Κυριακή, η Εισαγγελία του Παρισιού.
  • = ΗΠΑ... Η μητέρα μουσουλμάνου αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ κατηγόρησε τον Ντ.Τραμπ ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το Ισλάμ, αλλά και το πώς είναι να κάνει κάποιος θυσίες, αφού ο μεγιστάνας σχολίασε αρνητικά την επιλογή της να παραμείνει σιωπηλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συζύγου της στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οικονομία

  • = ΙΤΑΛΙΑ... Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν, φέτος, νέα οικονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, έδωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Αντιθέτως, όπως ανέφερε, «οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, με μείωση, αυτή την φορά, του φόρου που επιβάλλεται στις εισπράξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων».
  • = ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΟΣ... Αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο θα βρίσκονται από φέτος όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, που θα καθορίζεται βάσει εισοδήματος. Για φέτος, η χρονιά θα χωριστεί στα δύο, καθώς έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking, ενώ από το 2017 και μετά, το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα.
  • = ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ... Μεταρρυθμίσεις και τουρισμός θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση, είναι το μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, προβλέποντας ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ.

Αθλητισμός

  • = ΑΙΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ... Την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα Σουηδίας πανηγύρισε την Κυριακή η ΑΪΚ, στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση πριν από τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στη Στοκχόλμη (4/8), για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η προσεχής αντίπαλος των «πράσινων» δε δυσκολεύτηκε να κάμψει στην έδρα της την αντίσταση της ουραγού Φάλκενμπεργκ με 2-0.
  • = ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ... Φαβορί έχρησε τον Ολυμπιακό ο τεχνικός της Χάποελ Μπερ Σεβά, Μπαράκ Μπασάρ, ενόψει της ρεβάνς της 3ης Αυγούστου με τον Ολυμπιακό επί ισραηλινού εδάφους, για τον 3o προκριματικό γύρο του Champions League. Ο προπονητής της ομάδας του Ισραήλ στάθηκε στο 0-0 στον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», διέψευσε φήμες για κακό κλίμα στα αποδυτήρια και τόνισε πως το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό αποτελεί το πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια για την ομάδα του.
  • = ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Πάνοπλος αναχωρεί αύριο (1/8) το απόγευμα ο Ολυμπιακός για το Ισραήλ, όπου την Τετάρτη (3/8) αντιμετωπίζει την Χάποελ Μπερ Σεβά, στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League. Μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα με τους Ισραηλινούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» δεν σκέφτονται τίποτε άλλο παρά τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η πρόκριση

Δεν υπάρχουν σχόλια: