Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 25/3/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ


=ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... <<Σε αυτή τη Δημοτική Αρχή δεν εμπιστευόμαστε αποκλειστική διαχείριση δημοσίου χρήματος χωρίς κανέναν έλεγχο. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η επίσημη πολιτεία>>, επισημαίνουν οι 6 ανεξάρτητοι σύμβουλοι.
Σύμφωνα με τους έξι, αν αληθεύουν δημοσιεύματα και αναφορές περί επικοινωνίας υφυπουργού αλλά και άλλων αρμοδίων φορέων με τον υπόδικο και σε αργία Α. Μπέο, έναν άνθρωπο που δεν εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή τίποτα θεσμικά στον Δήμο Βόλου, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα αυτό, τότε πρόκειται για θεσμικό και νομικό ατόπημα.
«Καταλαβαίνουμε την κόπωση, τα ξενύχτια και την αγωνία θεσμικών παραγόντων για άμεσες λύσεις, αλλά μια κυβέρνηση που έχει ως σημαία της την κάθαρση και τον ανένδοτο απέναντι στην διαφθορά, δεν μπορεί να αναγάγει σε ισότιμους συνομιλητές εξωθεσμικούς με σοβαρές εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη», επισημαίνουν οι σύμβουλοι.


= ΣΚΙΑΘΟΣ..Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει το αεροδρόμιο Σκιάθου για την ασφαλή διακίνηση επιβατών και αεροσκαφών μετά τον «κόκκινο συναγερμό» που σήμανε στην Ευρώπη το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αεροδρόμιο Σκιάθου έχει ήδη τεθεί σε αυξημένη επαγρύπνηση και ενισχύει τα μέτρα ελέγχου των επιβατών, ενώ εκτός από τη φύλαξη του κτιρίου θα υπάρξουν και περιπολίες από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Το αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή έχει δύο πτήσεις εσωτερικού την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, ενώ η πρώτη πτήση τσάρτερ από εξωτερικό έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου.


= Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...Περίπου 1.000 μαθητές, από 20 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 23 τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, έξι τμήματα προσκόπων και στρατιωτικά αγήματα, θα συμμετέχουν στην καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 σήμερα το μεσημέρι. Την κυβέρνηση στη Μαγνησία θα εκπροσωπήσει υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 


= ΠΟΡΤΑΡΙΑ...Ο υφυπουργός Άμυνας κ. Βίτσας διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο προσφύγων στην Πορταριά. Η σύγχηση προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, ο οποίος αντιδρούσε στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσφύγων στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ιωάννη.

=ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ... Τις αποκλειστικές ευθύνες στο Δήμο Βόλου καταλογίζουν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και έμειναν χωρίς υποστήριξη παιδιά με νοητική συτέρηση. Με ερώτηση που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο αποκαλύπτουν πως ο δήμος Βόλου παρότι κλήθηκε δεν κατέθεσε ένα έγγραφο αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο πρέπει να αναφέρεται το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητά παράταση λειτουργίας της Στέγης,  καθώς και τη διασφάλιση από την πλευρά του ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2016 για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την ένταξη της δομής στο νέο ΕΣΠΑ.
ΕΛΛΑΔΑ

= ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ....Παρατείνεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και τις 4 Απριλίου μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. 

 Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή επανέλαβε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς. 

= ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ...Σε κλείσιμο και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς προχώρησαν πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα. 
 Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μια ομάδα προσφύγων, από αυτούς πουνωρίτερα είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της αερογέφυρας Πολυκάστρου Κιλκίς, έκλεισε επίσης και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού. 
 Αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. 
 Πάντως, στις 2:30 το μεσημέρι έληξε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 150 πρόσφυγες, λίγα μέτρα μακριά από το τελωνείο Ευζώνων, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο κλείσιμο των συνόρων. 

 Οι πρόσφυγες επέστρεψαν και πάλι στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν στο χωριό Εύζωνοι. 

= ΤΖΟΚΕΡ..Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η κλήρωση της Πέμπτης στο Τζόκερ. Ο μοναδικός νικητής στην κατηγορία 5+1 κέρδισε πάνω από 1.800.000 ευρώ, σπάζοντας το σερί των τζακ-ποτ των προηγούμενων κληρώσεων.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι: 14, 19, 21, 31, 32. Τζόκερ βγήκε ο αριθμός 4.

= ΛΕΣΒΟΣ...Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας έλαβαν χώρα το μεσημέρι στη Λέσβο, έξω από το Hotspot της Μόριας. Ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από την είσοδο του κέντρου, εκδηλώνοντας τη διαμαρτυρία τους για το νέο καθεστώς λειτουργίας των κέντρων καταγραφής και κράτησης, μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια τη διαδήλωσης  σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία, ενώ υπήρξε και μία προσαγωγή.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΟΗΕ...Η καταδίκη από ένα διεθνές δικαστήριο του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς σηματοδοτεί μια «ιστορική ημέρα για τους λαούς της περιοχής και πέραν αυτής, καθώς επίσης και για τη διεθνή δικαιοσύνη», εκτίμησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν. 

 Η ετυμηγορία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (TPIY) «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, υποδεικνύοντάς τους ότι θα τους ζητείται να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», έκρινε επίσης ο Μπαν, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό του.

= ΣΕΡΒΙΑ...Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς αντιδρώντας στην καταδικαστική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τον Ράντοβαν Κάρατζιτς εκτίμησε ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή αμφισβήτησης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας. 

 Ο κ. Νίκολιτς κάλεσε την σερβοβοσνιακή πολιτική ηγεσία να διαφυλάξει την ύπαρξη και την συνοχή της Σερβικής Δημοκρατίας και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του σερβικού λαού στην Βοσνία. Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση του δικαστηρίου επισημαίνοντας ότι δεν συνεισφέρει για την ομαλή συμβίωση των διαφορετικών εθνών στην Βοσνία.

= ΟΛΑΝΔΙΑ... Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση από την τουρκική πλευρά ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί ήταν γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος, ήρθε η διάψευση από την Ολλανδία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Αρντ φαν ντερ Στερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής δεν ήταν σε κανένα κατάλογο καταζητούμενων της Ολλανδίας ή διεθνών αρχών.
«Το ελέγξαμε μαζί με τους Βέλγους, τους Γερμανούς και τους Τούρκους συναδέλφους μας και σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν καταχωρισμένος στα συστήματά μας», ανέφερε ο Φαν ντερ Στερ.

Ο Ολλανδός υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί απελάθηκε από την Τουρκία στην Ολλανδία μόνο μια φορά, τον Ιούλιο του 2015.

= ΒΕΛΓΙΟ...Οι υπουργοί Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν και Δικαιοσύνης Κοέν Γκέενς του Βελγίου υπέβαλαν την Πέμπτη τις παραιτήσεις τους, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια παρακολούθησης του Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, οποίος απελάθηκε δύο φορές από την Τουρκία πέρσι και ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, πριν λίγες μέρες.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ, ωστόσο, δεν τις έκανε δεκτές, λέγοντας τους: "Σε καιρό πολέμου, δεν μπορείτε να αφήσετε το πεδίο της μάχης".

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΙΒΟΥΝΙΟ 2-1 ...Η πρώτη (φιλική) νίκη ήρθε στην εποχή Σκίμπε!    Η ανανεωμένη Ελλάδα κέρδισε 2-1 στο Καραϊσκάκη το Μαυροβούνιο με τις γκολάρες των Τζαβέλλα, Καρέλη κι έδειξε πως θέληση υπάρχει, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να επιστρέψει στις καλές εποχές! Νέα πρόβα με Ισλανδία την Τρίτη...


= ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ...Σε ηλικία 68 ετών, ο Γιόχαν Κρόιφ νικήθηκε στον τελευταίο του, μεγάλο αγώνα...
Έχοντας γνωστοποιήσει ο ίδιος, τον περασμένο Οκτώβριο, πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες, παρά το γεγονός πως είχε παρουσιάσει μια ελαφριά βελτίωση και είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για τη νίκη σε αυτή τη «μάχη», τελικά δεν άντεξε...Άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαρκελώνη, ήρεμος, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα, όπως ενημέρωσε μέσω διαδικτύου η αναγνωρισμένη του σελίδα στα social media... Ο Κρόιφ είναι ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές όπου τα ονόματα τους έχουν δοθεί σε μικρούς πλανήτες (σ.σ.: Μπίτσαν και Πελέ οι άλλοι δύο).
 Έχοντας ξεπεράσει από νεαρή ηλικία τα σύνορα του ποδοσφαίρου, κυκλοφόρησε ως τραγουδιστής και το single "Oei Oei Oei (Dat Was Me Weer een Loei)" το όποιο έγινε χιτ στην πατρίδα του φτάνοντας μέχρι το Νο 21 των charts

Δεν υπάρχουν σχόλια: