Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/5/2016

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΟΥ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ.

Μαγνησία

= ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.... Ζωή σε συνανθρώπους ασθενείς έδωσε μια 70χρονη γυναίκα από το Βόλο, που υπέκυψε λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας και οι συγγενείς της συναίνεσαν για γίνει δωρεά των οργάνων της.Η άτυχη γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και, όταν οι οικογένειά της εξέφρασε την πρόθεση να γίνει δωρεά οργάνων, εστάλησαν τα απαραίτητα στοιχεία στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που αποφάνθηκε ότι μπορούν να μεταμοσχευτούν όργανα. Κλιμάκιο γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ήρθε στο «Αχιλλοπούλειο» τα ξημερώματα χθες Σάββατο και αφαίρεσε με επιτυχία έναν νεφρό και τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της άτυχης γυναίκας, που μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενείς που ανέμεναν τα όργανα σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

= ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ.... Με κεντρικό σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο» η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, με περισσότερα από 60 άτομα, πραγματοποίησε σήμερα πορεία από τις Αηδονοφωλιές ως την παραλία διαδηλώνοντας για να μην γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Εύη Γάκου «Περπατήσαμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Νίκου Νικηφορίδη. Συνεχίζουμε τον αγώνα εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων και του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά τις κρίσεις τους ανταγωνισμούς τους πολέμους και τους πρόσφυγες»

= ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... Θολό βγαίνει το νερό στην Ν. Ιωνία. Το νερό βγαίνει μαζί με χώμα αποτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής από την πόση του. Οι πολίτες τηλεφωνούσαν στη ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθούν. Από τη ΔΕΥΑΜΒ αναφορικά με το φαινόμενο της θολότητας του νερού, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες της Κυριακής, αλλά ήδη βαθμιαία εξαλείφεται, διευκρινίζεται προς ενημέρωση των πολιτών ότι πρόκειται για ένα απολύτως συγκυριακό φαινόμενο, χωρίς καμία επίπτωση στην δημόσια υγεία και στην καταλληλότητα του νερού, και βεβαίως οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν.

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Στην εφαρμογή ενός ενδιαφέροντος πιλοτικού προγράμματος προχώρησε ο Δήμος Βόλου, με το μπόλιασμα, σε τέσσερα σημεία της πόλης του Βόλου, 16 νεραντζιών με λεμονιές. Από τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής θα κριθεί αν τελικά το πρόγραμμα βρει ολοκληρωτική εφαρμογή σε ολόκληρη την πόλη. Όπως λένε οι ειδικοί, αλλά και κάτοικοι που χαιρέτισαν την προσπάθεια, θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις και αισθητικά και λειτουργικά για την πόλη, αφού και θα εξαλειφθεί το φαινόμενο με τα σάπια πεσμένα νεράντζια στους δρόμους, ενώ και οι κάτοικοι θα επωφελούνται από την «παραγωγή» λεμονιών που θα μπορούν να συλλέγουν. Μια επιφύλαξη των ειδικών είναι η ανθεκτικότητα της λεμονιάς, μικρότερη αυτή της νεραντζιάς, σε καταστάσεις παγετού

= ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΣ... Ιστορικές στιγμές έζησε χθες η πόλη του Βελεστίνου, καθώς υποδέχθηκε επισήμως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια δράσης και προσφοράς του Συλλόγου των Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας. Η υποδοχή του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας ήταν πάνδημη, αφού σύμπας ο λαός της πόλης και ο Ιερός Κλήρος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βελεστίνου και όχι μόνο, κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τον περιβάλλοντα χώρο, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό και τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα. Παρέστησαν, επίσης, η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και οι επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος και των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σωμάτων.

= ΑΛΜΥΡΟΣ... «Αυταρχισμό, ευθυνοφοβία και ανευθυνότητα» καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή Αλμυρού, ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης κ. Νίκος Τσανής. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μάσκες έπεσαν», υποστηρίζει ο ίδιος και αναφέρεται στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ για χρέη προς τον Δήμο ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ. Η απόφαση ανακλήθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις.

= ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ... Άκαρπες ήταν χθές οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου κτηνοτρόφου στο Νεοχωράκι Αλμυρού. Ο συναγερμός για την εξαφάνισή του είχε σημάνει από χθες το βράδυ όταν ο 59χρονος, που βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, δεν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του. Κλιμάκια από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την ΕΜΑΚ «χτένισαν» την περιοχή σήμερα χωρίς να βρουν τον 59χρονο. Η περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες είναι δύσβατη ενώ για να συνδράμει στο έργο του εντοπισμού έχει έρθει εκπαιδευμένος σκύλος. Τις έρευνες συνδράμουν και δύο εθελοντικές οργανώσεις από το Βόλο, όπως και φίλοι και συγγενείς του κτηνοτρόφου.

= ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ... Στο μικρό γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό της Αργαλαστής, στην Πάου, στρέφεται το διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον, μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας The Times Σε εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα η εφημερίδα αποκαλύπτει τις 50 καλύτερες «μυστικές» παραλίες της περιοχής ανάμεσα σε Κροατία, Μάλτα, Κύπρο και αλλού, στην 39η θέση, φιγουράρει και η Μαγνησία.Η Πάου στην Αργαλαστή, προβάλλεται ως μία από τις ομορφότερες «μυστικές» παραλίες της λεκάνης της Μεσογείου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βότσαλο και άμμο και πεντακάθαρα νερά. Σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από την Αργαλαστή και 45 χλμ. από το Βόλο, η παραλία χαρακτηρίζεται εκπληκτική. Το δημοσίευμα της 14 Μαΐου, αποτελεί διαφήμιση για την περιοχή στην έναρξη της θερινής περιόδου οπότε και όλοι προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

= ΣΚΙΑΘΟΣ.... Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στη Σκιάθο έπεσε σήμερα μία 45χρονη γυναίκα στη Σκιάθο και τραυματίστηκε. Συγκεκριμένα η γυναίκα βρισκόταν σε μπαλκόνι του τρίτου ορόφου όταν έπεσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και προσγειώθηκε στον πρόβολο της πόρτας. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική της Σκιάθου και οι τρεις πυροσβέστες την κατέβασαν. Στη συνέχεια η γυναίκα, τραυματισμένη, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο του νησιού.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ... Επίσημα, πλέον, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου περιήλθε στα χέρια του Παναγιώτη Μποτσιβάλη και των συνεργατών του, καθώς υπογράφηκε χθές Κυριακή (22/5) το συμφωνητικό με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε όλα, έγιναν κάποιες μικρές αλλαγές στο κείμενο, όσον αφορά ορισμένους όρους του συμφωνητικού και το θέμα έκλεισε.Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα, με τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη να δηλώνει: «Ώρα για δουλειά, με στόχο να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά και να φέρουμε την ομάδα στην κατηγορία όπου ανήκει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα στον Ολυμπιακό, να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται. Υπάρχει μεγάλη όρεξη και διάθεση τόσο από εμένα, όσο και από τους συνεργάτες μου και αυτό που θα επιδιώξουμε σε πρώτη φάση, είναι να δημιουργήσουμε μια αξιοπρεπής ομάδα, η οποία θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα φέρει και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο».

Ελλάδα

  • = ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ... Δεν τίθεται θέμα διαγραφής της Βασιλικής Κατριβάνου σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σημείωναν , η ίδια η κ. Κατριβάνου θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτησή της θα είναι η ενδεδειγμένη κίνηση..... Την παραίτηση της από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία νωρίτερα καταψήφισε τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον κόφτη, αν και υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής.
  • = ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Την ίδρυση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης καταψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου. Η συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
  • = ΣΥΝΤΑΓΜΑ... Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέβηκε στο περιστύλιο της Βουλής και άπλωσε πανό.
  • = ΚΥΠΡΟΣ... Νίκη του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και απώλειες  του ΑΚΕΛ δίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Κύπρο για την ανάδειξη των 56 ελληνοκύπριων βουλευτών της Δημοκρατίας. Στη Βουλή εισέρεχεται το ΕΛΑΜ με δύο βουλευτές, «αδελφό» κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Σχεδόν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση. Τα τελικά αποτελέσματα...
  • = ΤΣΙΠΡΑΣ... Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή. Τον κατηγόρησε ότι αυτοβαυκαλίζεται ως μεταρρυθμιστής, καθώς δεν τολμά να προτείνει κάποια ουσιαστική μεταρρύθμιση, ενώ αμφισβήτησε έντονα την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα καλύψει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ και θα άρει το πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Κόσμος

= ΜΕΡΓΚΕΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Η καγκελάριος θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα συμμετάσχει επίσης στη σύνοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η ίδια τονίζει πως με τον Ερντογάν, του οποίου οι πολιτικοί χειρισμοί ανησυχούν όλο και περισσότερο τους Ευρωπαίους, επιδιώκει να συζητήσει «όλα τα σημαντικά ζητήματα». «Θα θέσουμε ιδίως επί τάπητος τις κριτικές για τις εξελίξεις σε μία χώρα, είτε δημοσίως, είτε και κατ’ ιδίαν», διαβεβαιώνει η Μέρκελ, καθώς πολλοί ψέγουν τους Ευρωπαίους ότι αποδεικνύονται πολύ συγκαταβατικοί απέναντι στην Τουρκία διότι η χώρα τούτη αποτελεί έναν ζωτικό παράγοντα για τη ρύθμιση των προσφυγικών ροών προς την Γηραιά Ήπειρο. «Παρατηρώ προσεκτικά το πώς η Τουρκία εκπληροί τις δεσμεύσεις της. Προς ώρας τις πληροί κατά τρόπον αξιόπιστο και προφανώς θα αναφερθούμε σε αυτά με τον Τούρκο πρόεδρο», δηλώνει σχετικά η καγκελάριο

  • = ΠΑΚΙΣΤΑΝ.... Το Πακιστάν κατήγγειλε την Κυριακή την αμερικανική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι συνιστά «παραβίαση» της κυριαρχίας του και δήλωσε ότι μόνο μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν. Το Ισλαμαμπάντ καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν για την επιδρομή παρά μόνο μετά από αυτήν.
  • = ΑΥΣΤΡΙΑ.... Σε εκλογικό θρίλερ έχουν μετατραπεί οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία που θα κρίνουν εάν η χώρα θα γίνει η πρώτη της Ευρώπης με ηγέτη ακροδεξιό πολιτικό. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ προηγείται με ποσοστό 51,9%, έναντι 48,1% του πρώην ηγέτη των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν. Το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν οι επιστολικές ψήφοι και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ.... Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Ερντογάν, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
  • = ΒΙΕΤΝΑΜ... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε την Κυριακή στο Ανόι για τριήμερη επίσκεψη. Στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο κ. Ομπάμα θα έχει συνομιλίες για την ενίσχυση κυρίως των εμπορικών και στρατηγικών δεσμών με το Βιετνάμ. Είναι η τρίτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1975. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις των Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.
  • = ΣΥΡΙΑ... Οι κύριες συριακές ανταρτικές οργανώσεις ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι δεν θα συμμορφώνονται πλέον προς τη συμφωνία «κατάπαυσης των εχθροπραξιών», αν ο συριακός στρατός δεν τερματίσει μέσα σε 48 ώρες μία ευρεία επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον των θέσεών τους στα προάστια της Δαμασκού.

Οικονομία

  • = ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ... Ενιαίος συντελεστής 35% επί των μεικτών εσόδων θα ισχύσει τελικά για τη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνιδιών, βάσει νομοτεχνικής βελτίωσης που κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος.
  • = ΕΚΑΣ... Δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα του ΕΚΑΣ δικαιούχοι που βάσει των νέων κριτηρίων παύουν να δικαιούνται το επίδομα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Τα αναγκαία κονδύλια για την κάλυψη του ποσού αυτού θα εξασφαλιστούν μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο ξεκινά με κεφάλαιο 700 εκατ. ευρώ.
  • = ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...Άλλη μια έντονη κόντρα μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με αφορμή την κατάθεση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα πρακτικά τροπολογίας με υπογραφή Γ.Στουρνάρα και Κ.Μητσοτάκη «χαριστικής» -όπως είπε η βουλευτής- για δύο πετρελαϊκές. Φέρτε άρση και θα την ψηφίσει η ΝΔ, είπε ο Νίκος Δένδιας. Δεν έχει βάση τώρα, το έγκλημα έγινε και το Δημόσιο έχασε εκατ. ευρώ, αντέτεινε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Αθλητισμός

  • = ΙΣΠΑΝΙΑ... Τι και αν… όλη η ΑΕΚ έστελνε τις ευχές της υπέρ της Σεβίλης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που στην παράταση σήκωσε και το τρόπαιο του «Copa Del Rey» (28ο στην Ιστορία της) με νίκη 2-0 και έτσι η Ένωση δεν πήρε το… δώρο της απευθείας εισόδου στους ομίλους του Europa League. Εάν οι Αναδαλουσιανοί είχαν καταφέρει την έκπληξη, τότε η ελληνική ομάδα θα γιόρταζε από σήμερα και τυπικά την «επιστροφή» στην Ευρώπη (άρα και 2,4 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα + ό,τι παραπάνω πιθανώς να προέκυπτε από το market poll και τα αποτελέσματα).
  • = ΛΑΡΙΣΑ... «Κάηκε» η Λάρισα από τους φίλους των γηπεδούχων, που μετέτρεψαν σε φιέστα ανόδου τον αγώνα των «βυσσινί» με τα Χανιά, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Σάκη Τσιώλη με 3-0. Νίκη και για την Κέρκυρα, που επιβλήθηκε του Κισσαμικού με 2-0 στο νησί των «Φαιάκων». Η (αποδεκατισμένη) Παναχαϊκή υποβιβάστηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ η Ζάκυνθος έχασε από τον (αδιάφορο) Παναιγιάλειο και, πλέον, ελπίζει σε νίκη της Λαμίας επί της Ελευσίνας την τελευταία αγωνιστική, για να παραμείνει στην κατηγορία.
  • = UEFA... Μετά την ολοκλήρωση των play off τίτλου στο Βέλγιο, συμπληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA για τους προκριματικούς του Champions League από το «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών. Το μόνο που απομένει είναι η δευτεραθλήτρια Ελλάδας, δηλαδή η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση των play off της Super League. Ως προς την κλήρωση δεν αλλάζει κάτι, αφού οποια κι αν είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των «αδύναμων» για τον 3ο προκριματικό και εφόσον προκριθεί, για τα play off που οδηγούν στους ομίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: