Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σε κλοιό κορονοϊού βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο νομός Μαγνησίας. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι ακατέβατα. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο στον νομό επιβεβαιώθηκαν 547 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 45 στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, μετά την νέα αύξηση νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο. Η έκρηξη κρουσμάτων της παραλλαγής Ομικρον στη Μαγνησία έφερε αύξηση των νοσηλειών στο Νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο ανοίγει ξανά τη δεύτερη κλινική covid για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες νοσηλειών που προκύπτουν.

Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ετοιμάζονται περί τους 2.700 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πρόκειται για την πρώτη παρέλαση, που θα γίνει, κορονοϊού… επιτρέποντος, μετά από δυόμισι χρόνια. Η τελευταία παρέλαση, που είχε γίνει, ήταν τον Οκτώβριο του 2019, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Πέρυσι η παρέλαση ακυρώθηκε στο παρά πέντε και οι μαθητές έμειναν με τις προετοιμασίες και οι γονείς με τα έξοδα.. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τη διοργάνωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία του Βόλου, Σταμάτη Μπένη, στην πολιτική παρέλαση θα συμμετάσχουν 20 δημοτικά σχολεία, 18 γυμνάσια και λύκεια, δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια, 20 τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, τμήματα οδηγών και προσκόπων. Συνολικά θα συμμετάσχουν περισσότερα από 3.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.700 μαθητές, περί τα 400 μέλη πολιτιστικών συλλόγων και περί τους 150 προσκόπους και οδηγούς.

Την προηγούμενη ημέρα, παραμονή της Επετείου, στις 11 το πρωί, θα γίνει η επίσημη μαθητική κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο Ηρώων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: