Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.. Γενική απεργία.. ΑΔΕΔΥ ΕΚΒ ΟΕΒΕΜ ΕΣΒ

 Κάλεσμα προς όλα τα μέλη της κοινωνίας  για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 6 Απριλίου, στις 10.00 στην Πλ. Ελευθερίας, απηύθυναν χθες το μεσημέρι το ΕΚΒ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΒΕΜ ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου  και ο σύλλογος των αρτοποιών, μέσω Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας. Οι πρόεδροι των συλλόγων και ομοσπονδιών «ένωσαν» τις φωνές τους, καθώς «τα προβλήματα είναι κοινά»..

Ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Βόλου, κάλεσε όλα τα μέλη της κοινωνίας να συμμετέχουν στην επικείμενη κινητοποίηση, καθώς, όπως τόνισε, συνεχίζεται η επίθεση στην εργατική τάξη διαχρονικά, με συνεχείς αφαιμάξεις του μισθού της. «Η εργατική τάξη διεκδικεί τη θεσμοθέτηση και πάλι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στην προ μνημονίων εποχή»,  Επίσης, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν και συνέχεια, εφόσον χρειαστεί.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Σύλλογος Βόλου ανέφερε πως θα θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της 6ης Απριλίου, καθώς οι αυξήσεις και το «κύμα» ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής έχουν πλήξει και μειώσει την αγοραστική δύναμη του κοινού. «Ως Σύλλογος έχουμε γίνει αποδέκτης μηνυμάτων απόγνωσης από μέλη του Συλλόγου. Καταναλωτές και έμποροι βιώνουν μια πρωτόγνωρη καθίζηση ρευστότητας και ψυχολογίας», ενώ συμπλήρωσε ότι τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει η Κυβέρνηση δεν είναι ικανά να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της μαζικότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης, τονίζοντας ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά. Αναφερόμενη στους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους σημείωσε ότι εδώ και 12 χρόνια υφίστανται πίεση, καλούμενοι τώρα να αντιμετωπίσουν νέα προβλήματα. «Θέλουμε άμεσες λύσεις. Τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση είναι τσιρότα».

Ο πρόεδρος των αρτοποιών σημείωσε ότι και οι αρτοποιοί θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: