Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 21/4/2016

Μαγνησία

= ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...Τέσσερα κρουαζιερόπλοια αναμένει ο Βόλος και η εμπορική αγορά, στη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα, αρχής γενομένης από την Κυριακή των Βαΐων, οπότε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, όπως προβλέπει ο Νόμος, με ωράριο 11 το πρωί έως 6 το απόγευμα.Οι τουρίστες κρουαζιέρας θα βρίσκονται στο Βόλο τη Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο ημέρες που η αγορά θα λειτουργεί με το εορταστικό ωράριο και έτσι θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Δυστυχώς όμως, δεν θα συμβεί το ίδιο και με το τρίτο κρουαζιερόπλοιο που θα επισκεφτεί το Βόλο την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, καθώς τα καταστήματα θα είναι κλειστά λόγω της μετάθεσης του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.....

= ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΕΟΥ- ΣΑΜΑΡΤΖΗ....Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αχ. Μπέου με τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «Ακρόαμα» Άκη Σαμαρτζή δόθηκε σήμερα και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της προηγούμενης υπόθεσης.  Ο σε αργία δήμαρχος, υπέβαλε έγκληση κατά του κ. Σαμαρτζή, επικαλούμενος δημοσιογραφικές εκπομπές από 13 μέχρι 19 Απριλίου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ακρόαμα» και ισχυρίστηκε ότι μέσω των εκπομπών εξυβρίστηκε και συκοφαντήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, χθές, στις 10.05 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της πρωινής εκπομπής του στο ραδιόφωνο, ο Άκης Σαμαρτζής συνελήφθη έπειτα από έγκλιση του Αχ. Μπέου.  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έγκληση αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Τελικά, ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία και ο Άκης Σαμαρτζής, αφέθηκε ελεύθερος.

= ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ....Την εισαγωγή της ‘Αεριοκίνησης’ στην καθημερινή ζωή της πόλης του Βόλου σηματοδότησε η επίσημη ενημερωτική παρουσίαση για το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου, με αφορμή τη λειτουργία του νέου πρατηρίου FISIKON – BP, επί της οδού Λαρίσης 202. Οι παραβρισκόμενοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης, καθώς και για το σχέδιο ανάπτυξης της ‘Αεριοκίνησης’ στην ελληνική αγορά, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΔΕΠΑ. Στο χώρο έξω από το Δημαρχείου θα υπάρχουν μέχρι την Κυριακή τρία επιβατικά και ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, που μπορεί να οδηγήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

= ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ....Φραστικό επεισόδιο χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για  τις αστικές αναπλάσεις, μεταξύ της προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα και του Θάνου Θεοδώρου,, Αιτία για τη σύγκρουση ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγειονομικού, στην οδό 2ας Νοεμβρίου, το οποίο παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια στο Δήμο Βόλου για να γκρεμιστεί το κτίριο και να κατασκευαστεί πλατεία  αλλά ο Δήμος άλλαξε γνώμη, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να μην παραχωρεί το χώρο. Η κ. Καπούλα  ρώτησε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγειονομικού.  Ο Θανάσης Θεοδώρου δήλωσε ότι το Υγειονομικό ανήκει στο δήμο και την κατηγόρησε για πολιτικές σκοπιμότητες λέγοντας ότι μετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης για να κάνει καριέρα...  Η ίδια του απάντησε ότι έχει καριέρα, ενώ του επιτέθηκε λέγοντας ότι είναι ένα πρόσωπο που υποδύεται το δήμαρχο... Ο Θ. Θεοδώρου την κατηγόρησε ότι κάνει επίδειξη των γνώσεων της και της ιδιότητας της...  Η κ. Καπούλα του απάντησε ότι η ίδια βρίσκεται εκεί για να κάνει ερωτήσεις και πρέπει να παίρνει απαντήσεις. Τον κατήγγειλε ότι είναι αλεξιπτωτιστής και διορισμένος δήμαρχος και είπε πως ο κόσμος αναρωτιέται ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του.....

=ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ... Στάχτη έγιναν χθές έξι στρέμματα δασικής γης στο Παλιούρι Διμηνίου, μετά από φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι. Στις φλόγες παραδόθηκε και ένα ξύλινο καλύβι που υπήρχε στην περιοχή, πριν προλάβουν να το σώσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς .

= ΜΟΖΑ...Ακόμη 66 άτομα αναχώρησαν σήμερα από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Βόλου, στις εγκαταστάσεις «Μόζας», με προορισμό την Αθήνα και πλέον στο χώρο παραμένουν 91 άτομα από τα 247 που αρχικά έφθασαν. Οι πρόσφυγες έφυγαν με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και με άλλα άτομα που επικαλέστηκαν ότι έχουν συγγενείς στην Αθήνα με τους οποίους θέλουν να είναι μαζί.

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου δείχνουν να είναι θετικές, καθώς υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον από άτομο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά εκτός Βόλου να αναλάβει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο  θα καταθέσει επίσημη πρόταση. Ήδη έχει γίνει προσέγγιση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μάλιστα προσφέρει τις εγγυήσεις που ζητεί ο Ερασιτέχνης για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν θα περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τα χρέη της ΠΑΕ - και τι θα ισχύσει με το νέο αθλητικό νόμο - και είναι έτοιμος να αναλάβει τον Ολυμπιακό και να φτιάξει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Ελλάδα

  • = ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΣΥ..Στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλα τα ΜΜΕ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έπειτα από σύσκεψη των προέδρων και των μελών όλων των ΔΣ των Σωματείων της Ενημέρωσης που συγκάλεσε για το Ασφαλιστικό.
  • = ΣΥΡΙΖΑ...Ο αγώνας όσων υπερασπίστηκαν τις αξίες της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. 
  • = ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ... Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.Περισσότερα ΕΔΩ
  • = ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ...Παρά τις πολύωρες έρευνες, δεν εντοπίστηκε ο αγνοούμενος αφγανός πρόσφυγας από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου, ο οποίος μαζί με άλλους ομοεθνείς του έκανε μπάνιο το απόγευμα της Δευτέρας στον Πηνειό σε σημείο κοντά στον καταυλισμό, και χάθηκαν τα ίχνη του.
  • = ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...Αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές προκάλεσε η διάταξη που περιέχει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φθάνει στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012 εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων και των περικοπών που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.
  • Στις επικρίσεις για την εξαίρεση των βουλευτικών συντάξεων από το «ψαλίδι» απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, μετά από τις έντονες αντιδράσεις για το θέμα... ''Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις μέχρι το 2012. Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.''
  • = ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ..Από τις 21 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Κλειστά θα παραμείνουν από την Κυριακή του Πάσχα (1/5) έως και την Τρίτη (3/5) που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς. Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων...

Κόσμος

  • = ΣΥΡΙΑ...Ανθρωπιστικές οργανώσεις με τη βοήθεια του ΟΗΕ έχουν αρχίσει να απομακρύνουν 500 τραυματίες, Σύρους πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πόλεις της Συρίας. Οι μισοί θα έρθουν από πόλεις που πολιορκούνται από τις συριακές δυνάμεις, ενώ οι υπόλοιποι από πόλεις που πολιορκούνται από τους αντάρτες.
  • = ΟΥΚΡΑΝΙΑ...Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με τη διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση της Νορμανδίας και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
  • = ΒΡΕΤΑΝΙΑ....Κατά δέκα μονάδες προηγείται η εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 49%.
  • = ΤΟΥΡΚΙΑ...O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «ρεαλιστική προσέγγιση» όσον αφορά την εκταμίευση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και να βελτιώσει τον τρόπο που θα διαθέσει αυτά τα κεφάλαια.
  • = ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ...Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ήθελε να επαναληφθούν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τουρκίας πριν μερικούς μήνες, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την Άγκυρα, δήλωσε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Οικονομία

  • H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen πέτυχε μία κατ' αρχήν συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία θα δώσει αποζημιώσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης των δοκιμών εκπομπών ρύπων που έγινε γνωστό ως «Dieselgate».
  • Αισιόδοξος για πρώτη φορά όσον αφορά την Ελλάδα δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ενώ στην Αθήνα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά οι Έλληνες δέχτηκαν αξιωματούχους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και πως για πρώτη φορά θα δουν πώς είναι η σύγχρονη διοίκηση.
  • Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Αθλητισμός

  • = ΕΛΛΑΔΑ...Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που –δυστυχώς- δεν θύμιζε και πολλά από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης γιόρτασε τα 90 χρόνια Ιστορίας της στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Η λαμπρή τελετή που ήταν ανάλογη κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κράτησε για αρκετές ώρες, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι τρεις ενότητες αφορούσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου με τις βραβεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ιβάν Σαββίδης: «Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση».
  • = ΙΣΠΑΝΙΑ...Μετά από τρεις σερί ήττες η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες (καρέ, δύο ασίστ) ισοπέδωσε στο «Ριαθόρ» τη Λα Κορούνια με το εμφατικό 8-0, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της primera division. Η «Μπαρτσα» με το «τρίποντο» αυτό θα παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης, άσχετα με το τι θα κάνουν οι Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης που παίζουν απόψε και θέλει άλλες τέσσερις νίκες για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • = ΑΓΓΛΙΑ...Πήρε... μπροστά η Λίβερπουλ μετά την επική πρόκριση στο Europa League επί της Ντόρτμουντ και με το εμφατικό 4-0 επί της Έβερτον (έπαιζε με 10 παίκτες από το 50΄ λόγω αποβολής του Μόρι) ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ. Και στα άλλα δύο εξ αναβολής παιχνίδια, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχαν άνετες νίκες επί των Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: