Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας έφτασε και η Μαγνησία φορά τα …αποκριάτικά της και αναμένει κατοίκους και επισκέπτες να γλεντήσουν και να διασκεδάσουν με πλήθος εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. 

Αγριά... Τα φετινά Κούλουμα στην Αγριά θα είναι διαφορετικά! Ομάδα εθελοντών με τη βοήθεια τοπικών συλλόγων και τη στήριξη επιχειρηματιών, δημιουργούν με μεράκι μια ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα για μικρούς και μεγάλους με σαρακοστιανά κεράσματα, κρασί και χορό και καλούν όλους, ντόπιους και επισκέπτες σε μια γιορτή που θα στηθεί στο λιμανάκι της Αγριάς! Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 11 το πρωί. 

 Αργαλαστή την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 7μ.μ. μπροστά από τον χώρο του Δημαρχείου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας το πάρτι θα μεταφερθεί στο κτήριο του ΚΕΓΕ.

Αγιος Λαυρέντιος.. Αποκριάτικο πάρτι την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 13:00 στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Λαυρεντίου. Θα παίξουν οι μουσικοί: Κατερίνα Δούκα, τραγούδι, Κώστας Κωστούλης, κλαρίνο, Χάρης Ευαγγέλου, τρομπέτα, Γιώργος Αγγελάκης, τρομπόνι, Γιώργος Δρικούδης, ακορντεόν και Αλέξανδρος Ριζόπουλος, κρουστά και τραγούδι.

Μακρυρράχη.. Καρναβάλι διοργανώνεται και στην πλατεία Μακρυρράχης την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 16:00 με μουσική, χορό και το κάψιμο του Μέγα Καρνάβαλου. Σημείο εκκίνησης αρμάτων: Άγιος Κωνσταντίνος.

Πουρί.. Τις Απόκριες γιορτάζει και το Πουρί, με το Πουριανό καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 15:00. Θα ακολουθήσει γλέντι στην ταβέρνα Πηλιορείτισσα στις 21:00. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.

Πινακάτες... Αποκριάτικος χορός διοργανώνεται στις Πινακάτες την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 21:00 στην παραδοσιακή ταβέρνα «Η Δροσιά», με ζωντανή μουσική και βράβευση της καλύτερης στολής με δωροεπιταγή 100 ευρώ. Το γλέντι συνεχίζεται και την Καθαρά Δευτέρα στις 11 το πρωί κάτω από την Αγία Κυριακή για το πέταγμα του χαρταετού.

Συκή... Την Κυριακή 17 Μαρτίου στη Συκή θα αναβιώσει το αποκριάτικο έθιμο του «κατσίποδα».

Άγιος Βλάσιος... Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνεται την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 20:00 στο εντευκτήριο του Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου. Θα υπάρχει ορχήστρα με τους: Νίκο Κερασιώτη, κλαρίνο, Κώστα Μούτο, λαγούτο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά και Ελεάννα Βαρελά στο τραγούδι.

Μηλιές... Καθαρά Δευτέρα στις Μηλιές και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών, με φασολάδα, ταραμοσαλάτα, λαγάνα, κρασί, μουσική και χορό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου.

Άγιοι Σαράντα... Τα Κούλουμα θα εορταστούν και στην παραλία των Αγίων Σαράντα στο Πήλιο την Καθαρά Δευτέρα, ενώ δεν θα λείπει το πέταγμα του αερόστατου. Θα υπάρχει ζεστή φασολάδα και όλα τα εδέσματα.

 Κερασιά... Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου για ακόμη μια χρονιά προσκαλεί τους Κερασιώτες, τους φίλους του χωριού και της περιοχής στο «Άναμμα του Αφανού» που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στον «Αβορό» (στην είσοδο του χωριού) την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 7.30 μμ..

Φυτόκο... Ο Αγροτικός, Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου διοργανώνει την Κυριακή 17 Μαρτίου καρναβαλικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα πάνω από τον Ιερό Ναό Παναγίας στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις. Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Θησαυρού και στις 12:00 θα γίνει διαγωνισμός στολής. Θα υπάρξει γαϊτανάκι, θα δοθούν κεράσματα και οι παρευρισκόμενοι θα συμμετέχουν σε ένα μεγάλο πάρτι με μουσική και χορό. Στις 19:30 θα γίνει το κάψιμο του Αφανού και θα ακολουθήσει αποκριάτικη γιορτή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτόκου στο παλιό σχολείο. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μακρινίτσα.. Ακόμη μια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ΑΜΚΕ «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ» για να αναβιώσει φέτος το έθιμο του Αφανού στη Μακρινίτσα.Την Αποκριάτικη αυτή εκδήλωση με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Αφανός», συνδιοργανώνει η ΑΜΚΕ με  τον Δήμο Βόλου – Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας  την  Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στις 17.30 στην Πλατεία Ευεργετών και Ηρώων κάτω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη).

Ευξεινούπολη.. Με θέμα την… ακρίβεια το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης

Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινουπόλεως συνεχίζουν το παραδοσιακό έθιμο της Ευξεινούπολης και διοργανώνουν και αυτή τη χρονιά το Ιστορικό Καρναβάλι Ευξεινούπολης, με θέμα για το 2024:«Στης ακρίβειας τον καιρό, μας έχει πιάσει ζάλη. Κι ήρθαμε Ευξεινούπολη στο τρελοκαρναβάλι».

Οι εορτασμοί της Αποκριάς θα ξεκινήσουν με παράλληλες εκδηλώσεις και θα κορυφωθούν με την καρναβαλική παρέλαση την Καθαρά Δευτέρα.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα στις 3:00 μ.μ. στην πλατεία Ευξεινούπολης με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών!

Οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να έρθουν, να διασκεδάσουν, να χαρούν και να ξεφαντώσουν με τους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάτικης μουσικής!

 Δήμος Ρήγα Φεραίου.. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3

 ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, (Κεντρικός Δρόμος έμπροσθεν παλαιού Δημαρχείου) Ώρα 12:00

  • Παρέλαση Αρμάτων & Καρναβαλιστών με Πεζοπόρα Τμήματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γιγαντομασκώτ, ξυλοπόδαροι, Μουσική, Χορός, Γαϊτανάκι για μικρούς & μεγάλους, λιχουδιές για τους μικρούς καρναβαλιστές, κέφι & πολλές πολλές εκπλήξεις

 ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

  • Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Κεντρική Πλατεία Βελεστίνου, Ώρα 12:00μ

 Παιδικό πάρτυ μασκέ με Animateurs, Ξυλοπόδαρους, Φιγούρες Μασκώτ, Παιχνίδια, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις, Κεντρικός Πεζόδρομος Βελεστίνου, Ώρα 16:00

 ΩΡΑ. 19.00. Άναμμα Φωτιάς από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου στην Πλατεία Μικρασιατών, έμπροσθεν εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου με μουσική, χορό, εδέσματα και άφθονο κρασί

 ΩΡΑ. 19.00. Άναμμα Φωτιάς από τον Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας & την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ρήγας Φεραίος» στην πλατεία Σμολένσκι με μουσική, χορό, εδέσματα και άφθονο κρασί

ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ώρα. 19.00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,

Ώρα. 17.30, Παιδικό Πάρτυ Μασκέ με Διασκεδαστή, Κέφι, Παιχνίδια & Πολλές Εκπλήξεις

Θα ακολουθήσει Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΧΛΟΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΑΕΡΙΝΟ, ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 Μ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3

 ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΩΡΑ. 10.00π.μ.

Σαρακοστιανά Εδέσματα, Μουσική, Χορός

Παιδικό πάρτυ μασκέ με Διασκεδαστή, Παιχνίδια, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις

 ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, Ώρα 10:30 π.μ.

Σαρακοστιανά Εδέσματα, Μουσική με Ζωντανή Ορχήστρα, Χορός

 ΒΕΝΕΤΟ, Ώρα 11:00 π.μ.

Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός

 ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

   Σαρακοστιανά Εδέσματα

 ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ, ΩΡΑ. 12.00μ.

Παρέλαση Αρμάτων & Καρναβαλιστών με Πεζοπόρα Τμήματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός

Δεν υπάρχουν σχόλια: