Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ... ΣΧΟΛΕΙΑ ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ...

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ.. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι σήμερα εντοπίστηκαν 24.246 κρούσματα, 77 άνθρωποι πέθαναν και 670 παραμένουν διασωληνωμένοι.  Η Αττική συνεχίζει να «δίνει» τα περισσότερα κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ δίνει 386 νέα κρούσματα, τα 21 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες.  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ... Από την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού αυτή την περίοδο και της μετάλλαξης Όμικρον δεν ξέφυγε και ο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν μολυνθεί και βρίσκονται σε καραντίνα αυτή τη στιγμή οκτώ γιατροί, 16 νοσηλευτές και 13 εργαζόμενοι λοιπών ειδικοτήτων.

ΣΧΟΛΕΙΑ...  Αποδεκατισμένα από εκπαιδευτικό προσωπικό εμφανίζονται τα σχολεία στη Μαγνησία από τη δεύτερη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους, εξαιτίας της επέλασης της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού. Συνολικά 130(!) εκπαιδευτικοί νοσούν από κορονοϊό και βρίσκονται εκτός σχολείων. Στα δημοτικά έχουν επιστρατευτεί διευθυντές για να απασχολούν τμήματα που παραμένουν χωρίς δασκάλους, εκπαιδευτικοί από τα ολοήμερα, ενώ όπου οι μαθητές είναι λιγοστοί εξαιτίας του κορονοϊού και χθες  εξαιτίας της κακοκαιρίας έγιναν ακόμη και συμπτύξεις τμημάτων. Τα στοιχεία της ερχόμενης Παρασκευής (14.01.2022) και της επόμενης Δευτέρας (17.01.2022) θα αποτελέσουν κριτήριο για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων και κατά πόσο αυτή οδηγεί σε σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ...Κλειστά θα μείνουν σήμερα Πέμπτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου ΝοτίουΠηλίου λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, εκτός από το Γυμνάσιο και τα Λύκεια Αργαλαστής (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου που θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΥΜΑΤΩΝ... Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Μαγνησίας εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση αποκαταστάθηκε στην επαρχιακή οδό Μακρινίτσας – Βόλου (μέσω Κουκουράβας), από τη θέση «Αρχοντικό ΑΔΑΜ» έως τη θέση «Μπράνη» Μακρινίτσας.  Επιπλέον, η αστυνομία επισημαίνει ότι απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης στον επαρχιακό οδικό δίκτυο από Πορταριά έως Χάνια (Άνω Κλάδος Πηλίου), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος Πηλίου)και σε όλα τα οχήματα που κινούνται από το αγρόκτημα Κουμούτση μέχρι και τα Χάνια.  Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου Αγριόλευκες Πηλίου μέχρι την διασταύρωση με την Ε.Ο.Βόλου Ζαγοράς (Κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: