Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/3/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΒΟΛΟΣ...Με λαμπρότητα και με βροχή εορτάστηκε σήμερα η 25η Μαρτίου στην παραλία του Βόλου Στην παρέλαση που άρχισε στις 12 το μεσημέρι  συμμετείχαν 23 πολιτιστικοί σύλλογοι, 20 σχολεία Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, 16 σχολεία Β’ Βάθμιας, με περίπου 1.000 μαθητές και έξι τμήματα προσκόπτων. Εντυπωσιακή και επιβλητική ήταν για ακόμη μία φορά η παρέλαση των Σωμάτων Ασφαλείας.  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
.
= ΧΑΝΙΑ...Τα 8-10 εκατοστά έφθασε το ύψος του χιονιού σε ορισμένες ορεινές περιοχές του Νομού Μαγνησίας, μετά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Αλυκόπετρα μέχρι 4 χιλιόμετρα μετά τα Χάνια προς Κισσό και προς Ζαγορά.
Προβλήματα κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης δεν σημειώθηκαν, μιας και ήταν άμεση η επέμβαση των ειδικών εκχιονιστικών μηχανημάτων και των αλατιέρων της Περιφερειακής Ενότητας που διατήρησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
= ΑΕΡΙΝΟ,,,Στο Αερινό παραμένουν συνολικά 59 άτομα, που λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να αποχωρήσουν. Η σίτιση εξακολουθεί και γίνεται από την 111 πτέρυγα μάχης και την οργάνωση της διανομής των προϊόντων έχει αναλάβει η λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Οι άνθρωποι το μόνο που ζήτησαν ήταν απορρυπαντικά για να πλύνουν τα ρούχα τους και τσάϊ. Η υγεία των παιδιών που παραμένουν στο Αερινό με τους Αφγανούς και Ιρανούς γονείς τους κινδυνεύει καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την παραμονή μέσα στις σκηνές. Αυτό που εύχονται όλοι είναι να μην βρέξει καθώς κανείς δεν θα μπορέσει να επιβιώσει μέσα στις σκηνές που έχουν για πάτωμα πεπιεσμένο χαρτί.
= ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ...Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος γιόρτασε την μεγίστη Θεομητορική και Εθνική Εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας, με επίκεντρο τον ιστορικό - προσφυγικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας. Την  παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν πλήθος Κληρικών και ευλαβών προσκυνητών. Το παρών έδωσαν, επίσης, η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών. 

= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ...Ευχάριστη είδηση αποτελεί για τον Ολυμπιακό Βόλου η απάντηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ στον Εργοτέλη, ο οποίος είχε αιτηθεί προγενέστερα της δικής μας ομάδας, απάντηση σε ποια κατηγορία δύναται να αγωνιστεί την περίοδο 2016-17, αφού σ' αυτήν αναφέρεται ρητά, ότι η κατηγορία που θα αγωνιστεί είναι η Γ' Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναμένει την επίσημη απάντηση και προς εμάς, την επόμενη εβδομάδα
ΕΛΛΑΔΑ

= ΕΙΔΟΜΕΝΗ...Περίπου είκοσι λεωφορεία βρίσκονται από το πρωί στην Ειδομένη, στην είσοδο του καταυλισμού, προκειμένου να επιβιβαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να φύγουν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να μεταφερθούν περίπου 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία και αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.
Την ίδια ώρα, ομάδα προσφύγων παραμένει πάνω στις σιδηροδρομικάς γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.

Στο μεταξύ, ο αέρας που φυσάει και σήμερα δυσκολεύει την καθημερινότητα όσων ζουν κυρίως στις μικρές σκηνές.

= ΠΥΡΓΟΣ... Μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, αγανακτισμένη Έλληνίδα, ξάφνιασε τους πάντες το πρωί της Παρασκευής, στην οδό Μανωλοπούλου, στον Πύργο. Την ώρα που μικροί και μεγάλοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από τη βροχή και το χαλάζι, εκείνη σε πείσμα όλων όσων συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα και εξοργισμένη με την καθυστέρηση των επισήμων να παρευρεθούν στην εξέδρα τους, έκανε κάτι αυθόρμητο. Πήρε την τεσσεράμισι ετών κόρη της και μια ελληνική σημαία στα χέρια και ξεκίνησε να κάνει παρέλαση μέσα στην καταιγίδα.

Η Κατερίνα Τσιρώνη, κάτοικος Πύργου, δικαστική επιμελήτρια, μιλώντας στο ilialive.gr μίλησε για την αντίδρασή της αυτή. «Δεν ξέρω τι θα γίνουμε στην Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα που δεν κάνει τίποτα για να ζήσουμε» συμπλήρωσε με παράπονο...

= ΛΕΣΒΟΣ...Τρεις οικογένειες από τη Σύρια και το Ιράκ παρακολούθησαν μαζί με τα παιδιά τους και μια εθελόντρια την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Μυτιλήνη. Τα παιδάκια των προσφύγων μάλιστα είχαν φτιάξει πλακάτ «Ευχαριστούμε Ελλάδα», «Λέσβος Σ' αγαπάμε».
Μια από τις οικογένειες προσφύγων μίλησε στην κάμερα του LesvosPost.com εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την αντιμετώπιση που τους επιφύλαξε η Ελλάδα και την αγάπη της προς τους Έλληνες.  Κάποιοι από τους πρόσφυγες έχουν ήδη κάνει αίτηση ασύλου, κάποιοι θα μείνουν και κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΚΟΣΜΟΣ

= ΗΠΑ...Την υποστήριξη του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του στους πρόσφυγες που καταφεύγουν για να σωθούν στην Ελλάδα, εγκωμιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.Με τη διακήρυξή του ο Αμερικανός πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως "εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας". Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ο πρόεδρος Ομπάμα υπογραμμίζει: «Ανταποκρινόμενη σε μια συνεχή προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η Ελλάδα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμέτρητους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία. Ως Αμερικανοί στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και η ελληνοαμερικανική κοινότητα χρησιμεύει ως μια σημαντική γέφυρα η οποία βοηθά να ερχόμαστε σε επαφή...... 

= ΒΡΥΞΕΛΕΣ...Για πολλοστή φορά τα τελευταία 24ωρα ο φόβος πλανάται πάνω από δρόμους των Βρυξελλών, καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τον εντοπισμό υπόπτων που συνδέονται με το δίκτυο εξτρεμιστών το οποίο βρίσκεται πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα. Τα ΜΜΕ της ευρωπαϊκής χώρας μεταδίδουν ότι εδώ και λίγη ώρα ολοκληρώθηκε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της αστυνομίας στην περιοχή του Σάερμπεκ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές Αρχές που χθες συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο  και σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες... Ειδικότερα, πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση σε συγκρότημα κατοικιών, την ώρα που ελικόπτερο ίπταται πάνω από την περιοχή. Στο σημείο μετέβη και ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.



= ΓΕΡΜΑΝΙΑ...Η γερμανική αστυνομία ερευνά αν ο Μαροκινός που είχε αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία συνδέεται με τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.
Ο άνδρας αυτός συνελήφθη την Πέμπτη κατά την επιστροφή του από το Βέλγιο, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πλαστά έγγραφα ταυτότητας.
Η εισαγγελία του Γκίσεν ανακοίνωσε ότι το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου ελέγχεται και ότι η αστυνομία ζήτησε από δικαστή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel νωρίτερα ανέφερε ότι ένας άνδρας που συνελήφθη στο Γκίσεν είχε δεχτεί στο κινητό τηλέφωνό του μηνύματα με τη λέξη «τέλος», γραμμένη στα γαλλικά, τρία λεπτά πριν από την έκρηξη στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ των Βρυξελλών. Το ένα από τα μηνύματα περιλάμβανε και το όνομα του καμικάζι Χαλίντ Ελ Μπακραουί.
Η εισαγγελία του Γκίσεν ανακοίνωσε ότι το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου ελέγχεται και ότι η αστυνομία ζήτησε από δικασ
Η εισαγγελία του Γκίσεν ανακοίνωσε ότι το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου ελέγχεται και ότι η αστυνομία ζήτησε από δικαστή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel νωρίτερα ανέφερε ότι ένας άνδρας που συνελήφθη στο Γκίσεν είχε δεχτεί στο κινητό τηλέφωνό του μηνύματα με τη λέξη «τέλος», γραμμένη στα γαλλικά, τρία λεπτά πριν από την έκρηξη στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ των Βρυξελλών. Το ένα από τα μηνύματα περιλάμβανε και το όνομα του καμικάζι Χαλίντ Ελ Μπακραουί.

= ΑΙΓΥΠΤΟΣ....Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε 60 ένοπλους άνδρες, τους οποίους χαρακτήρισε «τρομοκράτες» σε συγκρούσεις στο Σινά, μια περιοχή όπου δρα ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.
«Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας, κατάφεραν να σκοτώσουν σήμερα 60 τρομοκράτες, να τραυματίσουν άλλους 40 και να καταστρέψουν 27 οχήματά τους σε συγκρούσεις στα νότια της πόλης Ράφα και στην περιοχή Σέιχ Ζουέιντ, στο βόρειο Σινά», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού στην επίσημη σελίδα των ενόπλων δυνάμεων στο Facebook.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΑΕΚ Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αναβολή της συνάντησης των «μεγάλων» ομάδων με τον Σταύρο Κοντονή. Η «Ένωση» τονίζει ότι δεν την ενδιαφέρει η επικοινωνία, αλλά η ουσία. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει σταθερή θέση πριν ακόμα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο της διαφθοράς των θεσμικών του οργάνων δεν πάει άλλο.
Αποδεχτήκαμε την ατζέντα του κ. Κοντονή για αλλαγές στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στη Super League. Για αυτό το λόγο θα πηγαίναμε και όχι για να γνωριστούμε μεταξύ μας. Προκειμένου να δρομολογήσουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να ξεκολλήσει το ποδόσφαιρό μας από το σημερινό του τέλμα.
Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνία. Μας ενδιαφέρει η ουσία. Η ΑΕΚ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο για μία νέα, “καθαρή” σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρo».


= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ 99-84.....Ο Ολυμπιακός επικράτησε 99-84 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε παιχνίδι για την 12η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας και κατάφερε να καλύψει την ήττα με 12 πόντους που είχε υποστεί στην Ισπανία. Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «8» και πλέον μετρούν 6 νίκες και 6 ήττες, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ και Χίμκι. 
Καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 19 πόντους και 6/6 τρίποντα, ενώ ακολούθησε ο Σπανούλης 18 και ο Πρίντεζης με 17. Από τους Ισπανούς κορυφαίοι ήταν οι Ρίβερς και Γιουλ που πέτυχαν από 17. 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3 (1), Χάντερ 5, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 18 (2), Στρόμπερι 5 (1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης, Μάντζαρης 19 (6/6τρ.), Γουόρικ 8, Χάκετ 5, Παπανικολάου 8.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 17 (3), Φερνάντεθ, Νοσιόνι 9 (2), Ματσιούλις 6 (2), Ρέγες 6, Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 7, Κάρολ 11 (1), Λίμα, Γιουλ 17 (3), Τόμπκινς, Τέιλορ.
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει σταθερή θέση πριν ακόμα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο της διαφθοράς των θεσμικών του οργάνων δεν πάει άλλο.Αποδεχτήκαμε την ατζέντα του κ. Κοντονή για αλλαγές στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στη Super League. Για αυτό το λόγο θα πηγαίναμε και όχι για να γνωριστούμε μεταξύ μας. Προκειμένου να δρομολογήσουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για 

Δεν υπάρχουν σχόλια: