Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/6/2016

Μαγνησία

= ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ... Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: «Η 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, είναι μια μέρα σκέψης, αυτοκριτικής και ανασυγκρότησης, μια μέρα ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Οι κοινωνικές αλλαγές, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, δίνουν μια επιπλέον βαρύτητα στη σημερινή ημέρα, καθώς η ανάγκη να μοιραστούμε τα προβλήματα, να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε είναι πιο επιτακτική από ποτέ....

= ΒΟΛΟΣ...Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθές το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή με Κ. Καρτάλη όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο 22χρονος οδηγός του δικύκλου και να μεταφερθεί με κατάγματα στο Νοσοκομείο Βόλου. Η γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση.

= ΑΛΜΥΡΟΣ...Μετά από έντονες διαμάχες και προσφυγές του υπαλλήλου που απορρίφθηκαν, ο δήμαρχος Αλμυρού έθεσε σε αργία τον πρώην πλέον διευθυντή του Δήμου Χ. Καραζούπη. Οι κατηγορίες που «χρεώθηκαν» στο διευθυντή είναι «της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της απόκτησης οικονοµικού οφέλους ή ανταλλάγµατος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ’ αφορµής αυτών, της αναξιοπρεπούς, ανάρµοστης ή ανάξιας συµπεριφοράς υπαλλήλου εντός ή εκτός υπηρεσίας, της παραβίασης της αρχής της αµεροληψίας, της σοβαρής απείθειας, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων, της άρνησης παροχής πληροφόρησης στους πολίτες και τις αρχές,..........

= ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας κατέθεσε χθες τις καταστάσεις στο Υπουργείο προκειμένου να δρομολογηθεί ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά και οι αριθμοί είναι οι μόνοι που απεικονίζουν την πραγματικότητα. Πλέον θεωρείται άτοπο να απαιτηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και κυρίως σε φιλολόγους, μαθηματικούς και γυμναστές.Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλεονάζουν 105 εκπαιδευτικοί και τα κενά είναι μόλις δέκα

= ΣΠΟΡΑΔΕΣ... Αγκυρα για το παρθενικό ταξίδι στη γραμμή Σκύρος - Βόλος - Β. Σποράδες σήκωσε το περασμένο σαββατοκύριακο ο Αχιλλέας. Το πλωτό καμάρι της «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» -της μοναδικής εταιρείας λαϊκής βάσης, η οποία έχει επιβιώσει στη χώρα- εξυπηρέτησε με ακρίβεια, ταχύτητα, αλλά και φιλικό πρόσωπο τους επιβάτες που αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.. Κάθε Σάββατο ο «Αχιλλέας» ξεκινά από τη Σκύρο και φτάνει Βόλο, αφού περάσει από τα λιμάνια της Αλοννήσου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου. Κάθε Κυριακή, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις 6.45 το πρωί θα αποπλέει από το λιμάνι του Βόλου με προορισμούς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και επιστροφή στη Σκύρο, την οποία συνδέει με την Κύμη.

= ΚΑΙΡΟΣ ...  Αστατος θα είναι σήμερα Κυριακή ο καιρός στο Βόλο, με βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα με συννεφιές μετά το μεσημέρι.Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, δυτικοί και το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με ένταση από 1 έως 4 μποφόρ. Το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες στο 91%

= ΣΟΦΙΑ ΚΤΕΝΑ... Το ευρωπαϊκό ρεκόρ που πέτυχεή Βολιώτισσα Σοφία Κτενά στα 100 μ. υποβρύχιο ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στους πρωϊνούς προκριματικούς της δεύτερης ημέρας του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης (Σάββατο 25/6) στο Βόλο

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Έμπειρο Αργεντινό μέσο έχει κλείσει ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, έχοντας αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Γ' Εθνικής και της Football League. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, καθώς φέτος αγωνίστηκε με επιτυχία σε ομάδα της Β' Εθνικής, έχοντας «γεμάτη» χρονιά
= ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ... Ανακοίνωση στήριξης στο πλάνο του κ. Τζήμα αλλά κι ενεργής συμμετοχής στη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου μέσω εκπροσώπων της, εξήγγειλε η Λέσχη Φίλων Νίκης Βόλου 1924.

Ελλάδα

= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.. Έληξε ο συναγερμός ο οποίος σήμανε στην αστυνομία, όταν άγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας ότι τοποθετήθηκε βόμβα στον Λευκό Πύργο. Οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έσπευσαν στην περιοχή έκαναν εξονυχιστικές έρευνες στον χώρο και δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Νίκης και απαγόρευε την πρόσβαση στην πλατεία Λευκού Πύργου. Τελικά αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα και η παραλιακή οδός έχει δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία
  • = ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ... Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μεγαλόπολη, η οποία κηρύσσεται σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου. Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι σε μέγεθος κάστανου σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους ήταν τα χαρακτηριστικά του καιρού. Ακινητοποιημένα έμειναν περίπου 60 αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, εξαιτίας σφοδρής χαλαζόπτωσης. Διακοπή ρεύματος, χωρίς κινητά τηλέφωνα, εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια.
  • = ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Με σύνθημα «Αγαπάτε Αλλήλους», μηνύματα κατά της ρητορικής μίσους και της ομοφοβίας και αναφορές στην πολύνεκρη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το 5ο Thessaloniki Pride Parade, η πορεία υπερηφάνειας, στη Θεσσαλονίκη.
  • = ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ... Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις με 22 οχήματα και περισσότεροι από 60 πυροσβέστες.
  • = ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ... Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Ζημιές σε δύο λυόμενες κατοικίες στην περιοχή του Πόρτο Καράς.
  • = ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.. «Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μάλιστα το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου», καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ΚΕ.

Κόσμος

= ΚΑΜΕΡΟΝ... Όσο εμείς περιμένουν για να δούμε τον αντίκτυπο που θα έχει το δημοψήφισμα της Πέμπτης, εκείνος θα μείνει, επίσης, στην ιστορία ως πρωθυπουργός που σήμανε το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου. Το ζήτημα της Ανεξαρτησίας της Σκωτίας, που νικήθηκε πριν από δυο χρόνια, επέστρεψε στο τραπέζι. Επί 10 χρόνια ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και επί έξι χρόνια πρωθυπουργός της χώρας θα μείνει στην ιστορία για τα τελευταία γεγονότα. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, το μόνο που μετράει είναι έπαιξε τα πάντα στα ζάρια και τα έχασε όλα.

  • = EΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ... Ο βέλγος διπλωμάτης Ντιντιέ Ζέους, επί χρόνια ευρωπαίος αξιωματούχος, ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επικεφαλής της «Task Force Brexit», της αρμόδιας ομάδας για να διαπραγματευτεί τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως έγινε γνωστό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  • = ΣΟΜΑΛΙΑ.. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι -πολίτες και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του ξενοδοχείου- σκοτώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.
  • = ΜΕΡΚΕΛ... Νηφάλιες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ζήτησε ο γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία -κόντρα στη γενική γραμμή που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες που ζητούν ένα γρήγορο διαζύγιο- δήλωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη βιασύνη για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου. «Δεν υπάρχει καμία βιασύνη για τη Βρετανία να επικαλεστεί το άρθρο 50» είπε χαρακτηριστικά.
  • = ΓΑΛΛΙΑ... Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη, ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και τα σχόλιά του ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.
  • = ΓΙΟΥΓΚΕΡ... Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε το φόβο ότι θα μπορούσαν να προκηρυχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ άσκησε κριτική στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι «όταν κάποιος από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο καθυβρίζει την Ευρώπη, δεν μπορεί να τον εκλάβει κανείς την Κυριακή ως πεπεισμένο Ευρωπαίο».

Οικονομία

  • = ΣΟΡΟΣ... Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε το Σάββατο ότι η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά τη «διάλυση της ΕΕ ουσιαστικά μη αναστρέψιμη» και ότι οι συνέπειες του δημοψηφίσματος της Πέμπτης πιθανόν να βλάψουν τη Βρετανία.
  • = ΑΓΟΡΕΣ... Ένα από τα δραματικότερα 24ωρα στη μετά Lehman Brothers εποχή φαίνεται ότι πέρασαν τα διεθνή χρηματιστήρια με το κλείσιμο της κάλπης που έβγαλε Brexit. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες, που βάφονταν κόκκινοι από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, υπολογίζεται ότι έχασαν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ η στερλίνα υπέστη σφυροκόπημα που την οδήγησε στο ναδίρ τριών δεκαετιών.
  • = MOODY'S... O οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) για την πιστοληπτική ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit. Το outlook υποβαθμίστηκε σε αρνητικό από σταθερό, η αξιολόγηση όμως παρέμεινε στη βαθμίδα του «Αa1».

Αθλητισμός

= ΕΛΒΕΤΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 1 - 1 ( 4 - 5 στά πεναλτι )... Ο Σακίρι έδωσε το φιλί της ζωής στην
Ελβετία με το γκολ του τουρνουά, όμως ο Τσάκα αποδείχθηκε μοιραίος στη διαδικασία των πέναλτι, με την Πολωνία να γράφει ιστορία και να προκρίνεται στα προημιτελικά. Ελβετία και Πολωνία είχαν ραντεβού με την ιστορία, καθώς μια τους θα έδινε για πρώτη φορά το παρών στα προημιτελικά του EURO. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

  • = ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 1 - 0 ... Με γκολ του Κουαρέσμα στο 117', η Πορτογαλία νίκησε 1-0την Κροατία στο «Stade Bollaert-Delelis» της Λανς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Ένα ματς, που στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου αγώνα της διοργάνωσης, καθώς μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια εντός στόχου! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
  • = ΟΥΑΛΙΑ - Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1 - 1... Η Ουαλία συνεχίζει το ταξίδι στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση του EURO 2016. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας στο «Parc des Princes», σε αγώνα για νοκ άουτ φάση των «16» της διοργάνωσης, και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Βέλγιο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Municipal» της Τουλούζ. Το μοναδικό τέρμα της βρετανικής αναμέτρησης σημειώθηκε από αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ στο 75΄, μετά από σέντρα του Μπέιλ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΩ
  • = AEK.. Την πρώτη τους συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα οι παίκτες και το τεχνικό επιτελειό της ΑΕΚ στα Σπάτα. Απόντες ήταν οι Γκάλο, Σιμόες, Αραβίδης, Μάνταλος που έχουν επιπλέον άδεια, αλλά και οι Τζεμπούρ, Σοϊλέδης, Φαγέ, Μπουονανότε καθώς ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζονται και βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: